EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6491

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Stevinstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Stevinstraat, 1955.

Beschrijving

Ingezonden zonder verdere omschrijving.....


Geplaatst op

14-10-2006

Reacties:

Datum: 15-10-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Een buurt waar ik als opgeschoten jongen veel plezier heb beleeft. Zeker zoals je wel ziet met al die gezellige meisjes.


Datum: 20-01-2007
Naam: Ad en Harriet van Geel van Strijp  
img

Ik heb, evenals mijn vrouw, ook in de Stevinstraat gewoond (nr.25). Ad van Geel en mijn vrouw Harriët van Strijp woonden op nr.33. Wij hebben hier van 1960 tot 1977 gewoond. De mensen die ik me nog goed kan herinneren zijn vooraan in de straat Fam. van Wifferen, daarna Dikke Dirk, de echte naam weet ik niet meer, familie van de Laar, van de Weijden (Ellie, Wilma Pieter en ...) Familie Coolen met Jolanda, Peter, Erie, Marcel. (Jufrouw) Annie en Leo, Familie van Gemert en later Wijkman, dan kwamen wij. Naast ons woonde Fam. Boeringa, van Dam, van Strijp, van Gool, De Louw (Geke en Annelies) van Leest.
Aan de andere kant herinner ik mij nog Fam. Tiemessen, Hessels, Warbroek, van Doveren, Zimmerman en Hummel.
Dit zijn de namen die zo even binnen schieten. In 1977 ben ik met mijn buurmeisje Harriet van Strijp getrouwd en mijn zus Marijke met Ben Wijkman aan de andere kant. Een leuke straat om te wonen en ik heb hier dan ook erg veel leuke herinneringen aan. Vooral met de Lichtjesroute was iedereen volop in de weer met de verlichting. Als ik nu nog wel eens in Eindhoven kon en door onze oude straat rij dan valt op hoe smal deze nu is, terwijl ik als kind in mijn voorsteling in een hele lange brede straat woonde. Maar er stonden dan ook slechts enkele auto's langs de kant. Dat is nu wel anders.


Datum: 02-02-2007
Naam: Leendert Smit  
img

Omdat wij tot 1951/1952 in de Stevinstraat gewoond hebben (op nr 8) en niemand op de foto herkenden, heb ik mijn broer Hero de foto gemaild of hij mensen erop herkende. Hier zijn antwoord:
De foto is gemaakt voor de huisnummers 13 en 15 dus schuin bij ons tegenover. Op 13 woonde Harmelink (Benny was een leeftijdgenoot van mij, Eddy meer van jouw leeftijd dacht ik) en volgens mij op 15 Boy (heette eigenlijk Ernst) Meijer.
Van de personen komen er 2 mij bekend voor en 1 eentje vaag. Zijn dan intussen wel 4 jaar ouder en dan een jaar of 12/13 in plaats van 8/9 jaar. Het meisje 2e van links is Greetje Wilkens van nummer 5 (riep ik volgens Ma altijd tegen: scheetje kom je buiten spelen). Het 4e meisje van links is Truusje Verspaget, die dacht ik op 11 woonde. De tweede jongen van rechts komt me ook vaag bekend voor maar kan er eigenlijk geen naam bij bedenken. Nu ik nog eens goed kijk borrelt de naam van Bree naar boven, maar kan ik me ook in vergissen. Woonde aan onze kant ergens op 22 ?


Datum: 03-02-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Klopt Leendert, ikzelf sta bovenaan tussen Greetje en Irene, wij woonden op nr.21 naast het gangetje. Benny was ook van mijn leeftijd net als de tweede jongen van rechts, dat is Franske van Bremen, hij woonde schuin tegenover ons, nr moet ik even schuldig blijven. Dan woonde er ook nog de fam. v.d. Eijnden en Kennis die je je wel zult herinneren?


Datum: 04-02-2007
Naam: Leendert Smit  
img

Nadere reactie van mijn broer Hero Smit:
De naam Erie Coolen zegt mij totaal niets. (Of hij had toen een heel andere voornaam ?) Als dit al een leeftijdgenoot van mij was (zoals hij zegt) dan speelde ik in elk geval naar mijn mening er nooit mee. Overigens kan ik me bij nader inzien niet voorstellen dat deze foto van 1955 is. De meesten zijn ouder als 12. Denk eerder 14/16 en dan is de foto van ca 1958/59. Met van Bree voor Frans van Bremen zat ik aardig in de richting. Ook het huisnummer 22 moet dan kloppen als hij schuin tegenover 21 woonde. 22 is het 2e huis naast het gangetje. De naam Irene voor het derde meisje zei me in eerste instantie niets. Kan echter de dochter van nr 12 de horlogemaker zijn (Walraven) die meen ik Irene heette. Of was het Lia en begin ik alles door elkaar te halen. Ik heb nog eens verder mijn diepe verborgen beelden de revue laten passeren. Verspaget woonde bij nader inzien niet op 11 maar op 9. De familie van den Eijnden woonde op 51 net voorbij de bocht. Aan Hansje van den Eijnden heb ik te danken dat ik een stukje van mijn snijtand mis. Duwde mij bij hun achter door de ruit van de schuur. De naam Kennis komt mij wel familiair voor maar kan ik even niet plaatsen. Naast van den Eijnden woonde toen naar ik meen Cor van de Molengraft, een voor die tijd bekende PSV voetballer. Daarnaast op 55 van de Heuvel, als ik me goed herinner. Van onze kant tot aan het gangetje kan ik ze nog wel zo'n beetje allemaal voor de geest halen. Op 2 van Geffen, op 4 van der Aa, op 6 Wijnen, op 8 wijzelf (Smit), op 10 van Buul, op 12 ??, op 14 Herbschleb, op 16 Wirken op 18 ??.


Datum: 04-02-2007
Naam: Erie Coolen  
img

Leendert, Hansje was ook een vriendje van mij, Irene was dan toch jou buurmeisje n.l. een van Wijnen en Lia Walraven was inderdaad de dochter van de horlogemaker op nr.12. Op 18 fam Warbroek, op 20 de Haan en het eerste meisje op de foto is Hanne Ummels ik dacht op nr 26. Verspaget woonde op de hoek naar de Minckelerstraat.


Datum: 04-02-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Greetje Wilkins was jarenlang de vriendin van Freddy v.d Linde en waarschijnlijk tot op de dag van vandaag zijn echtgenote.
Greetje en Freddy waren vroeger regelmatige bezoekers bij café de Barrier op de Barrierweg, waar het met carnaval en vooral na het voetballen prima toeven was.
Freddy was vroeger een van de betere en technische voetballers bij RKSV Woensel.


Datum: 05-02-2007
Naam: Leendert Smit  
img

Verdere herinneringen van mijn oudste broer Hero (1943).
Leendert, Erie Coolen blijft me niets zeggen. Op 18 Warbroek zegt me ook niets. 20 de Haan wel. De heer de Haan kan ik me nog goed voor de geest halen. De dochter heette meen ik Janny. Verderop zat nog Rob Kaptein waarschijnlijk op 30. Op 32 naar ik meen de dames Penson. Hadden een naaiatelier of iets dergelijks.
Aan de andere kant komt op 39 de fam van Gool voor de geest en op 25 Kater. Verder op 49 Verberne.
Er woonde in dat stuk ook nog een jongen die we 'muis' noemden maar verder kan ik er niets meer bij bedenken.
De familie Verspaget zat volgens mij eerst op nr 9 maar is later verkast naar het grotere hoekhuis nr 1 op de hoek van de Mincklerstraat. Op 11 zat dan bedenk ik nu van der Weijden en op 7 meen ik Tims.


Datum: 11-06-2007
Naam: Hans Schoonen  
img

Mijn moeder is opgegroeid in de Stevinstraat, ik zal het huisnummer wel eens vragen, haar meisjesnaam was Buuts en ze had twee broers Wilbert en Nico en twee zussen Diny en Nel, Wilbert is de jongste en woont al 27 jaar in Australië, Nico woont nog steeds in Eindhoven, mijn moeder woont in Acht en Diny is in de jaren zestig geëmigreerd naar Amerika, Nel woont naar mijn weten in Wageningen. Ik noem ze wel bij de voornamen maar ik moet tegen allemaal oom of tante zeggen. Oh ja mijn moeder heet met haar voornaam Dora. Ik heb helaas mijn grootouders nooit gekend omdat ze reeds gestorven waren toen ik geboren werd.


Datum: 17-02-2012
Naam: Irene Landman-Wijnen  
img

Deze foto moet van 1958 zijn en ik ken ze allemaal.
vlnr Hannie Hummel, Greet Willekes, ik (Irene Wijnen) en boven ons Erie Coolen, naast mij Truusje Verspaget, Rosa Castermans, Frans van Breemen en Wil vd Berg (vriend van Frans)
knielend Leo Coolen en Hugo Castermans.
En Hero Smit en Leendert, jullie zijn jarenlang onze buren geweest en Hero haalde altijd heel veel kattekwaad uit.


Datum: 26-09-2012
Naam: Erie Coolen  
img

Hallo Irene wat leuk dat ik een reactie van jou zie na zooooveeeel jaar je weet het nog goed, alleen knielend is niet Leo maar Peter Coolen het was toen een hele leuke tijd. Nog een vraagje waarom lachte jij toen zo hartelijk op de foto?????


Datum: 27-09-2012
Naam: Irene Landman-Wijnen  
img

Dag Erie Coolen, Jij zult wel weer een van jouw voortreffelijk grappen in onze oren gefluisterd hebben.Ik heb in die tijd altijd heel veel plezier gehad met alle vriendjes en vriendinnetjes uit de Stevinstraat. Kijk er met genoegen op terug.
Het is zeker heeeeeeeel lang geleden. maar de goede herinneringen blijven .
Hoop dat het goed met je gaat en misschien kunnen we ooit een straat reunietje houden. Ik heb nog steeds contact met Greet Willekes en Truusje Verspaget. Zie jij nog mensen van toen? Groet Irene


Datum: 27-09-2012
Naam: Erie Coolen  
img

Hallo Irene,wat leuk dat je nog steeds contact heb met je oude vriendinnen doe ze veel groetjes van mij. Heel af en toe kom ik nog iemand van vroeger tegen of krijg ik nog een mailtje, met mij gaat alles prima en een reunie zou echt leuk zijn om al die oude makkers weer eens te ontmoeten. Groetjes Erie


Datum: 28-09-2012
Naam: Leendert Smit  
img

Hallo Irene, even een reactie op je opmerking van 17 februari jl. Mijn broer Hero haalde inderdaad destijds veel kattekwaad uit. Ons moeder zei wel eens:"over hem kan ik wel een boek schrijven". Overigens kan ik me jullie gezin nog goed voor de geest halen. Je vader speelde - als ik me goed herinner - bij de Philips Harmonie. Ik heb nog een foto waarop ik ca 1,5 jaar oud in een gebreid pakje op een step sta, vastgehouden door je broer Johan en je zus Astrid .


Datum: 13-08-2013
Naam: Hans Vermeer  
img

Erie Coolen (moet volgens mij zijn Erik Coolen) is destijds met de dochter van de eigenaar van Pom Lai getrouwd.
Wij hebben tot 1963 op nr 36 gewoond. Was bevriend met Arno en Walter Kennis.
Deze zijn al overleden, (staan beide op de door mij toegevoegde foto nr. 34147 ;)
Verder bevriend met Gerretje van Breemen en Hans v d Eijnden.
Na schooltijd altijd maar voetballen op het garage plein.
Heb daar een leuke jeugd gehad, denk er nog vaak aan terug .


Datum: 12-09-2014
Naam: Peter van Leeuwen  
img

Tsja Irene wijnen, jou ken ik ook nog wel, je had een zus die Mariet heette en die was vriendin met Ien Verspaget en je broer heette Johan en die was bevriend met Rini van Leeuwen mijn broer. Jullie woonden langs de familie van der Aa, en Arie is nog steeds bevriend met mij.
En Hans vermeer ken ik nog, broer van Paul en Loes was de zus van de gebroeders, wat een fantastische tijd hebben we daar meegemaakt, Ik ben nu 67 maar denk er nog vaak aan terug.