EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8589

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Apotheken

Onderwerp 3.:

Ridas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat, Apotheek Ridas.

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Botstraat. In 1938 zag het pand er net zo uit (zie foto 3580).


Geplaatst op

16-01-2007

Reacties:

Datum: 25-10-2007
Naam: Henny de Vries  
img

Aan de overkant zat slagerij v.d. Putten, waar ik het vak van slager geleerd heb.


Datum: 09-04-2008
Naam: C. Vlemmix  
img

Nee, het jaartal van deze foto klopt niet, mijn grootouders hebben daar op die plaats gewoond op nr.262 (fam Smulders). Op nr.260 woonde de familie Lenders, die had een drogisterij annex postkantoor. Op nr.264 woonde de Fam. v.d.Heuvel. Deze 3 woningen zijn +/- 1950 afgebroken voor de nieuw te bouwen Apotheek RIDAS. <<< wat klopt er niet aan het jaartal 2004, toen ik de foto zelf heb gemaakt? (Peter) >>>


Datum: 03-11-2011
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Uw grootouders heb ik gekend, het waren eerst de buren van mijn grootouders.Na het overlijden van opa en oma zijn wij met 3 kinderen hier komen wonen, ik denk in 1950. Uw oom of vader was Karel Smulders, die naar Indië ging en terugkwam zonder aapje, wat hij mij had beloofd .Naast Smulders was het postkantoor van Jan Lenders. Deze huizen zijn afgebroken omplaats te maken voor apotheek Ridas van Oscar de Ridder, derhalve onze buurman tot 1964. toen zijn we verhuisd. Overigens, het huis 264 staat er nog steeds. Paul Putten en vader Piet waren eerst onze buren en later is dit huis afgebroken en daarvoor in de plaats kwam slijterij Jan Bakers en Liebregts, naar ik meen. Hoop een reactie van jullie te ontvangen.


Datum: 03-11-2011
Naam: C. Vlemmix  
img

Ja inderdaad, Karel Smulders was mijn oom en heeft in Indië gezeten. Helaas is hij overleden, maar jouw ouders en oma en opa heb ik ook nog gekend. Je oma hete Betje en je vader Gerrit, maar ik dacht dat die huizen toen mijn grootouders verhuisden meteen waren afgebroken voor Ridas. Maar ja, dat is ook een halve eeuw geleden. Leuk, om dat zo nog eens te horen.


Datum: 03-11-2011
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Mijn vader was inderdaad Gerrit v.d.Heuvel. Wijzelf hadden 3 kinderen, Harry, Gerard en Albert. Mijn oma was Betje (Elisabeth v.d.Heuvel/ van Santvoort uit Zeelst gehuwd met Driekske v.d.Heuvel). Tot 1964 hebben we gewoond in dit huis. Het moest van de gemeente worden afgebroken. Het staat er nog steeds, nu beschermd dorpsgezicht genoemd, slechte zaak. Thuis zijn ze verhuisd naar Pepijnstraat 18 in het Genderdal, destijs genoemd tranendal wegens de hoge huren.
In de Kreeftstraat woonde Vlemmix achteraan links bij van Deursen en Gramser, van Graard Vlemmix.