EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6333

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Stuiverstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Processies / Bedevaarten

Onderwerp 3.:

Processies, St Joris

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Processie door de Stuiverstraat. (1)

Beschrijving

Op de achtergrond de huizen 21-19-17. Wij woonden aan de andere kant van de steeg op nummer 23.


Geplaatst op

07-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-10-2006
Naam: Harry van der Velden  

John, bedankt voor deze foto. In het midden vooraan, met die sokjes boven zijn schoenen uit, ben ik. Wij woonden aan de Voorterweg 170, naast slijterij De Iris van de familie Van der Hoeven. Aan mijn rechterzijde loopt Henk van de(n) Boom. Hij woonde in de Rozemarijnstraat. Wij lopen hier inderdaad ter hoogte van jullie thuis. Ik ben nog bevriend geweest met Hugo.


Datum: 29-10-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Tweede rij van rechts, de zesde jongen is Bob Bovers. Een leuk verhaal gehoord van mijn broer Martin over het omkleden in de pastorie, hoop dat hij dat hieronder wil vertellen.


Datum: 11-11-2006
Naam: G Dijsselbloem  
img

Leuk om twee klasgenoten van toen terug te zien. Wij woonden in de Dirk Boutslaan en gingen in de Tuinstraat naar school.


Datum: 14-11-2006
Naam: Joop van Kampen  
img

Bij toeval zit ik op google te kijken nadat Jan Frijters mij daar op attent maakte, en wie zie ik tot mijn grootte verbazing op de foto staan: voorste rij
2de jongen;MICHEL GEILFUS, 3de jongen Hugo WOLFS?, 6de jongen Gerritje Honing, 2de rij 6de jongen Ceesje Honing, laatste rij achterste jongen Henk van Aken. Het huis tegenover Wolfs de schoenmaker daar woonde fam. Zwijen, daarna de Fam. van Rooij, die hadden een blinde dochter. Daarnaast de Fam. Schrauwen, daarnaast de Fam Swinkels(Ambro) en op de hoek woonde Fam. Verhoeven (Toon Soep).
Wij kwamen hier altijd voetballen tegen de poortdeuren van de trijpfabriek van Van Dijk.


Datum: 14-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hey, leuk Michel Geilfus, getrouwd met Doortje van Nunen van de Tongelresestraat. Ze woonde naast De Wird, de heer van de Weerden, hoofd van de Jacbus Basisschool in Tongelre. Leuk menneke hoor, die kleine Michel.


Datum: 16-11-2006
Naam: Harry van der Velden  

Gijs Dijsselbloem, ik kwam vaak bij jullie thuis. Jouw vader was beheerder van de gemeentewerf aan de Dirk Boutslaan en jullie woonden daar in een dienstwoning van de gemeente.
Joop van Kampen, ik ken jou ook als jij tenminste op de Geldropseweg woonde en jouw ouders daar een smederij en ijzerwarenwinkle hadden.


Datum: 19-11-2006
Naam: Jilles van Velsen  
img

Hallo, na een fantastische tip van Joop van Kampen heb ik dit ook gezien. Ik zat vroeger met Joop, Jan Frijters, Andre Adriaanse en meer in de Tuinstraat op school. Het 2e huis van rechts (Stuiverstraat 19) heb ik in 1970 voor fl. 15.500 (all in) gekocht en later in 1984 voor fl.75.000 verkocht. Dit zijn prachtige herinneringen. Bedankt, Jippie/Jilles van Velsen


Datum: 27-11-2006
Naam: Jan Wolfs  
img

Ik had niet verwacht met foto 6333 zoveel mensen een plezier te doen, leuk om de mooie commentaren te lezen Hugo Wolfs. Schenkelaars was in April 06 nog een paar dagen hier in Canada geweest met Eric zijn zoon.


Datum: 30-03-2008
Naam: Lies Westerhof-Vos  
img

In de Stuiverstraat 5 woonde ook weduwe van der Heijden. Uit verhalen naast de familie Schrauwen. Mijn man is daar geboren. Ik zal eens tussen de foto's kijken of daar ook nog herkenbare dingen op staan. Uit de nalatenschap van Weduwe van der Heijden heb ik de foto's geërfd.


Datum: 01-02-2011
Naam: Michel Geilfus  
img

Schitterende foto. Inderdaad herken ik Hugo en Harry en ik zie dat mijn grootvader Michel Swijen naar de processie staat te kijken. Ook ik heb een huis gekocht in die bewuste rij in 1970. Doortje en ik kochten het huis waar familie van Heertum in woonde voor dezelfde prijs als van Jilles van Velsen.
Zo zie je maar.


Datum: 07-02-2011
Naam: Wim van den Berk  
img

Beste mensen, leuk om jullie terug te zien.
groetjes, Wim van den Berk


Datum: 17-07-2011
Naam: Hannie Saasen-Muller  
img

Kom toevallig op deze pagina en ik herinner me de namen Michel Geilfus en Doortje van Nunen. Volgens mij zijn dit ex collega's van mij, ik heb nl bij de MCB gewerkt van 1965-1971. Groetjes Hannie Saasen-Muller


Datum: 30-08-2011
Naam: Michel Geilfus  
img

Doortje en ik hebben inderdaad bij MCB gewerkt op de Aalsterweg. En Hannie, jij zat ook achter in de zogenaamde machinekamer bij de boekhoud- en factureermachines en een offset t.b.v. drukken facturen. Piet Peels was de baas.


Datum: 11-12-2011
Naam: Wim van den Berk  
img

Michel, Gijs, Harrie, Joop, interesse in een reünie van de Iris- en Rochusbuurt? Bv in het stadswandelpark?
Groetjes, Wim


Datum: 12-12-2011
Naam: Harry van der Velden  

Beste Wim, Ik ben er helemaal voor in.