EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5886

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Rivierstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rivierstraat, hoek Ledeganckstraat.

Beschrijving

Momenteel een kapsalon, maar ooit een heel chique zaak in Perzische tapijten van Harry de Wit.


Geplaatst op

17-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-12-2006
Naam: Marc de Wit  
img

Grappig om mijn geboortehuis zo ineens tegen te komen op internet. De meeste mensen in Gestel zullen mijn vader beter kennen onder de naam Broer de Wit. Daarnaast is het aardig te lezen dat nog steeds gesproken wordt van een chique zaak in tapijten, ook al is het alweer veertig jaar terug.


Datum: 05-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Marc, zoek die schoenendoos met foto's eens op en digitaliseer eens wat foto's van de buurt. Ik mis heel erg foto's van het 'veldje', weet je nog? Wij woonden in de Rivierstraat nr. 10 en ik kwam nog al eens bij jullie. Ik zat bij Harold Timmermans in de klas op de H. Hartschool en als ik me niet vergis ben jij familie van Timmermans. De vader van Harold had een schoenmakerij naast jullie perzenwinkel.


Datum: 07-02-2007
Naam: Maarten Meulensteen  
img

Giovanni, als ik me niet vergis zat de schoenmakerij van Timmermans op de Hoogstraat, of bedoel je het vóór de tijd van de Hoogstraat?


Datum: 07-02-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ja Maarten, het was inderdaad vóór de tijd dat schoenmakerij Timmermans op de Hoogstraat zat. Nadat Timmermans aan de Ledeganckstraat vertrokken was, heeft men op dat adres nog enige tijd antieke klokken gerestaureerd.


Datum: 30-10-2007
Naam: Frank Seegers  
img

De restaurateur van antieke klokken was de heer De Wit. Het lange pand aan de Ledeganckstraat, waarin o.a. de kapsalon nu gehuisvest is, was eigendom van De Wit. Hij is inmiddels overleden, maar zijn vrouw woont nog steeds in de Jan van Boendalelaan. Dit is het woonerf dat grenst aan de Ledeganckstraat. Ik woon daar zelf al sinds 1978. Bij het aanleggen van de achtertuinen kwamen we geregeld enorme hoeveelheden schoenzolen tegen van schoenmaker Henk Timmermans. Ik herinner me de oude schoenmakerij nog zoals die in de kleine arbeiderswoning gehuisvest was. Als je naar binnen ging, moest je uitkijken dat je niet viel want de vloer van de zaak lag twee treden onder maaiveldniveau.


Datum: 18-12-2008
Naam: Jos Althusius  
img

Leuk om zo de zaak te zien waar mijn vader voor "Broer" de antieke klokken restaureerde. Wekelijks lagen ze bij elkaar over de vloer. Ik kan me nog herinneren dat ik bij Marc op de Zündapp 50 KS heb gereden door de Rivierstraat.


Datum: 18-01-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu moet er in het pandje, waar Timmermans zijn schoenmakerij had, voorheen ook een sigarenfabriekje gezeten hebben. De broer van Harry de Wit had op de Hoogstraat 148a ook een sigarenfabriekje, zie foto 5046 en 18450. De moeder van Harry had een groentewinkel op de Hoogstraat ter hoogte van nummer 178. Overgens is het pand op deze foto Rivierstraat 20 en toch zit de entree op de Ledeganckstraat. Klopt ook wel, want toen dit pand gebouwd werd, bestond de Ledeganckstraat nog niet en was dat slechts een zandpad zonder naam.


Datum: 19-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Misverstand is duidelijk: sigarenfabriek P.J. de Wit (kijk bij 18434) zat op Hoogstraat 164 en op 148a zat de sigarenfabriek van Baks. Van Adr. Baks, ging de fabriek over naar Joh. Baks, uiteindelijk werd het Sig. Fab. ADIBA B.H. Reker v/h Joh. Baks. H. de Wit, Rivierstraat 20, Eindhoven, Reiziger, opgeheven 31-5-1954. Vanaf 25-6-1925 sigarenfabrikant met merken Suleika en Albert I (ik kom daar op terug). Wasserij De Jasmijn, Rivierstraat 20, Eindhoven, 16 maart 1950. Heuving, Rivierstraat 20, Eindhoven, 5 november 1984.


Datum: 12-03-2009
Naam: Jos Vogels  
img

Hallo Hans,
De laatste 4 regels van je reactie zijn niet geheel duidelijk.Ben reeds 13 jaar woonachtig op Rivierstraat 20 en vind het reuze interessant wat er op dit adres gebeurd is. Wil oud-bewoners tevens oproepen om foto`s te archiveren en te plaatsen. Wil mijn partner Ton Sep ook stimuleren foto`s op te zoeken en te plaatsen.Leuk! Wij zijn tevens eigenaar sinds 1999 van Ledeganckstraat 2 en daar geld dezelfde interesse voor.  Kom zeker terug op deze historie
Hans wil je me de laatste 4 regels van je reactie duidelijk maken?
Groet,Jos


Datum: 12-03-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Wel erg compact he. Op Rivierstraat 20 zijn een aantal bedrijven ingeschreven of eigenlijk uitgeschreven in de kamer van koophandel. Meestal wordt het soort bedrijf niet vermeld, alleen naam en uitschrijfdatum. Het adres is het laatst bekende adres, vaak een woonadres. De sluitingsdatum kan jaren voor de uitschrijfdatum liggen.
Op de website van het BHIC zoeken onder Handelsregister naar 1192 voor Zuidoost Brabant.
Vul op in: handelsregister AND 1192 .

Onder kvk dossiernummer 3515 H. de Wit uitgeschreven 31 mei 1954.
Onder kvk dossiernummer 9233 Wasserij Jasmijn tot 16 maart 1950.
Onder kvk dossiernummer 53212 Heuving tot 5 november 1984.
Volgens het telefoonboek van 1950: Wasserij Jasmijn Gestelsestraat 150
Hinderwetvergunnigen in 1937 rivierstraat (rijsingen, p.m.g. van wasserij (natwasserij) chemische wasserij stomerij etc )


Datum: 11-05-2011
Naam: Marijke Hendrickx  
img

Ik ben de dochter van Anna de Wit van Dongen (Koekoeklaan 1). Ik zat zomaar eens te snuffelen in het verleden. Opa had een sigarenfabriekje op de Hoogstraat 164. Ik zou het leuk vinden om te weten of Riet de Wit nog leeft. Ze was gehuwd met een "klaar terwijl u wacht" schoenmaker en ze had een zus Mien, die met een fotograaf gehuwd is geweest, maar is gestorven. Ik heb mijn meubels bij haar vader, ome Harry en tante Anna gekocht, de kussenkast en de biedermeier tafel heb ik nog steeds. Ik heb Riet de Wit het laatst gezien tijdens de begrafenis van Jan Ligtv. Nu, ik hoop te horen dat Riet nog in leven is, adres of telefoonnummer zou leuk zijn.


Datum: 11-05-2011
Naam: Marc de Wit  
img

Hallo Marijke, Helaas is "tante Riet" overleden, ongeveer 1,5 jaar geleden. Ik ben de kleinzoon van de ome Harry en Tante Anna. Groetjes, Marc


Datum: 12-12-2012
Naam: Alex Timmermans  
img

Ben je aan het surfen kom je ineens een stukje familiehistorie tegen. Mijn vader, Henk Timmermans is de bewuste schoenmaker. Hij in in het schuurtje van Opa de Wit begonnen en is daarna op Hoogstraat 151 een eigen zaak begonnen. Dat is later overgegaan in een antiekhandel die Riet de Wit en Henk jarenlang gerund hebben.