EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

494

Bijdrager:

Jaar:

1909

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Harmoniestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bakkerijen

Onderwerp 3.:

Helpt Elkander

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Helpt Elkander. (2)

Beschrijving

Een tweetal foto's van de Cooperatieve Broodbakkerij en Brandstoffenhandel Helpt Elkander. Behalve dat deze in Woensel was gelegen hebben we nog geen informatie over de juiste ligging. Zie ook foto 493 (RHCe 0026990)


Geplaatst op

19-06-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-07-2005
Naam: Pim Bense  
img

De Cooperatieve Broodbakkerij lag voorheen op de hoek van de Harmoniestraat en het Binnenpad. Beide straten zijn inmiddels al lang en breed verdwenen om plaats te maken voor o.a. de Fellenoord en het huidige stationsgebied.


Datum: 18-08-2006
Naam: Wim Hendriks  
img

Op de plaats van de bakkerij is later de Sanitas winkel gekomen van de familie Kesnor en weer veel later de groentezaak van de familie Spijker. Hiernaast lag in die tijd de onderdoorgang naar de kolenloods en de paardenstallen van 'Helpt Elkander (Jantje van Ekelen) Boven die onderdoorgang had de Hr. v. Gijzel zijn kantoor. Later werd dit vertrek omgebouwd tot woning. Hier heeft nog een poos de journalist Rien Nieuwkerk gewoond. In de 2 woningen die in plaats van de verbouwde bakkerij zijn gekomen woonden de Familie's Heldens en de Jong. Deze laatste was behalve bakker bij Helpt Elkanderook nog gemeenteraadslid voor de socialisten (toentertijd de S.D.A.P. ?).


Datum: 18-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Jantje van Ekelen (klein maar dapper). Ik zie hem zo weer zwoegen met de zware kolenzakken (nootjes 4) die hij rondbracht op een DAF-paardenwagen met burries voor het huis aan huis bezorgen van kolen.