EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6291

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Frans Halsstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Savoy Jazzmen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Savoy Jazzmen, 't visitekaartje

Beschrijving

Deze band speelde in Poort van Kleef tijdens de jazzsociëteit. Ook de Lighttown Skiffle Group speelde daar. Ik kwam er veel en 't was er altijd erg druk en gezellig. Was in de zestiger jaren. Misschien heeft iemand nog foto's?


Geplaatst op

06-10-2006

Reacties:

Datum: 11-10-2006
Naam: Piet van Hees  
img

Sterker nog, Karel de Jong, huidig bandleider en broer van een van de oprichters heeft een heel archief. Ik zal hem mailen. Misschien wil hij wel wat insturen.


Datum: 07-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

De band speelde er er in de jaren 60 ook op zondagavond. Ze wisselden die zondagen met de Phantoms en de Valiants. Huub Princen is de oprichter en helaas te vroeg overleden.


Datum: 08-02-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

Ik dacht dat jij ook bij de Savoy Jazzmen hebt gespeeld Hans.


Datum: 08-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Af en toe; ik ging op zaterdagochtend naar de Frans Halsstraat waar Huub Princen woonde; daar ik een klassieke opleiding had gehad, leerde Huub mij de kneepjes van de Oude Stijljazz. Dat mocht ik dan op zondagavond, vaak met hem samen met twee klarinetten, in de Poort uitproberen. Het nummer South was het eerste dat ik leerde, zoiets vergeet je nooit meer!
Op onze verloving(dat deed je toen nog!) kwam de Savoy plotseling vanuit het gangetje de tuin inzetten en hingen in de Madeliefstraat en Korenbloemstraat de mensen uit de ramen.
Toen hij trouwde met Nella, stonden we met de band buiten te wachten bij de kerk in Best en Cor Fabrie, van de Storyville, wilde met zijn trombone nog wat oefenen, niet beseffende dat alles binnen te horen was. Huub stikte binnen van het lachen, de pastoor niet!
Toen ik op eigen benen kon staan en met de Riverside Jazzband begon, kwam Huub ons regelmatig adviseren. Jammer dat hij, kort na de geboorte van zijn zoon al kwam te overlijden. Gelukkig hebben anderen, met name de rasmuzikant Caat Swinkels, de lijn van Huub voort kunnen zetten.


Datum: 08-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie ook foto 6356.


Datum: 09-02-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

Die verloving kan ik me goed herinneren, vandaar mijn vraag.