EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54368

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Korenbloemstraat

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Toen Tivoli nog Geldrop was

Beschrijving

Op deze plattegrond is de stippellijn verticaal langs de Floralaan de grens tussen Eindhoven en Geldrop. Tot 1 april 1972 behoorde Tivoli tot de gemeente Geldrop. De gemeentegrens liep, zoals de foto laat zien, een heel stuk langs de overkant van de Floralaan.
Omdat wij opgroeiden in de Korenbloemstraat was het maar enkele tientallen meters lopen om in Geldrop te zijn. Als wij als kleine belhamels in de jaren veertig ondeugende streken uithaalden, zoals belletje trekken in Tivoli, mochten de agenten van de Geldropse gemeentepolitie ons niet verder achtervolgen dan de Floralaan als wij die overgestoken waren richting huiswaarts. Behalve als je op heterdaad betrapt was op b.v. belletje trekken mochten ze je tot in Eindhoven achterna zitten en een reprimande geven.


Geplaatst op

04-09-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-09-2023
Naam: bert van herk  
img

In mijn jeugdjaren in het Drents Dorp deden we het belletje trekken net iets anders. We legden een baksteen op de klink van de deur en een knalkurk op de drempel van de deur. Dan trokken we aan de bel. Ik denk dat elke slimmerik wel weet wat er dan gebeurde. Wij (de daders) waren in geen velden of wegen meer te zien. Prachtig was dat, dat waren echte rotjongstreken.