EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5885

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Rivierstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Overige Bedrijven / Industrie

Onderwerp 3.:

Autorijschool Kantelberg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rijschool Kantelberg.

Beschrijving

Hier (Rivierstraat - Ledeganckstraat) is ooit in de jaren '60 rijschool Kantelberg begonnen.


Geplaatst op

17-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik herinner me nog goed dat Kantelberg rond 1968 de uitbreiding in de Ledeganckstraat bouwde. Het was een grote rijschool met alleen maar Opel Kadett. Daarnaast hadden ze ook nog twee scooters waar ze rijles op gaven.


Datum: 18-06-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Autorijschool Kantelberg waren mijn vroegere achterburen. De zoons waren mijn vrienden. Nu doet er een (Jack) in beveiliging en de ander (Peter) in rijschoolbenodigheden en dergelijke. Dat huis heb ik vroeger nog meehelpen verbouwen, ik was toen 17 jaar. Mijn eerste klus in de bouw, mijn rijbewijs heb ik gehaald bij hen in de enige Opel Record.


Datum: 18-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Achterburen Jan? Verderop achter Kantelberg in de Ledeganckstraat stonden geen huizen. Hoe zit dit dan?


Datum: 18-06-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Fam. Kantelberg woonde vroeger in de Samuel de Langestraat 7, daar zijn zij begonnen met hun autorijschool met een vierkant Fort Prefectje van 1948. Ik was daar kind aan huis. Wij woonden in de Verhulststraat 30. Wij waren de allereerste bewoners na de oorlog. De Samuel de Langestraat was iets later klaar. Toen zij daar kwamen wonen waren wij al ingeburgerd in de Bennekel. Later, toen ze het wat beter kregen, ik was toen al weer 17, gingen zij naar de Rivierstraat wonen. Vandaar dat ik daar meegeholpen heb toen, met een klein beetje verbouwen.


Datum: 15-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Jan Snijders heeft gelijk. Ik zat bij Jacq in de klas op de Henricusschool, toen hij in de Samuel de Langestraat woonde.


Datum: 04-01-2020
Naam: Hans van den Wittenboer  
img

In de jaren 50 woonde hier fam. Van de Broek, die VAMI-ijs distribueerde. Van hieruit reden de polyester ijscokarren Eindhoven in. Later is VAMI verhuisd naar de Hallenweg. De bedrijfsruimte is voordat Kantelberg zich vestigde gebruikt door een timmerman. Na vertrek van de timmerman verkocht een zoon van Kantelberg hier nog een paar jaar tweedehands bromfietsen. Rijschool Kantelberg leste begin jaren 60 in kleine BMW'tjes, de BMW 700.


Datum: 19-02-2020
Naam: Jan Herps  
img

Ik woonde destijds in de Samuel de Langestraat 8, tegenover de autorijschool van Kantelberg en ze maakten destijds indruk met de aanschaf van twee(!) Opel Rekords met een gelige kleur.


Datum: 15-05-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hans, waren het niet jouw broers Ben en Frits, die de VAMI-vestiging aan de Hallenweg bemanden?


Datum: 25-11-2022
Naam: Hans van den Wittenboer  
img

Voordat hier rijschool Kantelberg was gevestigd zat hier VAMI-ijs. Witte polyester ijskarren reden vanuit hier de wijken in. VAMI verhuisde naar de Hallenweg.


Datum: 25-11-2022
Naam: Hans van den Wittenboer  
img

Giovanni, Frits was altijd actief in de buurt als jongetje van 11. Helpen bij dakdekker Kamsteeg en met de fiets nazenden van dozen ijs naar de ijscomannen ergens in de stad. Dat zou nu niet meer kunnen met de huidige Arbowetgeving. Ik heb voor zover ik weet geen broer die Ben heet en ik kan het mijn vader niet meer vragen. Mijn oudste broer heet Henk.


Datum: 28-11-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Met Ben bedoel ik dan Henk. Kweet nog, dat Frits een karretje had gemaakt van een deur. En volgens mij waren jullie ook nogal actief bij VAMI-ijs in de Hallenweg. Hebben jullie dan ook met Kees Kamsteeg gespeeld? Was die ook niet van onze leeftijd?