EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5341

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Pensionaat, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pensionaat St Joseph Hemelrijken (1)

Beschrijving

Dit klooster is in 1922 gebouwd in opdracht van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria, van Goede Bijstand uit Schijndel. In een gedeelte van het klooster was het meisjespensionaat ondergebracht alsook de industrie- en huishoudschool. De rectorswoning wordt pas later (1930?) achter het linkermuurtje gebouwd, net als de nieuwe huishoudschool rechts van het klooster.


Geplaatst op

11-08-2006

Reacties:

Datum: 11-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Tijdens de laatste wereldoorlog is het klooster geruime tijd bezet geweest door de bezetter. Meteen door de voordeur, in het rechtse kamertje hing het portret van Adolf. Mijn vader heeft nog een keer kans gezien binnen te glippen en wapens weg te halen. Hij moest toen wachten tot de dames die in de avond binnengelaten waren, 's ochtends vertrokken. Een hachelijke nacht! Hij heeft toen maar meteen het portret meegenomen en vernietigd.


Datum: 22-06-2007
Naam: G. Nissen  
img

Wie heeft er in de jaren 48 tot 52 op de huishoudschool gezeten? Enkele namen ken ik nog: Van de Water, Keuten, Pleuntje de Geus, Ali Schreuder


Datum: 05-01-2008
Naam: Coby Duray v.d. Schoot  
img

Ja ik heb ook op de huishoudschool gezeten van 1947 tot en met 1952 en daar mijn diploma costumiere coupeuse gehaald. Ik zat de eerste klassen in G1 en G2, later waren er volgens mij maar van iedere klas 1 of 2 groepen. Iedereen ging met 14 jaar van school om te gaan werken, soms half in het schooljaar (als je 14 werd).


Datum: 06-01-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

In deze tijd was Zr. Benigna, een tante van mij, hoofd van deze school. Zie foto 8829.


Datum: 29-06-2008
Naam: Dora Synen  
img

Op deze school leerde ik het begin van naaister. Ik heb twee jaar op school gezeten van 1945 tot 1947. Mijn naam is Doortje van Weert en ik leerde daar Dirkje Sanders en Annie Marien kennen. Deze laatste trouwde en emigreerde naar Melbourne en ik trouwde en emigreerde met de hele familie naar Perth, W. Australia, waar ik nog woon.


Datum: 03-10-2010
Naam: Bruno  
img

Mijn zus, Brigitta Donders, gaf ergens in de jaren die hier genoemd worden les aan de huishoudschool. Betrokkenen zullen zich haar wellicht herinneren.


Datum: 17-03-2016
Naam: Ans Aerdts Klompers  
img

Mooie foto, mooie herinneringen. Ik ben opgegroeid in de Houtstraat, kleuterschool 1960?. Lagere school met onder andere zuster Engeltrudis en zuster Vincencia, juf Janssen, Jus Aarts, juffrouw Jeuken en mijnheer Tielemans en later natuurlijk de huishoudschool. Ik speelde al als kind in de tuin. Aan de grot van Lourdes prachtige herinneringen, zeker als er een non (zuster) bij kwam zitten. Ik heb ik ook gespeeld in de boomgaard (die aan de achterkant kruiste met Musis Sacrum aan de Kruisstraat) van de nonnen omdat mijn moeder op school schoonmaakte en ik dan wel eens mee mocht (stiekem op de borden tekenen!). Wij woonden vlak bij de ingang van de lagere school. De ingang noemden we "de lange lap". Als kinderen uit de straat speelden we op en bij de poort! Onze straat was toen een eldorado om ons te verstoppen (veel hoekjes en gaatjes).