EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6238

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Natalweg*

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Trefcentrum, Doornakkers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Trefcentrum Doornakkers gaat plat. (1)

Beschrijving

Toen ik las dat het gemeenschapshuis Tongelre aan de Natalweg wordt gesloopt, en jullie nog graag foto's daarvan hebben (ik ook trouwens) ben ik vandaag op pad gegaan. Heb er nog een paar kunnen maken, ook van binnen, hoewel het daar al klaar was voor de sloop. Ik had er toch een goed gevoel van. Toen ik even in de bovenzaal stond op de plek waar ik als tiener aan een tafeltje zat met een flesje 7-Up, uitkijken op het podium met die fijne dansvloer onder mijn voeten. Even weer flitste zo'n dansavond me door het hoofd. Beneden, waar de scouting heeft gezeten, was het te donker en er was geen licht meer. De ingang was niet meer op de plaats waar hij vroeger was. Dat stuk waar nu de huidige ingang is, is er later aangebouwd. Op die plaats aan de hoofdmassa was vroeger een trap waar je naar binnenging.


Geplaatst op

04-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-11-2006
Naam: Paul Kluijtmans (Kluitje..)  
img

Als ik die foto's zie dan gaat er toch wel weer wat door me heen.. We hebben daar destijds (72/73?) de instuif (was eigelijk al best wel een disco..) Musquita opgericht. Bedoeld om de jeugd tussen 12 en 16 iets leuks te bieden. We hadden het goed voor elkaar totdat er een fikse vechtpartij een einde maakte aan deze goedbedoelde actie. We willen graag een reunie opzetten rondom deze periode en willen graag in het bezit komen van foto's, namen en mogelijk andere zaken. Wie kan ons een beetje op weg helpen..? Vrienden die een belangrijke rol speelden destijds waren al bekend bij ons, maar frissen mogelijk uw geheugen nog op. Peter Zijlmans, Henk Uland, Theo van Hoof, Peter Vroomen, etc..


Datum: 14-11-2006
Naam: Paul Kluijtmans (Kluitje..)  
img

Marijke schetst een gevoel en beeld dat ook bij mij bekend is. Musquita, een van de eerste disco's in Tongelre. Zegt het je wat? Laat het me weten, want we zijn actief met een mogelijke reunie...


Datum: 14-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Inderdaad, ik had het eerste bericht van je niet gelezen. Zoals ik dacht iets later. In die jaren was ik al getrouwd en was ik even een beetje rustig.
Ik wens je succes met de reunie. Moet je doen!!!
Is trouwens allemaal niet zo ver van de jaren 60 dus zal ongeveer dezelfde muziek zijn geweest. Om er nog eens van te kunnen genieten zou je ook moeten komen op 10 december naar het Stadpaviljoen in Eindhoven: back to the sixties. Kijk maar eens op de site www.spanglefish.com/Sixties


Datum: 12-01-2007
Naam: Yvonne Henderson  
img

Heette die instuif daar niet jongerensoos De Viking?


Datum: 07-02-2007
Naam: Rob van Lieshout  
img

De mosquito was de jongere (tot 16 jaar) uitvoering op zondagavond. Ook ik was een van eerste die binnen was. Samen met Cor de Zeeuw jaren disc-jockey geweest. Op zaterdagavond is later de viking onstaan. Ook daar hebben we jaren rond rondgedwaald :) en de disc-jockey uitgehangen. Hiervoor zat op de zaterdagavond ook een jongerensoos. Naam is me eigelijk ontschoten. Deze was meer opgezet door van Hoof, Lenting e.d.
Heb nog wel wat namen van ingewijden uit die soos tijden. Dus een reunie lijkt me prachtig!
Ik heb nog wel wat foto's uit die tijd (als ik ga zoeken ;) En muziek uit die tijd zal al helemaal geen probleem zijn:)


Datum: 23-12-2007
Naam: Johan Megens  
img

Ik kwam dr ook altijd. samen met m'n maat Frans Siewert en 'n aantal meiden uit Strijp. Hans Snoeyen uit de Stellenboschstraat ook. Re√ľnie, prima idee.