EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54464

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Directietrein De Kameel bij Veemgebouw

Beschrijving

Op de achtergrond staat het Veemgebouw, met de antenne die destijds werd gebouwd voor de experimentele TV-uitzendingen van Philips.
Op de voorgrond rijdt 'De Kameel', een directietrein van de NS. Kijk eens bij foto 14795 voor meer informatie over deze trein, afkomstig van de Philips Archiefdienst. Het is zeer waarschijnlijk dat de foto hierboven uit 1958 stamt en is gemaakt tijdens het bezoek van ir. Witte, dat bij foto 14795 wordt beschreven. Daar zal ook de Chrevolet-limousine op de foto hierboven wel mee te maken hebben. (Red.)


Geplaatst op

28-09-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-10-2023
Naam: bert van herk  
img

Wat een mooie (gesloopte) zendmast was dit. Dit was het echte symbool voor de allereerste televisie-uitzendingen, waar alles mee begonnen was. Nu kun je je kinderen of kleinkinderen niks meer laten zien dat authentiek is. Je kunt niet meer zeggen "kijk met die antenne is het begonnen". Ga eens kijken, wat er nu opstaat. Die moderne mast moet symbool staan voor de oude zendmast. Nu moet je zeggen dat ze de echte gesloopt hebben en daar deze nepper voor hebben teruggezet. Nu lijkt het net op een met ledverlichting versierde machinekamer van de lift.