EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

27082

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Overig Welschap / Eindhoven Airport

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
EHV zweefvliegclub

Beschrijving

In de periode 1972 tot 1976 heb ik dienst gedaan op vliegveld Welschap.
In die tijd heb ik aldaar zweefvliegles gekregen. Op de foto de hangaar waar de zweefvliegtuigen stonden.


Geplaatst op

01-02-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-02-2011
Naam: Gerry de Bie  
img

En ik was er op dat moment ook van de partij Jac, en wij hebben inmiddels weer contact. Op de achtergrond de hangaar waar de zweefvliegtuigen stonden, dat was bij de z.g. basisvlucht, waar ook de T33's, de Harvard's en de Beavers stonden. Zweefvliegles kregen we in de K7, hier op de voorgrond. Een vreemd vliegtuig met de pijlvleugels naar voren. De club gebruikte een oude vw kever om de lierkabel mee uit te rollen. Ik heb daar redelijk veel veel mee gereden, zonder rijbewijs, maar ja....niemand vroeg er naar.


Datum: 02-02-2011
Naam: Jac Busing  
img

Hallo Gerry, fijn dat je weer reageert, volgens mij werden wij ook regelmatig door een Beaver opgetrokken,


Datum: 02-02-2011
Naam: Gerry de Bie  
img

Daar was de Beaver te groot voor Jac (6 persoons), maar dat waren de afgedankte Piper Cubs van de KLu. Een paar jaar daarvoor gebruikten ze zelfs nog de De Havilland Tiger Moth. Een trainingstweedekker uit de jaren dertig.


Datum: 03-02-2011
Naam: Jac Busing  
img

Ja Gerry , het begint voor mij weer een beetje te komen, het was een Piper Cub van de Klu, die ons optrok.


Datum: 27-06-2013
Naam: Huub Margry  
img

Al ben ik in 1969 lid van de EAC geworden (tot 1996), ik ken jullie namen niet direct, maar dat zal aan mij liggen. Op de foto zie je ook de Ka-8 PH-294 (toen nog van de KNVvL). De PH-388 is een door de luchtmacht Eindhoven in licentie gebouwde Ka-7.
Rond 1972 is deze hangaar verlaten voor een er schuin tegenover. Ben zeer geintresseerd of er nog meer 'club'-foto's van die tijd zijn.


Datum: 29-10-2014
Naam: Fred Tromp  
img

Leuk om de ph 388 weer eens te zien. Het vliegtuig is gebouwd door mijn vader Freek Tromp. in 1969 werd het in gebruik genomen en werd 't Rompje genoemd.


Datum: 27-02-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Was dit zweefvliegtuig de K7 op de foto PH388 toevallig een tweezitter waarbij je langs elkaar zat ipv achter elkaar? het lijkt er wel op gezien het brede cockpitraam wat openstaat. Als dat zo is was dit de enigste van dit model aldaar en heb daar dan rond 1970 drie keer in mogen meevliegen als 14 jarige met vlieger Boonstra, de vader van een vriendje van me destijds die lid van de zweefclub was.

De eerste rit die ik meemaakte was zeker bijzonder te noemen... de lierkabel brak, en we moesten een duikvlucht maken om de zaak weer lift te geven, dan zie je de aarde op je afkomen. Voor de eerste keer de lucht in was dit een hele ervaring op deze manier. De herstart ging beter, ik was van slag maar durfde het toch voor een twee keer aan. De twee andere vluchten wat maanden later gingen met een piper cub ervoor....een heel stuk rustiger, dat wel.


Datum: 28-02-2015
Naam: Schakenbos Jan  
img

t Rompje gebouwd onder leiding van de Kapitein Tromp en veel luchtmachtmedewerkers was/is een tweezitter met achter elkaar geplaatste zitplaatsen. De eerste vlucht vond plaats met als vlieger Kapt. Walraven en de Kapt. Tromp