EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6456

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Spinnerstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img

Beschrijving

Dit is op het bankje in de Spinnerstraat bij de rolschaatsbaan en speeltuin. De rolschaatsbaan en het bankje zijn er nog steeds en worden nog gebruikt als "hangplek". Op de foto Cor v.d. Weijden, Sjaak van Liempd en Jan Doré.


Geplaatst op

13-10-2006

Reacties:

Datum: 13-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

De mannen op de bank werden ook wel De Bankrovers genoemd. In de Spinnerstraat was nog geen eenrichtingsverkeer, de auto's staan naar hedendaagse begrippen met hun neus in de verkeerde richting.


Datum: 14-10-2006
Naam: Leo Brekelmans  
img

En ook toen al vandalisme! Waar is de prullenbak gebleven die moest hangen aan het betonnen paaltje naast de bank?


Datum: 14-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Goed gezien, Brekel! Volgens mij ging ie in de fik!


Datum: 31-03-2007
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

Was dit het stuk Spinnerstraat tegenover de speeltuin?


Datum: 31-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Marjolijn, lees het stukje onder de foto eens.


Datum: 31-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Marjolijn, zie ook foto 6662. De meiden zaten daar zo'n 50 meter verderop op de andere hoek van de rolschaatsbaan, eigenlijk ook een jongensbank.


Datum: 31-03-2007
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

Ja, ik zag het. De huizen erachter zijn dus toch de huizen van de Spinnerstraat en niet van de Looierstraat. Mijn opa en oma woonden er namelijk. Sorry dat ik er overheen las.


Datum: 15-08-2007
Naam: Annemarie Ciliacus Van Hooff  
img

Leuk om die oude foto`s te zien. Elsje en Jan Doré woonden bij mij tegenover. Ik heb ook hele leuke herinneringen aan die tijd en zeker met zo veel kinderen spelen in de Spinnerstraat. Ik woonde op nummer 40 (Annemarie van Hooff) met mijn broer Niekie.


Datum: 14-01-2008
Naam: Jolanda Bakker  
img

Hallo, ik ben van de Spinnerstraat nummer 13! Familie Bakker, mijn vader was conciƫrge op de Kweekschool. Ik ben Jolanda, mijn zus heet Ineke. Ik heb goede herinneringen aan de Spinnerstraat en dat bankje was tegenover ons huis, inderdaad een hangplek! Familie Brekelmans (Kapper Brekelmans) ken ik ook heel goed.


Datum: 17-10-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

In 1951 bestond Philips 60 jaar. De viering beperkte zich niet tot Philips alleen, de hele stad vierde mee, ook de schooljeugd. Er werd een feestdag georganiseerd waaraan ook mijn school deelnam, er waren allerlei wedstrijdjes en elk kind kreeg veel snoep, ik herinner nog mijn eerste rolletje Rang. Het speelde zich af op een groot open terrein tegenover de school in de Schoenmakerstraat. Op dit terrein werd kort daarna begonnen met de bouw van huizen zoals op de foto, een heel wijkje ontstond daar, met o.a. de Spinnerstraat.


Datum: 18-10-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Hallo Paul, de bouw van de huizen in de Spinnerstraat / Looierstraat moet tijdens de viering van dat Philipsfeest (mei 1951) in een vergevorderd stadium zijn geweest. De huizen zijn rond 1 september 1951 opgeleverd. Maar er was nog open veld genoeg over voor jullie feestje. Denk aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan en de huizen tegenover de school aan de Schoenmakerstraat. Die zijn weer wat later gebouwd.


Datum: 19-10-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Toen ik in Woensel naar school ging, kwam ik van de Woenselse overweg, via de Fellenoord (wat er van over was) en de Kruisstraat bij de Weverstraat, waar ik rechts afsloeg, dan links door de nieuwe wijk in wording. Ik reed ook wel door tot de Verwerstraat. Tini zal wel gelijk hebben, wat het begin van de bouw betreft. Kapper Brekelmans heeft ook mijn haar wel eens onderhanden genomen, toen ik de foto zag van zijn zaak, herkende ik het meteen.


Datum: 03-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Annemarie, kijk eens op foto 24167. Jullie huis?


Datum: 03-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Jolanda, jullie huis is goed te zien op deze foto. Achter die grote boom, de zonwering omlaag. In die tijd hadden we nog van die karton-achtige harmonica-dingen.


Datum: 04-12-2016
Naam: Gerard van de Vorle  
img

Welke Cor van der Weijden is dit ? Wie weet zijn (oude) adres?


Datum: 04-12-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Gerard, mij staat bij dat Cor van der Weijden op de Pastoriestraat woonde, tegenover de meisjesschool in het rijtje huizen rechts van timmerman Piet van der Linden. Tuurlijk kenden wij hem ook omdat we samen bij de fraters op de Petrus Canisiusschool zaten. Juist ja, die op Pastoriestraat 88.


Datum: 05-12-2016
Naam: Gerard van de Vorle  

Bedankt, Ben. Ik herkende namelijk mijn zwager Cor van der Weijden er niet in. Ik heb hem ook gevraagd maar herkent zich ook niet. Onze Cor van der Weijden woonde op de Eckartseweg.