EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5249

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse Markt, het afgebroken postkantoortje.(1)

Beschrijving

Het jaartal is een gok. Laat de autokenners mij een betere gok sturen. (Hans)


Geplaatst op

04-08-2006

Reacties:

Datum: 04-08-2006
Naam: Leo Laus  
img

In het postagentschap aan de Woenselse Markt regeerden de gezusters Van Leeuwarden. Werd voor de reclamestunt voor de opening van het behangselseizoen niet steeds dezelfde foto gebruikt?
Toegevoegd door Leo Laus * on 03 August 2006.


Datum: 04-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Leo natuurlijk, Van Leeuwarden is correct. En die foto, ik dacht dat het ieder jaar een andere foto was, al herinner ik me ook wel een foto waarop het jaartal was aangepast.


Datum: 04-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Als je het postkantoor binnenkwam leek het wel een scène uit een cowboyfilm. De ouwe vrijsters achter een groot ijzeren hek met een klein loketje. Ik stond een keer te wachten toen een moeder met een huilend kind binnenkwam. Het huilen hield maar niet op, tot Pietje van Mol uit de Hemelrijken zei 'Als je niet ophoud geef ik je aan die ouwe vrijster achter het hek'. Het werd doodstil daarbinnen en het bleef stil.


Datum: 04-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Je kunt niet alles hebben Wil, en rijk en knap! Ze heetten overigens Van Leeuwaarden. Een nichtje ervan werkte als telegrafiste bij de PTT aan de Stationsweg.


Datum: 05-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Een hele goede vergelijking Wil, een decor uit een cowboyfilm al bestond dat ijzeren hek maar uit een houten raamwerk waartegen varkensgaas was gespijkerd. Achter dat varkensgaas, daar waar je er niet doorheen mocht kijken, bruin pakpapier. En daar weer tegen diverse reclameborden van o.a. Trimax en op de prominente plaats, tussen de twee loketten dus, de nieuwe behangcollectie van de Scheeper. Verder herinner ik me een lange smalle tafel aan de rechterkant met daarop een vies inktpotje met een versleten kroontjespen. En het was er altijd druk.


Datum: 02-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

Een van de zusters heette Annie van Leeuwaarden en was de vriendin van mijn tante, Mien Verbeek. Ik weet nog dat het een lieve vrouw was, die zondags altijd bij ons kwam in een lange bontjas.


Datum: 06-03-2019
Naam: Karin van Leeuwaarden  
img

Woenselse Markt 39! Het huis van mijn opoe en opa Van Leeuwaarden. Twee tantes - zussen van mijn vader Jan van Leeuwaarden - runden het postkantoor, ik herinner me dat nog als klein meisje! Later zijn mijn tante Riek en tante Annie daar blijven wonen. Nadat tante Annie overleden is, tante Riek helemaal in haar eentje.
Ben Brekelmans, dat nichtje was ik! Wat leuk dat je dat nog weet. Werkte jij daar toen ook?


Datum: 07-03-2019
Naam: Ben Brekelmans  
img

Natuurlijk weet ik dat nog, Karin. Ik ben in september 1966 als zgn. kta in dienst gekomen bij PTT Post. Jij werkte toen al bij "de telegraaf" en was toen in mijn ogen een, zoals the Kinks het bezongen, "dedicated follower of fashion" met alle toeters en (oor)bellen!


Datum: 13-03-2019
Naam: M.P.M.J.(Martin)Swinkels  
img

1966 het jaar waar ook mijn huidige vrouw Paula Swinkels-Heijink bij "De Post" is begonnen. Eerst nog met de cursus voor KTAer(ster) nadat ze geslaagd was met een MULO-diploma. Behaald op de toenmalige MULO op de Houtstraat waar ze leerling was van 1962 tot 1966 (4-jarige MULO-opleiding). Ze was daar vier jaar lang de beste leerling. Ikzelf was in de jaren 1959-1963 een leerling op de 3e LTS op de Kaarderstraat die toen ik daar op school kwam net officieel geopend werd.