EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4860

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Laagstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Laagstraat / Botstraat.

Beschrijving

De Laagstraat begint (tegenwoordig) aan de Botstraat met het horecapand van Sander & Marion.


Geplaatst op

30-06-2006

Reacties:

Datum: 27-09-2006
Naam: Tiny  
img

Dat was vroeger toch Harrie Muller met carnavalsver. de Bokkenrijders


Datum: 18-10-2006
Naam: Jo Linssen  
img

Zijn er Foto's van Café De Kleine Man? Hoek Laagstraat-Tarbotstraat nr.354.


Datum: 09-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Dit was inderdaad cafe Harrie Muller met de CV de Bokkerijders. Harrie kwam erin toen zijn cafe aan de Baarstraat werd gesloopt, ik dacht eind jaren 50 begin 60. Ik ben er toen nog op de opening geweest, de juiste datum weet ik niet meer exact. Maar de volgende annecdote hangt me nog bij. Met carnaval waren mijn schoonfamilie en ik naar ome Toon geweest, die zat tegenover de Gestelse overweg op de Genneperweg (Toon Monen Chicitabar). Mijn oudste zwager en mijn vrouw gingen naar huis, mijn schoonvader zei; eei jonge we vatte dur nog inne he. Ja Jantje dat doen we (ik werkte bij hem op de bouw vandaar Jantje). Even later wou hij toch ook naar huis, mar we vatte dur nog een bij Harrie Muller jongen, oke dat werden er een paar meer dan een. Toen we eindelijk aanstalten maakten om huiswaarts te keren moest hij nog afscheid nemen van Harrie. Eee Harrie houdoe he, en naar Harrie zwaaiend en roepend liep hij naar buiten. Ja jammer dan er was het beruchte afstapje, als je naar buiten gaat het opstapje dus en bats daar lag Jantje, toen merkte hij dat hij echt dronken was. Verrek Ad ik ken nie mer lope. Ik nam hem in de brandweergreep gooide hem op mijn schouder en liep naar zijn huis in de Ooistraat. Maar toen moest ik eerst nog door de velden en het los zand, want ze waren pas met de rondweg begonnen. Het was een hele tour om hem thuis te krijgen. Thuis gekomen zei mijn schoonmoeder gooit hem maar mee op zu'n mendje en ik doe dat. Hij knalt met zijn hoofd tegen de bedrand, ik denk nou die is helemaal bewusteloos, maar nee hij stond op. Moeders zei en gij blijft in oe bed, ja zei Jan mag ik wel mijn broek uit trekken? Da doede zelluf mar, en Jan viel met zijn hoofd plat op de jabo, de andere dag zag je de jabo duidelijk op zijn voorhoofd staan. Die heeft er zijn hele verdere leven in gestaan, als hij kwaad werd en rood aanliep kwam hij steeds naar boven.


Datum: 21-04-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Harrie Muller is inderdaad een bar hier begonnen maar ik kan me herinneren dat Trudie Jacobs en Louis na cafetaria Bon Appetit ook hier begonnen zijn. Aangezien we naast apotheek Ridas woonden hoorden we zowel van Van Campfort en deze café nogal eens de muziek en allerlei zaken. Bij Van Campfort zijn ze ooit over schutting geklommen om te ontsnappen aan betalen en kwamen bij ons terecht of kwamen voor de deur uit. Frans Reek, Noud Jacobs, Herman Meulendijks en ga maar door, die we dan weer zorgvuldig thuis afleverden.


Datum: 22-04-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

De eerste bewoners voor zover ik mij kan herinneren waren de fam. Schiebaan, domineesgezin.


Datum: 26-08-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Eind jaren 40 begin jaren 50 woonde op de bovenverdieping mijn ome Cor Geevers


Datum: 12-11-2019
Naam: Jaap Schiebaan  
img

Beste Harry.
Ik ben Jaap Schiebaan en woonde op Laagstraat 239. Ik ben daar geboren en in (ik meen) 1962 verhuisd naar Prinsejagt in Woensel. We moesten dat huis uit, omdat het een café zou worden. Het was een fantastisch huis. Vorig jaar ben ik er nog even geweest. Ik hoopte dat het nog steeds een café zou zijn en ik wilde met mijn vrouw even iets gaan drinken in onze oude woonkamer. Helaas, de tent werd verbouwd en ons bezoek bleef beperkt tot de buitenkant.
Jij schreef dat wij een domineesgezin waren. Ik kan me dat wel voorstellen. Mijn vader was ouderling in de Gereformeerde Kerk en op zondag liepen wij samen naar het kerkgebouw op het Frederik Hendrikplein. Mijn vader was dan gekleed in zwart jasje en streepjesbroek. Dat hoorde bij zijn kerkelijk ambt. Maar dominee was hij zeker niet. Hij was administrateur bij Philips. Maar ik denk dat wij als Gereformeerd gezin wel een beetje uit de toon vielen. Overigens, we hebben daar nooit last van gehad, voor zover ik weet.
Ik woonde op 239 samen met mijn broers. Ik was veruit de jongste, geboren in 1951. Mijn vriendje was Hubert van Leeuwen, een paar huizen verderop.