EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6100

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

434 Oude Gracht-West

Straat:

Muzenlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Garage De Burgh

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Garage de Burgh, Muzenlaan.

Beschrijving

Deze foto kreeg ik van Coen Nolte, samen met honderden andere foto's. Coen bedankt. Nolte heeft destijds de masten en reclamebakken geproduceerd en geplaatst bij de overgang van Caltex naar Chevron. De foto is gemaakt door Jan Sparnaay, in dienst van Nolte en een verwoed amateurfotograaf. Momenteel zit hier Mazda-garage "De Muzenberg".


Geplaatst op

25-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-11-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Dit is gebouwd door Garage Peels, de Wartburg-garage van de Nieuwe Fellenoord. Zij zijn er ook boven gaan wonen. Later overgenomen door de Burgh / DAF, rechts in de showroom staat nog een witte Wartburg stationcar. Zoon Joop, zie foto 6844, woont nu / woonde in New Caledonia. In de Nieuwe Fellenoord hadden zij reeds Chevron, dus ik denk dat Nolte hier alleen de reclame van De Burgh heeft geplaatst.


Datum: 29-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

Niks Wartburg stationcar. Gewoon een DAF 44 stationcar. Een Wartburg zou in 1972 inmiddels een bejaarde winkeldochter zijn. Die zet je niet voor in de etalage. Overigens bij een Wartburg gaan de achterlichten met klep en al mee omhoog. Bij de DAF blijven de achterlichten zitten waar ze zitten als je de klep opent.


Datum: 29-06-2011
Naam: Ad van Geel  
img

Klopt helemaal Wibo. De Burgh heeft de nieuwbouw van dit pand vanaf het begin betrokken. De lichtreclame is gemaakt door Janse Lichtreclame uit Eindhoven.


Datum: 28-01-2013
Naam: Aschwin van Hoorn  
img

Na DAF zat er een Datsun-dealer in, Chris Widlak. En in Veldhoven waar nu het Citycentrum is. En hij heeft ook nog in de Johan van der Waalsweg gezeten. Ik woonde zelf in die tijd in de Oude Gracht.


Datum: 27-12-2014
Naam: Ad Joosen  
img

Goh, wat 'n toeval allemaal. Gisteren sprak ik met 'n kennis over Widlak en dat ik daar m'n eerste autootje had gekocht. Ik wilde per se een Datsun Cherry omdat m'n collega Aschwin van Hoorn die ook had. We werkten samen bij loodgietersbedrijf V.d. Aalst aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Samen met m'n vriendin, nu mijn vrouw, kwam ik eens bij Widlak in de J. v.d. Waalsstraat en daar werkte een monteur die voor mij verkering had gehad met haar, Han v.d. Mierden als ik 't goed heb. Dit alles was in de eerste helft van 1974. Hartstikke leuke tijd. Mede door die leuke Datsun Cherry.


Datum: 20-04-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Daarachter worden volgens mij nog de Hudson-flats gebouwd waar ik nu woon, mooi.


Datum: 14-02-2016
Naam: Wim de Wit  
img

Ik ben de schoonzoon van de heer Peels. Ik heb nog gewerkt op de Nieuwe Fellenoord, daarna op de Muzenlaan. Ik ben getrouwd met Lia, de dochter van de heer Peels en de twee kinderen zijn geboren in de Muzenlaan. Eerst Wartburg, later DAF en Volvo. Maar het was een mooie tijd in de Muzenlaan.


Datum: 24-01-2017
Naam: Leo Restiau  
img

Beste Wim de Wit,
Mijn vader, Ed Restiau heeft bij U nog eens een Daf gekocht, begin 70er jaren.


Datum: 25-01-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Is jouw vader Ed(dy) Restiau die bij Nolte en Philips Waalre heeft gewerkt?