EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8702

Bijdrager:

Jaar:

1988

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Schoenerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Schoenerstraat-Trudostraat.

Beschrijving

Zie foto 6310, de huizen werden in 1987-1988 afgebroken.


Geplaatst op

23-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-02-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Kan dit de voormalige groentenwinkel van Harrie van Mol zijn geweest?


Datum: 14-02-2007
Naam: Francien v. Gemert-Vosters  
img

Volgens mij was dit een kruidenierswinkel. De naam ben ik kwijt. Harrie v. Mol zat dacht ik iets verderop, op de hoek van de Pinkstraat.


Datum: 01-03-2007
Naam: Looijmans  
img

Op de hoek Schoenerstraat-Trudostraat zat de kruidenierswinkel van de fam. Van de Ven. Later kwam er de fam. Maas in, eerst als kruidenier, later als groothandel in ijs. Tot de afbraak van het pand, dacht ik.


Datum: 02-03-2007
Naam: Looijmans  
img

Het was niet familie Van de Ven, maar Verkeule. De familie Maas klopt wel.


Datum: 07-09-2007
Naam: Ad Louwers  
img

De ijshandel was van Dokie en Annie Maassen, niet Maas dus, die in hetzelfde pand eerst de kruidenierszaak van Van Keulen hadden overgenomen. Dokie reed rond met de Okay-ijswagen om alle verkooppunten in de regio te bevoorraden. Dokie is een bekende figuur in Strijp, voetbalde lang bij Brabantia en had ook een tijd de kiosk in het Philips van Lenneppark. Grappig is, dat hij nu nog op de zelfde plek woont waar zijn winkel is afgebroken in de St Trudostraat.


Datum: 09-09-2007
Naam: Ria Keeris.  
img

Dit was de kruidenier Notten. Nu gaan we terug naar het jaar 1938. Ik was toen 9 jaar en ging soms met mijn moeder laat nog pelpinda's kopen. Dat was feest hoor! Wat geniet ik van deze site.


Datum: 24-09-2012
Naam: Jan Kluijtmans  
img

Het klopt dat hier Van de Ven met zijn kruidenierswaren in zat. Ik weet het nog goed, wij als jongens waren een keer voor zijn deur aan het vechten. En dat hij naar buiten kwam en mij beetpakte. Hij zei dat ik een zoon van een zijner klanten niet mocht slaan waarna hij mij in de kelder duwde, waar op de trap een grote pan met melk stond waar ik intrapte. Ik was zo weer vrij maar ben dit nooit vergeten.


Datum: 31-03-2013
Naam: Wilma de Bar  
img

Had die kruidenier die, volgens mij, inderdaad Verkeulen heette niet een grote Sint Bernard hond die 's winters voor een slee gebonden werd om kinderen naar school te brengen? En die hond heeft ook nog ooit in de krant gestaan. Dit was in mijn lagere schooltijd rond 1960.


Datum: 31-03-2013
Naam: Jan Kluijtmans  
img

Ik zou het niet weten Wilma dat ze een St Bernhardhond hadden, ik zat van 1947 tot 1954 in de St Trudostraat op school en daarna zijn wij naar Tilburg verhuisd.


Datum: 22-12-2022
Naam: Pieter Teunissen  
img

In dit pand was in de jaren vijftig van de vorige eeuw de kruidenierswinkel gevestigd van mijn oom Bart Hermans en mijn tante Nel Hermans-Teunissen. In de jaren zestig verhuisden ze naar de Heezerweg in Stratum, waar ze een drogisterij begonnen.