EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5791

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Bernadette

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voormalige kleuterschool afgebrand.

Beschrijving

Op donderdag 21 april 1994 heeft een uitslaande brand een voormalige kleuterschool aan de Heezerweg in de as gelegd. In het gebouw zaten nu een computerbedrijf en een reclamebureau. De brandweer kreeg de melding rond half zeven en toen al sprak men van een uitslaande brand. Het pand brandde volledig uit. De omringende gebouwen bleven gespaard. Wel had de wijk rondom de Tivolilaan flinke rookoverlast wat weer leidde tot een grote toestroom van publiek.


Geplaatst op

13-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-04-2007
Naam: Miep Hesemans Reijnen  
img

Wat jammer van die school, er blijven altijd herinneringen omdat je als kleuter op die school hebt gezeten. We woonden vroeger tot zomer van 1955 er recht tegenover op Heezerweg 402. Die huizen zijn nu ook afgebroken, toch leuk om foto`s van vroeger te zien bij Eindhoven in Beeld ook omdat wij een aantal jaren uit Eindhoven zijn weggeweest.


Datum: 21-05-2007
Naam: Marga v/d Pol  
img

Het schooltje is er helaas niet meer, maar de herinneringen blijven. En als je er langs komt, en je ziet het poortje, wat wel bewaard is gebleven, krijg je toch een gevoel van nostalgie. De ronde groene poort met als bovenschrift St. Bernadette RK Kleuterschool. Als ik me niet vergis.