EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6855

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

IJssalons

Onderwerp 3.:

De IJsbeer, Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Graat Lier.

Beschrijving

Graat Lier van Cafetaria en IJssalon de IJsbeer. Destijds aan de Hoogstraat in Eindhoven zie foto 4935. In die tijd ging ik met Graat de kermis op. Zoals hier in Helmond waar ik in de roos schoot.Ik weet niet of Gradje Lier nog in leven is.


Geplaatst op

24-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-12-2006
Naam: Alie Lier  
img

Ja Peter, Gradje leeft nog, is nu 91 jaar, naar ik heb horen zeggen. Ikzelf ben Alie, die getrouwd was met Fred, een zoon van Gradje.


Datum: 28-12-2006
Naam: Frank de Bruin  
img

Gradje Lier is nog in leven. Hij woont in Den Eerdbrand.


Datum: 28-12-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Gradje Lier had met zijn ijsco-kar diverse locaties. Kruising Demer/Vrijstraat/Rechtestraat, Philips de Jongh wandelpark en zaterdags op de Woenselse markt. Specialiteit banaan met slagroom.


Datum: 29-12-2006
Naam: Alie Lier  
img

Op de kruising Demer/Vrijstraat/Rechtestraat, staat nu nog steeds Wilma, is de dochter van Gradje, nu verkopen ze softijs.
Zelf heb ik ook een lange tijd op de Woenselse Markt gestaan met de ijskar, op de punt, tegenover de vroegere Black Horse Bar, en veel bananen met slagroom verkocht.


Datum: 29-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wat mooi nou toch weer, Gradje Lier! Elke zondag kwam ie bij ons door de straat en dan was het feest met een ijsco van een dubbeltje. Soms met een lik ranja uit zo'n kantelbolleke. Bananen met slagroom en oubliewafels en -hoorns kwamen hooguit in beeld op hoogtijdagen zoals communiefeesten e.d.
Gradje, destijds altijd een sigaret en nu toch inmiddels 91. Harstikke mooi, ik hoop dat ie minstens 110 wordt, Alie!


Datum: 05-01-2007
Naam: Peter Guns  
img

Ik heb in de jaren 60/70 ook bij Gradje Lier gewerkt. Ik heb ook op de Woenselse Markt gestaan tegenover de Black Horsebar. Ook ijsventen vooral in de Edisonbuurt en in de Hemelrijkenbuurt. Verder nog in het centrum t/o V&D, Woenselse Markt kermis en Philips de Jongh wandelpark.


Datum: 06-03-2007
Naam: Hans en Wilma (De ijsbeer)  
img

Hallo, we zullen zelf ook maar een keer reageren. Gradje Lier woont sinds 2002 in de Eerdbrand in Eindhoven. In 1986 hebben Wilma en ik de zaak overgenomen nadat we zelf 11 jaar meegewerkt hadden. In dat jaar stierf Tiny, de vrouw van Gradje, aan een hersenbloeding. In 1995 hebben wij het huis op de Boschdijk gekocht en is Gradje bij ons blijven wonen. Gradje wordt op 6 april 90 jaar. [geb.datum 6-4-1917]


Datum: 06-03-2007
Naam: Marij Nuchelmans  
img

Is Gradje Lier toevallig familie van Theo Lier? Ook Theo Lier heeft vroeger met een ijsco-kar gereden. In mijn herinnering reed Theo Lier destijds met ijs van Bartels van de Geldropseweg.


Datum: 09-03-2007
Naam: Hans en Wilma (De ijsbeer)  
img

Hallo Marij, Theo Lier is een neef van Gradje Lier.


Datum: 26-08-2010
Naam: Netty Habraken-Versantvoort  
img

Als wij naar het Philips deJongh wandelpark waren geweest kochten wij een ijsje bij Gradje die stond bij de uitgang, dat was het lekkerste ijs van heel Eindhoven Het was wereld beroemd in heel Eindhoven en omgeving. Maar wij waren altijd aan het lijnen. Gradje en zijn vrouw Tiny zeiden altijd: van ons ijs word je niet dik, daar val je van af. En dan maar smullen.