EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7414

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Pastoriestraat*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

Overige Groente / Fruit

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gruunteboeren uit Woensel.

Beschrijving

Mart Roos en Rinus Rooijakkers staan aan de zijkant van het huis van Mart Roos naar een auto te kijken. Het huis aan de overkant is van de Fam van Dijk. (ja toch he Jac?) Mart is later op de Boschdijk gaan wonen omdat deze huizen in de pastoriestraat afgebroken moesten worden. Mart had daar een handel in 2e handsauto's. Zoon Gerrit Roos heeft eerst op de hoek Pastoriestraat/Verwerstraat een groentewinkel gehad (later zat daar Martens). Later heeft Gerrit op de Wolvendijk een zaak in 2e handsauto's gehad met de naam Prominent. En nog later is hij de Ferrari-dealer geweest en had een zaak op de Vestdijk.


Geplaatst op

21-11-2006

Reacties:

Datum: 21-11-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En wat ze verder nog gedaan hebben heeft ze in elk geval geen windeieren gelegd. Van Aalst richting Valkenswaard, net voorbij de Lissevenlaan heeft de familie enige jaren geleden twee gigantische villa's gebouwd op een enorme kavel.


Datum: 22-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik hoor de man rustend met het been tegen de muur, al zeggen, Het autotje is alleen gebruikt door de vrouw van de dokter in ruste, uitsluitend voor bootschappen. Je begrijpt dat het een binnenslaper is geweest en heeft de meeste tijd in de garage gestaan. Dat vrouwtje had tranen in der ogen. Er is niks aan gedaan en komt zo van de dokter. Maar ja 2 autos werd wel een beetje te veel nu hij gepensioneerd is. Ze deden de auto weg omdat hij zo goed was natuurlijk en de verkoper was gisteren nog groenteboer!


Datum: 22-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeej Wil, en ook nog vrijwel nieuwe bandjes. En pas nog een grote beurt gehad! Zo ken ik vader Roos niet. Was er een van het type ruwe bolster, blanke pit. Mooi kapsel heeft ie, hè. Ook bij Gerrit aan de Wolvendijk hebben zowel mijn broertje als ik later best betrouwbare auto's gekocht: Simca's 1100. Gerrit kon het ook niet helpen dat die dingen roestten bij het leven en dat de versnellingsbakken een grote ramp waren. dat was door de fabriek ingebouwd.


Datum: 26-12-2006
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Inderdaad, we kijken naar het huis van aannemer v.Dijck. Links ernaast op 43 woonde Frans en Nellie Kliebisch-Ector, waarvan ik dus de zoon Lambert ben.


Datum: 29-12-2006
Naam: Jac van Dijck  
img

Volgens mij is de foto uit midden jaren zestig, de huizen waar Mart Roos woonde waren volgens mij in 1968 al afgebroken, het huis naast ons stond ook al lang leeg want er zijn al diverse pannen vanaf.


Datum: 30-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Nee hoor Jac, die huizen zijn in 1969 afgebroken. Toen wij van de Pastoriestraat-Oost 41 verhuisden naar Vaartbroek in december 1968, stonden deze huizen daar nog.