EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4944

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Huis van Dr. Sala

Beschrijving

Stratumsedijk 17. Hier stond de foto van de website van de familie Sala.


Geplaatst op

04-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2006
Naam: Anne Troost  
img

Mooi huis het lijkt mij het huis van dokter Sala op de Stratumsedijk 17. Ik ben dat tegen gekomen op de website van de Familie Sala . Het is dezelfde foto als die er op staat. Mooie site trouwens met veelwetenswaardigheden. maar de foto is volgens mij ge........ Kijk maar op de site


Datum: 04-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Met dank aan Anne Troost voor de link.
Zie de oude foto op de website van de >familie Sala


Datum: 04-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sala? De vader van Helmut Sala, ook huisdokter geweest in Woensel?


Datum: 05-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Niet onmogelijk kijk op de website van de familie Sala en lees:
Kleinzoon Helmut Franciscus Friedel geboren (02-07-1938)


Datum: 05-07-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ivo Sala (zie foto 4098) was een klasgenoot van mij en woonde in 1960 in de Twijnderstraat in Woensel. Is nu ca. 57 jaar jong.Weet niet of hij een telg uit de artsenfamilie is. De familiesite geeft op dit punt geen duidelijkheid.


Datum: 05-07-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Een aardig stukje geschiedenis vond ik in het diktaat "herinneringen aan Stratum rond de eeuwwisseling" door Herman de Groot. Hij beschrijft daar enkele panden aan het Stratumseind/dijk.
"Naast dit café stond bierbrouwerij 'de Arend' en daarnaast woonde dokter Loyx. Zijn buurman was Aertsenij, die inspecteur was van de accijnzen en belastingen. Deze Aertsenij was de vader van de beroemde wielrenner, die beroepsfietser was en de enige wielrenner, die in die tijd beschikte over een rijwiel met een '' hangstuur', iets wat toen nog niemand had. Verder stond er het huis van dokter Sala en daarnaast lag dan café 'De Roskam', dat bewoond werd door Moonen. We sloten dan de rij met het huis van Dries Clement, die dus het pand bewoonde op de hoek van de Stratumsedijk/Geldropseweg, het punt waar tegenwoordig de 'Stratumse Apotheek' is gevestigd. Op de hoek tegenover Dries Clement woonde ook een zekere Moonen, die daar een zoutkeet had. Deze zoutkeet lag een beetje naar achteren en daarvoor lag nog een stukje grond, dat Dr. Sala tegelijk kon kopen met een bouwterrein, dat er vóór lag. Hij liet er een mooie villa bouwen en het bijgekochte stukje grond werd de bijbehorende tuin. Deze villa doet het tot op heden nog heel goed. De dokter heeft er nog 33 jaar gewoond. "


Datum: 05-07-2006
Naam: Cees van Rooij  
img

Hallo Ben Brekelmans. Yvo Sala is zeker geen telg uit het artsengezin. Zijn vader was militair, kapitein. Ik kwam vroeger veel bij hen thuis. Er waren vier kinderen allemaal jongens: Herman, Anathol, Yvo en Hans. Waren ook lid van de verkenners. Hopman Latourtroep.
Yvo's vader was misschien wel een broer, neef of achterneef van de dokter. Daar is mij niets over bekend. Groeten, Cees


Datum: 28-09-2006
Naam: Helmut Sala  
img

Helmut Sala (geboren in 1938) is een kleinzoon van Dr.Sala van de Stratumsedijk en is huisarts in geweest in Woensel ('t Hool) van 1968 tot 1998.


Datum: 30-09-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Helmut Sala is, na zijn pensionering neem ik aan, heel verdienstelijk gaan schilderen. Veel werken en meer, kun je zien op: sala-info.nl


Datum: 30-03-2007
Naam: Johnny van Valkenburg  
img

In dit huis woonde bij mijn weten rond 1950 Dr.van Gils. Ons huis lag met de tuin aan dit huis vast. Kijk naar foto 3533, daar is dit huis nog te zien, ik woonde in het witte huis aan het einde van de straat waar je recht op kijkt. Rechts daarnaast is het huis dat op deze foto staat.


Datum: 07-09-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

In het huis rechts, achter de boom, woonde in de jaren 50 dr. Jordans, internist in het St.Josephziekenhuis. Ik ben lang bij hem in behandeling geweest en mijn eerste afspraak was in dit huis en niet in het ziekenhuis, dat voor mij dichterbij was.


Datum: 15-09-2014
Naam: Paul Schalkwijk  
img

Ik weet niet hoe lang dr. Sala op Stratumseind 17 gewoond heeft. Ik weet wel zeker dat Dr van Gils vanaf 1930 (en waarschijnlijk eerder) er heeft gewoond. Dit weet ik zeker omdat mijn moeder Jo van Gils, in 1930 hier geboren is.