EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5372

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Vliegtuigen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
RyanAir vloog op Eindhoven Airport

Beschrijving

Zondag 13 augustus 2006, omstreeks 16.00 - 17.00 uur. Een toestel van Ryanair had landingsproblemen en week naar Eindhoven uit, omdat we hier een grotere landingsbaan hebben dan in de bestemmingsplaats Weeze in Duitsland. De landingsproblemen ontstonden door een mankement aan de flaps, die nodig zijn om hoogte te verminderen. Bij de tweede poging lukte de landing en met wat rookpluimen door het harde remmen kwam het toestel stil te staan. Achteraf gezien misschien niet zo schokkend, alles was goed afgelopen. Maar het had ook anders kunnen aflopen .... En automatisch denk je dan even aan de Hercules-ramp terug. Op de foto zien we naast de drie airport-brandbluswagens ook een gemeentelijke brandweerwagen. En verder stonden er zeker 5 ambulances bij het hoofdgebouw klaar.


Geplaatst op

14-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

........... En laag dat-ie vloog! wij gingen net met de hond de bossen in en reden op de Kleine Vliet (Oerle) toen het toestel vlak achter ons door vloog. Hij vloog zowat de boomtoppen in, dat was schrikken! En inderdaad; ook wij dachten meteen aan de hercules-ramp. Gelukkig liep dit goed af.


Datum: 16-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het kan nog wel iets hebben voordat er echt een ongeluk gebeurt. Zo heb ik meegemaakt dat een vliegtuig van Pan-Am heel het landingsgestel verloor tijdens het opstijgen van het vliegveld Beatrix op Aruba. Hij loosde, in enkele uren, de gehele brandstof boven zee en maakte een buiklanding. Werd op de T.V. uitgezonden! Zowat de gehele bevolking was uitgelopen en stonden aan de voet van de landingsbaan te bidden. Na enkele doorstarts, zette de piloot het toestel veilig aan de grond onder luid applaus. Ik heb wel eens met iemand gesproken die daar voor veiligheid moest zorgen en dan hoor je verhalen over wat er allemaal gevonden wordt. Hele wielen compleet met remmen. Zo zal het overal wel zijn.


Datum: 15-09-2012
Naam: Stephan Lodewijks  
img

Deze Boeing 737-800 vloog met radiocallsign 'Ryanair 1951'. Ik hoorde op m'n radioscanner dat hij problemen had. Hij kreeg z'n vleugelflaps niet meer goed in positie, waardoor de vleugel niet de vorm krijgt die langzaam vliegen mogelijk maakt. Met andere woorden: hij moest op hoger-dan-gebruikelijke snelheid landen. Er moet daardoor harder geremd worden en dat kan wel 'ns een klapband of oververhitte remmen geven, met verhoogd brandgevaar aan het landingsgestel als gevolg. Uiteraard wordt uit voorzorg daarom het hele spectrum aan hulpverlening gealarmeerd.
Het toestel vloog later die avond om 21:55u zonder passagiers zijn 'ferry'-vlucht naar z'n thuishaven Dublin. Radiocallsign voor die vlucht was 'Ryanair 03P'.