EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7634

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafetaria's

Onderwerp 3.:

Eetsalon 't Trefpunt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk 202.

Beschrijving

Cafetaria Van den Broek of Eetsalon het Trefpunt. RHCE, atlantisnummer 0005827


Geplaatst op

29-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

De auto links komt uit de Kaneelstraat. Als je hier een frietje kocht, kon je de rest van de dag gewoon blijven hangen als de jukebox maar bleef spelen. Ik kwam hier rond 1960 en als ik aan die jukebox denk hoor ik Eddy Hodges: I'm gonna knock on your door, ring on your bell enz.
+++tap on your window too+++dat gehuil laten we achterwege+++


Datum: 29-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Was Van Dijck een hele keten van fritestenten? Zie foto 4935.


Datum: 30-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dit is dan de zaak waar de heer Van Luit zijn kaas en vleeswaren verkocht, nadat hij de zaak overgenomen had van Cees de Turck, je weet wel met die nylonkousenreparatie. Het huis waar de straatnaam op staat was een fietsenzaak, maar ik weet niet meer hoe deze heette. Omstreeks 1947/50.


Datum: 30-11-2006
Naam: Toon Wernaart  
img

Volgens mij was de fietsenmaker Van Vroenhoven.


Datum: 30-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mijn ome Cees de Turck had zijn "Kousenwonder" in het stukske Boschdijk, richting stad rechts, zo'n pakweg 100 meter voor de St. Antoniuskerk. Zie foto 4443 Wil. Vlakbij de Binnenpad dus, terwijl dit plaatje zowat op de hoek van de Kaneelstraat is. Dat scheelt al gauw twee frikadellen lopen.


Datum: 30-11-2006
Naam: 30-11-2006  
img

Toch is het zo Ben. Die andere locatie ken ik niet. Ik weet wel dat er daar een zekere Boogers zat met motoren. Maar ik acht het niet onmogelijk, daar hij nogal iets anders aan de hand had. 13 Ambachten zeker, maar ongelukken weet ik ook niets van.


Datum: 30-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ben, volgens mij zat jouw ome Cees de Turck dan naast Valentijn, grimeur en fopartikelen, en vlak bij bar La vie en Rose?


Datum: 30-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Klopt Mari, in ieder geval daar in de buurt. Of het precies naast Valentijn was, dat weet ik niet meer. En Wil, zijn tweede "Kousenwonder" had ie in de St. Theresiastraat. Anneke, de vrouw van Adriaan de Turck, beheerde dat filiaal. Wel staat me bij dat ie even bij of in Leo Stover's pand wat Komet-kousen-breimachine's had staan voor de fabricage van zgn. anklets die hij dan o.a. op markten verkocht. Het was echt unne mooie mens.


Datum: 30-11-2006
Naam: Peter Guns  
img

Volgens mij zat het "Kousenwonder" van Denkers een paar deuren voorbij motorhandel Piet Boogers, aan dezelfde kant richting centrum. Schuin aan de overkant zat de vader van Piet Boogers (bijgenaamd "de bok") ook met een motorenhandel. Zijn andere twee zoons hadden een motorenwerkplaats aan de Houtstraat aan de Boschdijkkant. Een andere zoon Wim heeft lang een rijwielhandel gehad aan de Leenderweg vlakbij de Plaza. Is er misschien nog iemand in het bezit van een foto van Piet Boogers motorenhandel, met twee benzinepompen voor de zaak? Dat zou leuk zijn. Het is nl. mijn oom.


Datum: 30-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Op foto 4443 staat dat Valkenburg de naam was van de fopartikelenzaak. Ik zou graag willen weten hoe de naam van die zaak was. Ik dacht Valentijn en ergens zweeft de naam Veelenturf nog door mijn hoofd, ik weet het niet meer. Volgens mij is de zaak verhuisd naar de omgeving van de Mauritsstraat.


Datum: 30-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zat de garage (werkplaats) van Boogers naast het pand van Roubos Peter? De man met de enorme paarden! Hij handelde in aardappelen. Ik kan mij nog herinneren dat Boogers op de Boschdijk kwam wonen en dacht dat hij uit Gestel kwam. Als jongens stonden we met de neus tegen de raam. Het kan ook zijn dat het winkelpand uit een verbouwing kwam. Alles nieuw, ook de motoren.


Datum: 30-11-2006
Naam: Petra Rooijakkers van de Ven  
img

Kijk eens naar foto 7147. Dan weet je wie daarna in deze eetsalon heeft gezeten. Wat ik al dacht: van Vugt banden.


Datum: 30-11-2006
Naam: Peter Guns  
img

Ik weet wel dat het woonhuis van Roubos aan de Hemelrijken net rechts de hoek om was van de Houtstraat. Wanneer je van de Boschdijk de Houtstraat in kwam dan zat die werkplaats aan de rechtse kant. Het was een gebouw volgens mij met een plat dak. Ze hadden daar BSA-motoren. Ik denk dat het een verbouwing is geweest van Boogers(de bok). Ik ben zelf 57 jaar, en zo lang ik weet hebben ze daar gezeten.


Datum: 30-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Klopt Peter. Roubos woonde op het Hemelrijken, op de hoek, zowat naast Bakkerij van Haandel. Daar waar altijd die donkerrode vrachtwagen stond geparkeerd als je richting "De Woenselsche Apotheek" ging (of slager Wichmans of Radio van der Pas). Jan Roubos is een oud-collega van me die tegenwoordig op de Veluwe woont.


Datum: 30-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het kan best, ik ben er ook niet zeker meer van, maar ik praat wel over 1946-47 of daaromtrent. Je bent waarschijnlijk ook een van de weinigen die iets kunnen vertellen over Roubos. In mijn gedachten hadden ze loodsen over de hele lengte van de straat (de Houtstraat, tussen Boschdijk en Hemelrijken).


Datum: 30-11-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Op de Boschdijk, tegenover de Nieuwe Fellenoord, zat Piet Boogers, vroeger met motoren, later met auto´s, volgens mij met merk Glas. Erachter was later de garage in een nissenhut, aan de Boschdijk stonden twee Shell-pompen. Iets verder, aan de overzijde, richting stad zat ook een Boogers met fietsen en bromfietsen. In de Houtstraat zat ook een Boogers, met een werkplaats voor motoren, volgens mij reparatie, opvoeren en revisie. Ik heb er ook wel eens buitenlandse motoren zien staan. Deze laatste Boogers woonde er precies tegenover, ook in Houtstraat, langs café La Supita (het café is later afgebrand). Roubos woonde zelf in het Hemelrijken, direct naast Van Haandel, of juist het tweede huis naast de bakker. Dit waren twee-onder-een-kap-woningen die iets naar achter stonden. Volgens mij was de rode vrachtauto destijds een Bussing, met een open laadbak, hij zag er altijd netjes uit. Fam. Roubos is later verhuisd naar de Oude Toren. De vrachtauto stond toen altijd daar (merk MAN volgens mij). De fopwinkel was enkel panden langs de Johannes Berchmannschool, eigenaar inderdaad met een andere naam, anders dus dan de naam van de zaak. Hij was ook geldloper bij een bank en is later beroofd door de kruidendokter.


Datum: 30-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn tijd zat een fopwinkel op de Emmasingel in de buurt van de naaimachinehandel en naast de school op de hoek was een café van de familie Van Thoor. Ik denk wel dat ik over een andere generatie praat dan de meeste. Ik praat altijd over voor, in en na de laatste wereldoorlog.


Datum: 30-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Wakker worden Hans! Van Dijck was limonadefabrikant, Dat moest een Van Melis toch weten.


Datum: 30-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Wij hadden Hero en later Sisi en die uit Dongen van die truc van Marcel van Dam.


Datum: 01-12-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Inderdaad, het pand waar de straatnaam op staat was inderdaad van de fietsenzaak Van Vroenhoven. De zoon Henk van Vroenhoven handbalde bij mij in het elftal, toen nog veldhandbal. Tijdens een wedstrijd van ons in Limburg heeft hij tijdens de rust, naar later bleek in het ziekenhuis in Sittard, een herseninfarct gekregen en is kort daarna (enkele dagen) gestorven. Dit was meen ik in 1955.


Datum: 01-12-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Wat is de Boschdijk tegenwoordig saai geworden, met die kneuterige flats en half leegstaande kantoorgebouwen die aan de even kant staan.


Datum: 01-12-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

Op foto 6111 staat het huis van de fam. Roubos, de aardappelhandelaar.


Datum: 02-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Petra, het pand op foto 7147 lijkt in de verste verte niet op deze eetsalon. Van Vugt zat op nummer 198, rechts hiervan dus.


Datum: 02-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Via 'onzen' Strijpse wonderdokter Van de Moosdijk even terug naar de cafetaria. De twee dames Van de Broek, Nolda en Lena, hebben vanaf 1968 tot aan hun dood plm. 1990 naast mij gewoond. Ik heb bij hen nog vaak de tuin gedaan. De dames zijn op hoge leeftijd gestorven.


Datum: 03-12-2006
Naam: Mieke van Weel-van Tuijl  
img

"Het Trefpunt" werd gerund door de fam V.d.Broek die zelf op de hoek van de Kaneelstraat-Boschdijk woonde. Hun zoon Willie heeft de zaak later overgenomen. De bijnaam was "D'n Tut". In het huis waar de straatnaam op staat en wat de fietshandel van Vroonhoven was, heeft vroeger mijn opoe gewoond en die had daar een kruidenierswinkel. Boven de deur stond Ph. van Tuijl Verhoeven Handel in kruidenierswaren en spekslagerij. Zelf woonde ik in de Kaneelstraat nr. 14 waar nu mijn broer Frans van Tuijl nog woont in ons ouderlijk huis. Naast hem woont nu Sjors van Vugt, zoon van de bandenhandel Van Vugt op de Boschdijk. Sjors heeft nu zijn eigen bandenhandel op de Tongelresestraat.


Datum: 03-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Mieke, de kruidenierswinkel weet ik ook nog. Maar "den Tut" woonde toch in de straat ertegenover? Achteraan links in de de Zoutstraat, hoek Lijmbeekstraat. Gerits was ook een handelaar in, weet ik veel en wat niet. Die woonde op de hoek van de Zoutstraat/Boschdijk. Maar "den Tut" brak alle records. Hij had ook nog een paar bloedhonden op de plaats liggen, wat bij zijn stiel hoorde natuurlijk. Ik weet niet wanneer ze hem uitgekocht hebben, maar dat is zeker een hele klus geweest, want daar lag wat rommel op het erf. In de Kaneelstraat woonde de wethouder Piet Timmers (getrouwd met een dochter van Fransen manufacturenhandel) en Jan Kip, een muzikant.


Datum: 03-12-2006
Naam: Mieke van Weel-van Tuijl  
img

Ja Wil dat klopt allemaal, maar volgens mij was de fam. V.d.Broek de fam. van d'n Tut uit de Zoutstraat, handelaar in lompen en metalen en zoals dat vroeger ging, raakte je een scheldnaam niet zo snel kwijt. Wij gingen in ieder geval een frietje bij 't tutje halen. Over Jan Kip moet ik mijn broers en zussen raadplegen.


Datum: 09-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Jan Kip speelde mondharmonica. Het was wel een muzikaal gezin, gitaar, banjo en zingen natuurlijk. Ze woonden Kaneelstraat 7.


Datum: 10-12-2006
Naam: Yvonne de Haan-Roubos.  
img

De grondlegger van Roubos aardappelgrossierderij woonde op de Boschdijk 64 naast bloemenzaak Bullens. Zijn oudste zoon (Kees) heeft later de zaak overgenomen. Deze woonde inderdaad in de Hemelrijken, het tweede huis naast Van Haandel. Zijn oudste zoon heeft na hem de zaak overgenomen en doet nog steeds in aardappels. Ik weet het zeker, want ik ben de jongste dochter van Johan Roubos.


Datum: 04-03-2013
Naam: Harry Gillis  
img

Beste Wil van Hout; ik ben in 1941 geboren om de hoek van Zoutstraat op de Lijmbeekstraat 185. Ik kan me de troep van de Tut in de Zoutstraat nog goed herinneren en ook de waakhonden die daar lagen. De Gerrits die jij bedoelt moet m.i. Jan Gerrits zijn. Hij woonde bij ons tegenover, even nr. in de Lijmbeekstraat. Hij was inderdaad handelaar in van alles, stond op de markt met textiel en heeft op een gegeven moment een stuk grond gekocht van, dacht ik, de vishandel schuin tegenover de cafetaria waarover we het hebben, in de Zoutstraat. Hij heeft daar een soort tapijtcentrum neergezet. Ik kan me ook nog herinneren dat de krabben van de viswinkel op de Boschdijk nog helemaal bij ons in de "hof" kwamen en dat was toch een hele afstand. Dat waren grote tuinen tussen de Boschdijk en de Lijmbeekstraat.


Datum: 04-03-2013
Naam: P. Guns  
img

Zie foto 29545, dan zie je de vrachtwagen van Roubos aardappelhandel.


Datum: 07-03-2013
Naam: Heinz van Tuijl  
img

Beste mensen, ik ben recent op deze site gewezen waarop wat onduidelijkheden staan t.a.v. de hoek Kaneelstraat / Boschdijk. Ik ben geboren januari 1943 in Kaneelstraat 14 en weet nog wat meer details.
Op de hoek van de Kaneelstraat / Boschdijk (naast de friture), woonde de familie Straatman. In het pand van de friture zat als eerste een schoenen- of kledingzaak, volgens mij Bastiaans. Daarna is er een fietsenwinkel in geweest van Teelen (d'n Teel). Deze was getrouwd of woonde samen met een dochter van Van den Broek uit de Lijmbeekstraat (d'n Tut). Daarna is van Luit daar gekomen met kaas en vleeswaren. Hierna is Willy van de Broek de friture begonnen (familie van Van de Broek uit de Lijmbeekstraat) en heeft het huis op de hoek als woning betrokken. Naast de friture richting stad woonde familie Van den Oever. Daarnaast woonde de familie Timmers met rookartikelen. De zoon Gerard Timmers is wethouder van Eindhoven geweest en zijn broer (de lange) voorzitter van de KVP. Naast Timmers woonde familie Verhoeven. Op de andere hoek Kaneelstraat / Boschdijk woonde vroeger mijn opa Philip van Tuijl met kruidenierswaren en slagerij. Later is daar Van Vroenhoven begonnen met fietsen en aanverwante producten. Schuin daartegenover had de familie Vos ook een cafetaria. Twee deuren verder woonde familie Van Bakel met de viswinkel. De zoon Rinus verhuurt nog steeds marktkramen.


Datum: 17-03-2017
Naam: Netty Habraken - Verantvoort  
img

Piet Timmers is wethouder geweest. Zijn vader heette Graat (Gerard) en de lange was Leo Timmers.


Datum: 04-02-2018
Naam: Afke Halman-Timmers  
img

Mijn opa en oma Timmers-v.d. Heuvel hadden een kruidenierszaak op de Boschdijk.
Mijn vader Piet Timmers is getrouwd geweest met Henny Schenkelaars. Vader is in 1989 overleden. Hij was wethouder en algemeen directeur van wat nu Vitalis is.
De lange Timmers is inderdaad Ome Leo.


Datum: 05-02-2018
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Ja, Piet was oud-kajotter en lid van de kabo/vakbond waarvan mijn zwager, Theo v.d. Laar jaren de contributie ging ophalen. Helaas te vroeg overleden, was een beminnelijk man. Naar ik meen had hij als wethouder de portefeuille van huisvesting en zorg. Was later directeur van "de Weerde" zorgcentrum.