EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5408

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Blaaskapellen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpse Kraaiers Bloaskapel (1)

Beschrijving

Van Frans Prinsen ontving ik deze foto van de Strijpse Kraaiers, maar nu als Bloaskapel. Opgericht in 1985 en voortgekomen uit de Strijpse Harmonie. Zij hebben hun home in het Kraaiennest (speeltuin). Op de foto staan vlnr staand: Sjef Prinsen, Antoon de Waal, Bert Gielissen en Henry Hoeks. gehurkt: Johan van Laarhoven, Frans Prinsen, Harry van Laarhoven en Piet van Oorschot (muzikaal leider)


Geplaatst op

16-08-2006

Reacties:

Datum: 23-01-2007
Naam: Silvo Hoeks  
img

Kijk nou... mijn broer Henri Hoeks met saxofoon. De Strijpse Kraaiers zijn ontstaan uit bloaskapel de Schifbloazers. De kapel was opgericht bij carnavalsvereniging de Schifschoatsers die residentie hadden op de rolhockeybaan aan de St-Trudostraat.


Datum: 06-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Dit is een van de eerste foto's van de blaaskapel De Strijpse Kraaiers, met o.a. hun muzikale leider Piet van Oorschot, die helaas een aantal jaren geleden is gestorven. Piet was een neef van me en een geweldige muzikant. Harrie van Laarhoven is thans de huidige muzikale leider. De foto is genomen in de achtertuin van Frans Prinsen in de St. Trudostraat, hoek Tjalkstraat, volgens mij.
De Strijpse Kraaiers floreren als kapel nog volop en hadden jarenlang een grote en actieve supportersclub De Vrienden van de Strijpse Kraaiers, waarvan ik de voorzitter mocht zijn.
We hebben daar hele mooie dingen mee meegemaakt en prachtige muzikale reisjes gemaakt, o.a. naar Duitsland en Oostenrijk. Elk jaar, begin September organiseren de Kraaiers nog steeds een groot blaaskapellenfestival in een grote feesttent, die staat in de Speeltuin aan de St. Trudostraat. Dit jaar in het weekend van 7, 8 en 9 september. Keigezellig altijd....


Datum: 29-10-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Sjef Prinsen ken ik nog wel, hij woonde op de Strijpsestraat en had toentertijd in de jaren 60 een Royal Nord brommer die je toen niet veel zag.