EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6073

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwbouw P.Potterstraat / Tongelresestraat.

Beschrijving

Hoek Paulus Potterstr. / Tongelresestr. Twee nieuwbouw flats, Indigo (naar achter liggend) en Magenta (evenwijdig aan de Tongelresestraat). Daar waar eerst braakliggend terrein (voor ongeveer 2 a 2.5 jaar )was en daarvoor huizen gebouwd na de 1e wereldoorlog en op de hoek de bekende cafetaria Baretta. De fam. Baretta moesten helaas hun broodwinning opgeven voor de vooruitgang cq nieuwbouw die hier nu staat na enkele jaren van juridische strijd, schrijver dezes mist jullie nog steeds.


Geplaatst op

24-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het is het straatje waar de rietmatter Gigold woonde. Hij spaakte ook nog wielen als er een ongelukje mee gebeurd was (renfietswielen). Hij heeft voor mij nog dikwijls tube's gelijmd. En hij was iemand die altijd direct klaar stond, meestal voor niets of weinig.


Datum: 29-09-2006
Naam: Frans Bovers  
img

Gigold The Man From The United States, behalve stoelenmatter (met riet) was hij ook wielrenner. Rond 1960 zorgde hij in lokale rondes voor veel hilariteit.


Datum: 29-09-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja hoor het was de wielrenner Gigold, als de start was geweest van een ronde 'peesde' Gigold er van tussen uit. En na een paar ronden had hij geen adem meer en stapte af of kwam als laatste binnen. Hij had ook altijd een wielrentrui aan met de amerikaanse vlag. 'ne Schonne mens.


Datum: 29-09-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Op een zondag waren we met een paar jongens aan het fietsen, toen in Oirschot de sturen in elkaar haakten en wij een flinke smak maakten. De verwondingen waren nog niet zo erg maar mijn voorwiel was dubbel gevouwen. Goede raad was duur en lopen nog duurder. De fietsenmaker in de omgeving wilde of kon niets doen. Wie kwam er aan ...Ja, Gigold. Als uit de hemel. Hij bij de fietsemaker naar binnen en een velg gehaald met een spakenspanner. En jawel hij heeft op de stoep het wiel gespaakt en geloof me, zeker enkele maanden later zag ik pas dat de velg een andere kleur had. Mijn vader wilde naar de leverancier, maar daar heb ik hem van kunnen weerhouden. Op de fiets was een tellertje gemonteerd. Dan kon mijn vader zien dat er kilometers gemaakt waren. Wij lagen ook dikwijls in het gras en dan moest je het wiel mee en dan een opdonder geven. Die man, Mijnheer de Amerikaan en cowboy Gigold heeft een stambeeld verdiend.


Datum: 05-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ook hier is een nieuwe versie van de foto geplaatst. Gigold reed na de start inderdaad voorop, later gelost, weer 'voorop'. Na enkele ronden, gedubbeld, werd hij uit de strijd genomen. De omroepers zorgden ervoor dat het optreden van Gigold niet onopgemerkt voorbij ging.


Datum: 01-03-2010
Naam: Annelies van de Wier - Vroomen  
img

Was ´n mooie plek geweest voor Baretta! Daar waar dat onkruid staat, zou ook ´n leuk terras toch veel beter staan? ! Maar goed, Eindhoven moderniseert veel te veel. Ik heb vaak bij ze wat eten gehaald, als ik moest werken bij de Edah, en ik ken Janny nog van Accordeon Vereniging Amicitia. Janny en Eef, de groetjes uit Hongarije.