EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7139

Bijdrager:

Jaar:

1862

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Catharinaplein/Begijnenstraat*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Centrum, St Catharina

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Catrien in aanbouw

Beschrijving

Volgens de bron waar het uit komt (Eindhoven dichterbij van 4-1980) uit het archief van de gemeente. Als ik het goed zie is dit het schip met rechts het koor. Waar de torens nog moeten komen is dan links buiten beeld. Maar van welk gebouw uit is de foto gemaakt?


Geplaatst op

07-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-07-2007
Naam: Bauke Hüsken  
img

Deze foto is gemaakt rond 1863 (!)
We zien op de voorgrond een theekoepeltje aan de Keizersgracht. In die tijd behoorde dat theekoepeltje nog tot een van de panden aan de Rechtestraat. Zo ver liep dat toen nog door. Boven het theekoepeltje de huizen aan de Kerkstraat. Wat ik me ook afvraag is Waarvandaan is deze foto gemaakt? Het zou moeten zijn aan de even kant van de Keizersgracht, maar daar stonden in 1863 nog geen huizen. Alleen hoge bomen... (?)


Datum: 14-05-2010
Naam: Jan van der Meulen  

Waarschijnlijk is deze foto gemaakt van af huize De Roos ter zijde van Hof van Engeland tegenover de Vlam in de Rechtestraat


Datum: 13-07-2013
Naam: Theo Verschueren  

Een opname van de in aanbouw zijnde kerk in 1862 genomen door Toon Hermans, een vriend van de architect, waarschijnlijk genomen vanaf de achterzijde van huize "De Vijf Ringen" aan de Kleine Berg. Op de voorgrond het koepeltje van het theehuisje in de tuin van het pand "Het Hooghuis" in de Rechtestraat.
De twee torens moeten nog worden uitgebouwd boven het kerkgebouw. Op de top van het angelus-torentje wordt een vlag geplaatst, op dat moment het hoogste punt.