EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5784

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Overige Religie

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mariagrot in de tuin van wzc. Kronehoef

Beschrijving

Deze grot, opgetrokken van grote sintels, bestaat nog steeds. In de tuin van woonzorgcentrum Kronehoef is deze grot herbouwd tegen de zijgevel van de kapel (zie foto 5783). In de nis prijkt O.L. Vrouw van Lourdes met een knielende Bernadette daarvoor. Deze foto dateert uit 1935.


Geplaatst op

13-09-2006

Reacties:

Datum: 16-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Ik heb deze foto inmiddels vervangen door een kwalitatief beter exemplaar


Datum: 17-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Het gebouw op de achtergrond is volgens mij de boerderij. De Nonnen in het Liefdesgesticht beheerden daar een bejaardenhuis voor zowel mannen als vrouwen, een ziekenhuis, door de Woenselnaren Gasthuis genoemd, een aantal kleuter- en meisjesscholen en een boerderij. Ik herinner me dat we, toen ik op de kleuterschool zat een kleine 60 jaar geleden, met de zuster daar ging wandelen en naar de Lourdesgrot ging kijken. Ook de boerderij was toen in vol bedrijf en ik verwonderde me dat de nonnen daar op klompen mest liepen te kruien. De Lourdesgrot die wij bezochten was niet deze. Die grot staat tegen de kapel van foto 5783 en dat is hedentendage nog zo.


Datum: 18-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tini, met diezelfde nonnen heb ik daar als menneke van 5 ook gelopen. Boerderij vol in bedrijf ja. Daar was een man bezig met kippen slachten. Botweg beestje pakken, en bats, kop eraf, naspartelen, leegbloeden. Misselijkmakend gewoon! Het heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt, net zo traumatisch als die palingkiller van de Woenselse markt (zie foto 7212).


Datum: 19-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ben, dat ging vroeger zo. Wij hadden thuis kippen en regelmatig werd er eentje geslacht. Met een hakbijl kop eraf en vaak liepen ze zonder kop verder. Geen prettig gezicht moet ik zeggen maar, zoals het nu gebeurt is dikwijls veel erger.


Datum: 20-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Mijn moeder ging altijd (soep) kippen halen bij een boer in Nuenen. Zo'n kiep die van de leg af waar. Zuukt er mar inne uit Fien, zei de boerin dan. Ons moeder wees er dan een aan, die gevangen werd, de kop ging onder de klomp en de boerin trok er zo de kop vanaf.
Zoiets vergeet je nooit meer.


Datum: 21-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Lieke heeft me helemaal overgehaald met haar persoonlijke tip over de site bio-industrie. De nonnenkippen van toen hadden, buiten hun gewelddadige dood wel een heerlijk kippenleven met veel gescharrel waar menig mens jaloers op zou kunnen zijn. De kippen van nu worden al levend begraven in veel te kleine kooien met veel te weinig voer en kannibalisme e.d. en zijn al dood terwijl ze nog leven. Werkelijk weerzinwekkend. Ik lustte al geen dooie kip en nu weet ik weer waarom. Bedankt Lieke!