EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52071

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Fotografie

Onderwerp 3.:

Rinck

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwstraat hoek Markt

Beschrijving

De foto is uit de tweede helft van de jaren zestig. We zien hier de in die tijd bekende fotowinkel Rinck en links de alom bekende automatiek. Net buiten de rechtterrand van de foto is naast het pand van Rinck de smalle doorgang naar de in die jaren bekende dancing "De Schuur" (zie foto 12135). In die jaren waren in veel winkelstraten bij de stoeprand heel veel gleuven voor het stallen van je fiets (en dan maar hopen dat je na een of soms meer stapavond(en) nog wist waar je dat ding ook al weer neergezet had). Maar een Puch of Mobylette kon natuurlijk ook, zoals op deze foto blijkt. (Red.)


Geplaatst op

24-12-2020

Reacties:

Datum: 24-12-2020
Naam: bert van herk  
img

Ja, klopt, die gleuven in de stoep om je fiets te stallen. Je mocht inderdaad blij zijn dat je hem terug kon vinden na al die biertjes die je op had, voor 60 cent per glas. Met 25 gulden op zak had je een geweldige avond. Die om 7 uur begon en om 12 uur was afgelopen, want dan ging de kroeg dicht. Dan vlug met de laatste bus naar huis, of je fiets zoeken. Als je hem gevonden had, mocht je blij zijn dat het voorwiel niet verbogen was in die gleuf, wat mij twee keer overkomen is. Toen moest ik een heel stuk lopen naar huis, van de Markt in de stad naar het Drents Dorp, maar met het voorwiel omhoog houden was het toch moeilijk lopen. Ik heb daar fantastische avonden gehad en dat allemaal zonder pilletjes en poedertjes zoals nu. Mijn plekje was café Leon op de Aalsterweg, waar regelmatig Nederlandse rock and roll bandjes kwamen, zoals de "Motions" en "Peter Koelewijn" en zaal Cintha op de Biesterdwarsweg.


Datum: 28-12-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wat Bert schrijft, heb ik niet meer meegemaakt. Tot mijn verdriet waren we al verhuisd naar Amsterdam en hoewel ze daar geen gebrek aan cafés hebben, ben ik nooit een kroegtijger geworden. Ik was al jong druk in de weer met meisjes en dat heb ik lang volgehouden.


Datum: 29-12-2020
Naam: bert van herk  
img

Oooo, geen getreur Paul, wat dat betreft zijn we hetzelfde. Ik ging hier ook achter de meisjes aan. Ik heb er toen ook een kunnen vangen, en die heb ik nu nog, al 48 jaar. Jonge dat is al lang, nu ik er over nadenk. Wat heb ik toen toch allemaal uitgevreten, vraag ik mij nu af.


Datum: 30-12-2020
Naam: Ad thijssen  
img

Wat de de parkeerplaats voor de fietsers betreft is er in de jaren niet veel veranderd. Het is nu op veel plaatsen nog net zo'n zooitje als in die jaren. Alles staat of ligt door elkaar, met of zonder hangslot vastgemaakt. Het enige wat vervelend was, als de parkeertegels verzand waren of vol met rommel zaten. Dan kon je niet parkeren. Wat het zoeken naar de fiets betreft, ik heb een grote rode bel van de Action gekocht en nu is het zoeken maar een peulenschil. En nu maar hopen dat niet iedereen een rode bel koopt.


Datum: 01-01-2021
Naam: bert van herk  
img

Jij bent een gogme jongen Ad, niet voor een gleuf te vangen.