EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7117

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stadhuisplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gemeentehuizen

Onderwerp 3.:

Eindhoven, Begijnenhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stadhuis en Bevrijdingsmonument, ca 1954

Beschrijving

Stadhuis en bevrijdingsmonument, ca 1954.


Geplaatst op

06-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-10-2012
Naam: Wim Coolen  
img

Een voorval met gelukkige afloop maakte ik in 1956 mee op het stadhuisplein. Als schilder werkte ik met twee collega's mee aan het schilderen van het stadhuis. Om het ronde raampje boven de hoofdingang te schilderen zouden we een oude weinig gebruikte stalen ladder, een 50 sporter, gebruiken. Om half negen brachten we de ladder voor de hoofdingang, juist op het moment dat burgemeester Kolfschoten uit een auto stapte. Terwijl wij de ladder opliepen (rechtzetten) ging de burgemeester naar binnen en reed de auto weg. Wij trekken aan het touw om de ladder uit te schuiven, zijn halfweg ... breekt het touw. Ladder niet te houden en valt precies op de plaats waar de burgemeester uit de auto stapte.


Datum: 18-01-2021
Naam: bert van herk  
img

Dit was het oude gemeentehuis, daarna zat de sociale dienst erin en nu is het gerechtsgebouw. Dit gebouw gaat ook plat, weer een prachtig pand dat wordt gesloopt voor (heel) hoogbouw. Eindhoven is in deze hoek weer goed op dreef.


Datum: 05-03-2021
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het stadhuis, dat aan de Rechtestraat stond, is al (onterecht) plat gegaan, dus ik hoop, dat er nu wat beter nagedacht wordt. In elk geval zit er in een torenflat minder historie. Maar ja, geld is schijnbaar belangrijker.


Datum: 08-03-2021
Naam: Laurens Mulkens  
img

Ik weet niet waar het verhaal vandaan komt dat dit stadhuisgebouw op de nominatie staat om gesloopt te worden. Dit is totaal niet waar. Ik heb dit nagevraagd en ik zit zelf als omwonende in de klankbordgroep van het Stadhuisplein, en het is nooit ter sprake gekomen. Het pand staat zelfs op de gemeentelijke Monumentenlijst. Het kan zijn dat men zich vergist met het Stadskantoor aan de overkant aan de Wal. Daar is wel sprake van om het te slopen, om plaats te maken voor een woontoren.


Datum: 09-03-2021
Naam: bert van herk  
img

Dat gedrocht aan de overkant mag van mij morgen al plat. Maar waarom moet het weer een toren worden? Kan daar dan niet iets anders leuks worden neergezet?