EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54019

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

511 Driehoeksbos

Straat:

Jacob van Campenweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Zuivel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Melkboer

Beschrijving

Jacob van Campenweg, ter hoogte van nummer 46. De melkwagen van Piet van Kemenade (Piet de Melkboer) die vanuit Acht naar Prinsejagt 1 kwam om melk, eieren etc. te verkopen.


Geplaatst op

02-02-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-02-2023
Naam: bert van herk  
img

Een perd met melkkar, dat kan ik me nog levendig herinneren. Bijna dagelijks kwam zo'n perd en wagen van ik geloof melkboer Holman uit de Ruurlostraat door de Halvemaanstraat (Drents Dorp), waar ik woonde. Het perd kreeg van veel mensen die aan de wagen kwamen brood of een appel. En de mensen altijd verse melk. Een heerlijke tijd was dat, de 50/60er jaren.


Datum: 06-02-2023
Naam: Paul van der Cingel  
img

Da's een hele moderne. Onze melkboer van St. Joseph in de Willemstraat had een 1-assige kar met een hond eronder. Op de kar stonden een paar grote melkbussen met een tapkraantje en Harrie de melkboer tapte halve en hele liters met een geijkte maatbeker. Ook karnemelk werd toen nog zo verkocht. In de loop der jaren kwamen er flessen in plaats van melkbussen. En kwamen er steeds meer producten, zoals yoghurt enz.


Datum: 07-02-2023
Naam: Jo Geerings  
img

In de jaren 1940-1950 kwam bij ons in de Kalmoesstraat de melkboer met de hondenkar. De hond liep onder de kar en moest zo de kar voorttrekken en de melkboer duwen.


Datum: 10-02-2023
Naam: bert van herk  
img

Het enige wat ik mis op deze foto is de voederzak. Die hing met een riempje over het hooft van het perd over zijn snuit, die zat dan in die zak. Zo kon het perd blijven eten terwijl het stond te wachten tot de melkboer terugkwam van een bakkie koffie. Slim bekeken


Datum: 10-02-2023
Naam: bert van herk  
img

Meer over de trieste geschiedenis van de trekhond in een artikel dat geen verdere uitleg nodig heeft. Lees maar eens op http://www.geschiedenisbeleven.nl/de-trekhond-de-schande-onzer-natie/