EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7643

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtopname Poeijers.

Beschrijving

Bijna de zelfde foto als foto 7641 maar dan van de andere kant genomen. rechts boven de in aanbouw zijnde LTS aan de Piuslaan, met daaronder de Burgh en daaronder de boerderijen van Verschuiten en Bakermans. Het complex in het midden is de gemeentewerf, op het terrein van de voormalige sigarenkistenfabriek "Juliana".


Geplaatst op

30-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-11-2006
Naam: Hans Lemmens  
img

Tegenover de Burgh rechts boerderij Bakermans, dan Verschuiten en dan Franken.
Voorbij de Burgh aan de Geldropseweg woonde rechts fam van Rijt en schuin er tegenover Van Rooij met huishoudster en nog wat verderop rechts Betje Vos.
Tegenover van Rijt begon de Poeijersdwarsstraat met links een blok van drie, vooraan fam. Brouwers, dan fam van de Voort (Wout was melkboer, later zijn zoon Jan ook nog in Tongelre), dan fam Konings, verderop links een blok van twee met vooraan fam. van Gastel, dan fam. Jansen en rechts fam van Genugten-van de Laar, fam Lemmens van de Laar en fam. Smolders van de Laar. Weer verderop in de straat rechts fam. van Gorkum, in haakse bocht recht vooruit de fam. Hermes en daarachter fam. van Bekhoven-Lenders. Een heel stuk verder nog een boerderij van de fam. Schoenmakers op nr 2.
Dan de Poeijersstraat vanaf brug, links fam. Boelens, dan rechts fam. Snoeien, dan rechts het huisje van ´sjef de Zot´ en verderop links de fam. Buis.
Om het hoekje stonden nog een blok van 4 huisjes met in het laatste het winkeltje van Betje Adriaans, schuin er tegenover de Kijkuit en begin Rielse Dijk. Voor fam van Gastel begon links de Rietstraat met een huis (fam. van Vroonhoven).


Datum: 01-12-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Weer een fantastische foto Gijs (we vallen in herhaling). Opvallend is de nog lege grote vlakte aan deze kant van het kanaal (Kanaaldijk Noord, Tenierslaan en Ruysdaelbaan) waar later toch wel behoorlijk veel industrie is gekomen o.a.de muziekinstrumenten-fabriek van Schenkelaars; ik mag wel een zeggen een zeer goed bekendstaande fabriek. Hierover heb ik op deze site eigenlijk nog nooit iets gelezen.


Datum: 01-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Schenkelaars maakte volgens mij alleen maar koperwerk. De firma was wel zeer bekend in de verre omgeving. Dat mooie strakke lijntje rechtboven het midden was het mooie fietspad waar later de Piuslaan bij zou komen. Vanaf de Leostraat tot aan de Geldropseweg waar het Mariabeeld staat. Dit tegelpad was eerst een zandpaadje waarvan je de resten nog kan zien in het verlengde. De Piet van Doorne flat staat er volgens mij al op, t.o. de D.A.F. hoogbouw. of is dat iets anders? Ik zal eens goed nadenken. Het knarst al z'n best.


Datum: 01-12-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Schenkelaars heeft destijds (rond 1932) het pand van Nolte op de Bleekstraat overgenomen, foto 3457. Ik denk wel dat hij daar muziekinstrumenten maakte maar of hij daar is begonnen weet ik niet.


Datum: 18-01-2007
Naam: Nico Rombouts  
img

De huizen rechtsboven in de hoek staan volgens mij aan de St.Bonifaciuslaan, en het gebouw links daarvan is de school aan de Hadewijchlaan.


Datum: 05-02-2007
Naam: Leo van den Beld  
img

Speciaal voor Theo: 1961/1962 Mijnheer Schenkelaars stond aan de wieg van Die Burghsanghertjes. Het zangkoor o.l.v. Mijnheer Van Spaandonk. Schenkelaars lid van het eerste bestuur, secretaris of penningmeester. Afsplitsing van het kerkkoor van de O.L.V. van Fatima-parochie. Afhankelijk van je verdienste / lidmaatschapsduur kreeg je een verguld embleem. Een speldje in Brons, Zilver of Goud. Die kwamen dus ook uit Schenkelaars zijn fabriek.


Datum: 21-05-2007
Naam: Piet Smolders, ruimtevaartjournalist.  
img

Nog even voor Wil van Hout: Het tegelpad (Piuslaan) waar jij het over hebt liep over een al aangelegde dijk, waar de riolering van de komende rondweg onder lag. Die dijk liep verder diagonaal door ons weiland. Daar is nooit een zandpad geweest. Ik weet nog dat die dijk er NIET lag! Groetjes van Piet Smolders, ooit woonachtig Poeijersdwarsstraat 7.


Datum: 04-10-2007
Naam: Huub van Lankvelt  
img

Een foto geheel in mijn herinnering rechts voorbij de Burgh richting Geldrop. Daar woonde in 1953 de fam. van der Aa en niet van Rijt (wel gewoond) Dit huis was van de stalmeester van de Burgh. Ikzelf woonde vanaf 1948 tot 1966 in de tuinmanswoning / portierswoning.


Datum: 29-07-2011
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  

Mijn oma heette Bakermans en heeft op Poeijers gewoond. Ik ben momenteel bezig met een stamboomonderzoek. Als iemand info of foto's heeft, houd ik me aanbevolen.
<<< Marjolijn, voor het geval mensen op jouw oproep willen reageren is het belangrijk, dat je nog even je emailadres doorgeeft. (red.) >>>