Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 5339
Bijdrager Ben Brekelmans
Jaar: 1992
Onderwerp.: Muziek & Zang |Bands / Orkesten |John Belton Showband

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

John Belton Showband. (2)

Beschrijving Op de foto Swinkels, Angelo Smulders, Ton van Helvoort, Igor Swinkels en Bart Drossaers. Ieder is rond de milleniumwisseling muzikaal zijn eigen weg gegaan. Angelo boekt onverkort muzikale successen als leider van de close harmony/a capella-groep Just Us.

Geplaatst op 10-08-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 11-08-2006
Naam: Ben Brekelmans img

De linkse Swinkels is Ferry! Was ook de linkste (zie zijn imitatie van de Zangeres zonder Naam op foto 5338)


Datum: 01-03-2007
Naam: Ferrie Swinkels img

Op de foto bovenaan-links Ferrie Swinkels, naar rechts Ton van Helvoort, Bart Drossaers, links onder Angelo Smulders, rechts Igor Swinkels.


Datum: 26-09-2007
Naam: Vic van Lijf img

De allereerste John Belton is opgericht door Ton van Helvoort en mij (Walter van Helvoort, ja de broer van). Dit gebeurde in de keuken van de muziekschool van onze toen al overleden vader Michel (Sjel) aan de Prins Hendrikstraat 13 in Eindhoven begin jaren 80. De eerste bezetting was Ton, slagwerk, Walter, gitaar en Hennie van der Vorst aan electrische piano. Later is Ferrie Swinkels in de plaats gekomen van Hennie van der Vorst en weer wat later werd het trio uitgebreid met Nantje van Honk als vierde man. In die periode was er al sprake van een soort kruisbestuiving en invalbeurten met muzikanten als Bart Drossaers en Angelo Smulders die ook later hun vaste plek in de band hadden. Igor Swinkels was aanvankelijk in het begin roadie maar vanwege zijn slagwerkachtergrond werkte hij zich al snel op tot percussionist, wat uiteindelijk resulteerde in de succesvolle act met het jacquet waarop hij de sabeldans van Katchaturian speelde.


Datum: 16-01-2021
Naam: Dirk van der Haar img

Ferry Swinkels, linksboven, was een neef van mij.


Datum: 18-01-2021
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Was het niet Bart Drossaers, die samen met Jan Muskens een firma in verpakkingen te Helmond haddden? Overgens lijkt de man rechts boven het meeste op die Bart.


Datum: 19-01-2021
Naam: Ben Brekelmans img

Klopt, Gio. Dat Helmondse bedrijf heet Mudropak. En Bartje staat inderdaad bovenaan rechts, zoals Ferrie het eerder ook al aangaf. Ferrie, die helaas in mei 2017 overleed (zie o.a. het gastenboek op deze site).