EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5236

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stadhuisplein

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Fancy

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fancy op het Gemintefist, Stadhuis, 1985.

Beschrijving

Fancy op het Gemintefist, Stadhuis, 1985.


Geplaatst op

03-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wie is deze jongen? Komt me bekend voor, komt hij soms uit Son?


Datum: 15-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hij komt altijd uit Son, Marijke. Het is Aris Weel. Vorig jaar vierde hij zijn 30-jarig zangjubileum. Deed in 1986 mee aan de Soundmixshow en kwam op tv met De clown, vooral bekend van Ben Cramer. Aris zingt tegenwoordig bij de Maxiband Timeless. (zie www.maxibandtimeless.nl)


Datum: 15-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

By the way: de zangeres naast Aris is Ria van Dommelen. Allebei zijn echte Woenselsen maar wonen nu in resp. Son en Veldhoven. Maakten in de mid-80's samen een single-tje onder de naam De Riari's, een (zwak) bedenksel van Johnny Hoes. 'Denk aan mij mijn liefste' heette die, op de wijs van 'Niemand laat zijn eigen kind alleen' van de Alberti's. Kwam tegelijk uit, dus deed commercieel niks. Wèl in de zalen, met Fancy. Ook Ria zingt tegenwoordig bij Timeless. Oude liefde roest niet, you know.


Datum: 15-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Had ik het toch goed gezien. Kon even niet meer op zijn naam komen (leeftijd hè). Hij zong (en nu nog geloof ik) altijd in Son met carnaval, vooral op de zittingsavonden en soms ook tijdens een van de vier dagen in de tent. Vooral de Figaro sloeg dan aan. Altijd feest dus als hij er bij is.


Datum: 04-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Inderdaad, dat is Aris Weel, beroemd in heel Son, Eindhoven en omstreken, al meer dan dertig jaar in het vak en altijd goed voor een fantastisch feest. Een stemmingmaker bij uitstek, die nu de leadzanger is van de geweldige Maxiband Timeless. Daar moet je toch eens naar gaan kijken en luisteren, het is beslist de moeite waard. Aris zingt nog steeds op de zittingsavonden en met carnaval in Son en heeft in no time nog steeds de hele tent plat. Hij heeft diverse plaatjes en CD-tjes gemaakt en is o.a. te horen op de vorig jaar uitgekomen CD Ons Dorp live, met allemaal Sonse bands en zangers.


Datum: 04-06-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Ad, en op die CD wordt ie begeleid door diezelfde Maxiband Timeless. De CD is 29 oktober 2006 opgenomen in de Markant Studio's in Heeze. Het is het lied dat we met Timeless voor het eerst ten gehore brachten op het herenigingsfeest, de opening van het nieuwe hart van Son en Breugel. Het nummer heet dan ook Het kloppend hart van Son en Breugel.


Datum: 08-06-2007
Naam: Ton van der Breggen  
img

Ik heb zijn broer Cor Weel meegemaakt, ook een fantastische entertainer! Altijd lachen als Cor in de buurt was. Hij woonde/woont in Nuenen.


Datum: 02-11-2007
Naam: Jeske Weel  
img

Beste Ton, helaas hebben wij Cor vandaag de laatste eer bewezen. Deze entertainer is niet meer. Onbegrijpelijk en te vroeg. Zeker op feesten, wanneer de gitaar van broer naar broer ging, zal hij pijnlijk gemist worden. De herinnering blijft, aan die Cor met zijn lach. Hij heeft alles gegeven, tot zijn laatste dag. Vanavond treedt Aris op en zingt voor twee!
Weetje 1: de vader van deze heren stond in Noord Holland te boek als kermiszanger. Ze hebben het dus niet van een vreemde!
Weetje 2: de broers en zussen Weel waren in hun jonge jaren een korte tijd in te huren voor feesten en partijen onder de naam De Juweeltjes. Prachtige woordspeling!
Ik ben Jeske Weel, dochter van weer een andere fantastische entertainer: Peter Weel.


Datum: 12-09-2016
Naam: Hans Ariëns  
img

Leuk om deze foto te zien. Aris heeft verschillende keren opgetreden op Zonhove in Son met de Carnaval op de Dagactivering waar ik toen werkzaam was. 's Morgens rond 10.30 uur (wel vroeg voor Aris, ze hadden de hele avond opgetreden in de tent in Son). Maar toch ging het dak eraf. Ook heeft Aris samen met zijn band opgetreden in Zonhoven in België. Toen hebben we een fietstocht georganiseerd die ging vanuit België van Zonhoven naar Son. Ook daar weer een geweldige dag. We mogen nog steeds in België komen, alleen al omdat we een geweldige band hadden meegebracht. Het is nog steeds genieten van Aris als hij ergens het dak eraf laat gaan.