EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5141

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Pieter Poststraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, 3e Philipsschool / De Opbouw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
3e Philips Lagere School, 1963

Beschrijving

Dit is de 4e klas van de 3e Philips Lagere School. De juffrouw heette Edelmann, zij woonde in Vught en kwam elke dag met de trein en fiets naar het werk. Ze was vrij streng en kon met twee knokkels hard op je hoofd tikken. Het was een grote klas in een vrij klein lokaal en de schoolfotograaf kreeg ons niet allemaal in een keer op de foto, vandaar dat hij ons in drie groepen heeft gefotografeerd.


Geplaatst op

22-07-2006

Reacties:

Datum: 20-09-2006
Naam: Marianne Frijters-Heijdt  
img

Ik heb op de Philips Lagere School gezeten van schooljaar 1961/1962 t/m 1966/1967.
Achtereenvolgens bij juffrouw Simons, juffrouw Karsten, juffrouw Kok, juffrouw Edelman, meneer Vaassen, juffrouw ...... (ze had een hond, boxer, die ze ook mee naar de jaarlijkse sportdag nam). Juffrouw Edelman tikte inderdaad met haar knokkels op je hoofd als je niet luisterde en had bovendien een grote ring om een van haar vingers.
Mijnheer Vaasen liet alle leerlingen een houten vogel uitsnijden. Ikzelf zat in 1963 in de derde klas. Helaas ben ik alle foto's kwijt. Wie heeft voor mij nog klassefoto's die ik eventueel kan laten bijmaken?


Datum: 03-12-2006
Naam: Sierd Loman  
img

Volgens mij, Marianne, zaten we in dezelfde klas. De volgorde van de onderwijzeressen en onderwijzers klopt inderdaad. Ik herinner me dat we in de zesde klas onderwijs kregen van het toenmalige schoolhoofd, de heer Dick Ooievaar. Die klassen werden altijd gehouden op de bovenste verdieping, onder de houten balken van het dak. De klassefoto's zijn bij mij ook kwijtgeraakt. Ik zou dolgraag die gezichtjes nog eens willen zien.


Datum: 03-12-2006
Naam: Sierd Loman  
img

De juiste naam van het schoolhoofd was de heer Pim Ooievaar.


Datum: 04-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De naam is inderdaad Pim Ooievaar. Hij was destijds onze overbuurman in de Cyclamenstraat en had twee zonen (Hans en Dick). Volgens mij was hij voetballiefhebber en ging regelmatig met mijn vader naar EVV.


Datum: 04-12-2006
Naam: Thérèse Sauter  

Het moet inderdaad Pim Ooievaar zijn. Hij woonde met zijn gezin recht tegenover ons in de Cyclamenstraat. Twee zoons, Dick en Hans. Onderwijzers waren goed vertegenwoordigd in de straat. Een aantal ben ik ook al op de site tegengekomen, dhr. Henk Boogers gaf les op de Beppino Sartoschool, dhr. Hartsema was hoofd van de Christelijke school aan de Hadewychlaan, dhr. Aernoutse gaf les aan de frater Andreasschool en dan nu dhr. Ooievaar.


Datum: 04-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Dick Ooievaar was ook onderwijzer. Mijn dochter heeft op de Louis Buelensschool nog bij Dick in de klas gezeten. Zijn vader Pim gaf altijd in de Philips Kleuterschool aan de Mathildelaan op woensdagmiddag voorlees- of vertelmiddagen.


Datum: 04-12-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Dhr. (Karel) Hartsema was inderdaad het hoofd der school op de Hadewychlaan, als hij op zijn fluit blies, was het tijd om in de rij te gaan staan, want dan moesten we naar binnen. Ergens rond 1968 ging hij met pensioen en werd toen opgevolgd door dhr. Koekoek. Hans Ooievaar komt me ook bekend voor, maar ik kan hem op dit moment niet plaatsen.


Datum: 05-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Dhr. Hartsema blies thuis ook op zijn fluit als de kinderen binnen moesten komen. Een ontzettend leuk gezin met acht kinderen. Mevrouw Hartsema kreeg haar laatste kind op 48-jarige leeftijd. Ze was tegelijkertijd zwanger met haar oudste dochter. Zij woonden naast de familie Ooievaar. Overigens was de voornaam van meneer Hartsema niet Karel maar Klaas.


Datum: 05-12-2006
Naam: Thérèse Sauter  

Hillie, Greet en Anja waren dochters en zij zaten volgens mij ook bij hun vader op school. Ze waren streng gereformeerd en mochten op zondag niets, zelfs niet fietsen. Het waren allemaal erg spontane en leuke kinderen. Wij waren RK en vonden het destijds wel raar dat we op zondag niet met hen konden spelen.


Datum: 05-12-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Het zou me niks verbazen als die fam. Hartsema van de chr. ger. kerk waren, ik toen dus ook en voor ons was het heel vanzelfsprekend dat je door de week met katholieke kinderen speelde en op zondag met chr. gereformeerde! Het klinkt nu wel erg vreemd, maar wij vonden dat heel gewoon. Wij mochten overigens wel fietsen op zondag: alleen van en naar de kerk!


Datum: 07-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Wat betreft Dick Ooievaar zie foto 6621. Dick in zijn jeugdjaren.


Datum: 25-05-2007
Naam: Sjoerd Haxe  
img

Vóór de heer Ooievaar was het hoofd dhr. Trommel. Verder herinner ik mij nog als leraren: Gordijn, Risseeuw en juffrouw Simmons. Maar dan gaat het over de periode 1952-1956.


Datum: 16-07-2007
Naam: Hans Ooievaar  
img

Jeanette, hoe zouden wij elkaar moeten kennen? Ik ben een van de twee zonen van dhr. P. Ooievaar.


Datum: 31-01-2015
Naam: P.Liebe  
img

Is dat niet juffrouw Edelman op deze foto? Zij sloeg regelmatig leerlingen met haar ring hard op hun hoofd.


Datum: 31-01-2015
Naam: Lieke Slegers=Roijers  
img

Kijk voor juffrouw Edelman ook even naar foto 13098.


Datum: 22-06-2017
Naam: J.Butti  
img

Dhr. Ooievaar was een geweldige onderwijzer. Hart voor de kinderen en rust in de klas.
6b was een fijn klasje, maar 20 kinderen volgens mij. Lekker slagballen enz. op het grote veld bij de Oude Bosschebaan. Dat was echt speciaal!
De anderen ken ik ook nog wel. Juffrouw Carsten heeft me getroost op mijn allereerste schooldag, de 2e was het niet meer nodig.