EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6331

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Stuiverstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Schoenen / Schoenreparatie

Onderwerp 3.:

Piet Wolfs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Piet Wolfs, de schoenmaker uit de Stuiverstraat.

Beschrijving

Vader Piet Wolfs, de schoenmaker uit de Stuiverstraat 23. Ook maakte hij sportschoenen voor wielrenners, boxers en gewichtheffers.


Geplaatst op

07-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Als ik deze foto zie herken ik meteen de apparatuur van mijn opa, Kees Klomp. Hij maakte vooral schoenen voor mensen met klompvoeten en andere afwijkingen. Een van de weinige orthopedische schoenmakers in die tijd. Ik herinner me dat hij voor iemand uit de Kronehoefstraat die maar één been had, twee rechtse schoenen maakte voor de prijs van één paar.


Datum: 28-10-2006
Naam: Harry van der Velden  

Eeen feest van herkenning. Wij waren vaste klant bij Piet Wolfs voor de reparatie van onze schoenen. Op weg naar mijn peetoom, Sjaak van der Velden, die op de hoek van de Stuiverstraat en de Geldropseweg een café had en zelf met zijn vrouw Dora en zoontje Bert boven het café woonde, moest ik van ons moeder de schoenen ter reparatie afgeven. Mijn route was dan, Voorterweg, Jan van Eijndhovenstraat, Adolf van Cortenbachstraat en dan dwars over het veldje naast groenteboer Konings naar de Stuiverstraat.


Datum: 17-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Ik heb deze man wel gekend, ik ben al sinds 1961 met een van zijn kleinzonen bevriend. Hij was ook onze schoenmaker en in een gezin van negen personen moesten er wel eens spekzolen vervangen worden. Ik zat met zijn kleinzoon Louis op de Geldropseweg bij de verkenners en we zijn altijd vrienden gebleven.


Datum: 28-11-2006
Naam: Joop van Kampen  
img

Toen ik deze foto van jullie vader zag was het meteen een en al herkenning want zo kan ik mij jullie pa en ma precies herinneren voor dat ik de foto's zag. Ik zag jullie pa altijd achter de leest zitten met z'n verzolen en hakken maken, van de schoenenen, die leren schort voor.


Datum: 29-11-2006
Naam: Joop Van Kampen  
img

Hij had voor mij een keer een paar kicksen gemaakt met van die kurken noppen. die werden toen met kleine spijkertjes vast gezet. Je mocht er dan ook niet mee op de stenen lopen anders staken de spijkertjes eruit en kon je iemand lelijk blesseren. Ik voetbalde toen al bij EVV eindhoven.


Datum: 04-02-2007
Naam: Yvonne Stevens-Werkhoven  
img

Inderdaad een feest van herkenning. Ik heb deze man gekend. Wij woonden in de Johannes van Eindhovenstraat.Ik heb nog wel eens gerepareerde schoenen terug naar zijn klanten gebracht per fiets door Stratum. Volgens mij samen met zijn dochter of misschien iemand die voor hem werkte. Waren toen nog kinderen. Hij had een open etalage, waar je hem zo zag werken, en wij als kinderen ons aan vergaapte.


Datum: 06-03-2007
Naam: Michel Geilfus  
img

Nu kom ik hem tegen!!! Kleine karweitjes op de machine zoals de schoenen poetsen. de machine had ook schuurbladen. Het was altijd leuk bij Piet in de winkel. Dagelijks kwam ik als kleine jongen binnen. Hugo mijn vriend woonde bij zijn opa? Mijn opa en oma woonde aan dezelfde steeg. Via de steeg kwamen we op ons landje. De speelplaats van alle jeugd; Wolfs, Frijters, Scheepers, van Stiphout, Swijen, van Heertum, van Rooij, Verhoeven, Konings etc. Een schitterende herinnering met veel vreugde bekeken.


Datum: 28-05-2007
Naam: Ans van Rooij-Tielen  
img

En of ik deze man ook ken, wij woonden in de Stuiverstraat nr 4, Gerrit en Koosje Tielen woonden er met ons gezin. Wij woonden schuin tegenover schoenmaker Wolfs en kan mij hun dochter Corry ook nog goed herinneren. Mijn Opa en Oma Tielen op nr 12, verder woonden er ook nog Jan en Nettie van Tongeren met hun zoon Wim volgens mij op nr 10.


Datum: 09-02-2010
Naam: Truus van der Horst -Deckers  
img

Deze hard werkende man ken ik goed, ik ben met de familie heel vaak in Oisterwijk op de camping geweest. Corrie en ik waren vriendinnen.


Datum: 09-09-2014
Naam: Wil van Uum  
img

Ik heb een vraag: Mijn moeder en mijn varder van Uum woonden in de Stuiverstraat op 26. Wie heeft daar nog een foto van?