EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28170

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Rogier van de Weydenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rogier van der Weydenstraat

Beschrijving

Tongelre, Doornakkers-Oost. De Rogier van der Weydenstraat gezien vanaf de kruising met de Quinten Matsyslaan. Voorbij de St. Josephlaan die links hiervan uitkomt, loopt deze straat over in de President Steynstraat.


Geplaatst op

06-05-2011

Reacties:

Datum: 06-05-2011
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden  
img

In deze straat ben ik geboren (tweede huis). In het eerste huis woonde de familie Slegers, dan de familie  v.d.Heijden, familie v.d.Mond, familie v. Doorn, familie Henderson, familie Peeters, ?,?, dan een gangetje, familie Morsman, familie Janssen?, volgens mij dan familie Van Laarhoven (snoepwinkeltje)??


Datum: 07-05-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Is dat zo? Altijd gedacht dat de straatnaam veranderde ter hoogte van de Kaapseweg.


Datum: 07-05-2011
Naam: Ellie Tempelaars  
img

Ben, je hebt gelijk, rechts krijg je de Kaapseweg, daarna begint de President Steynstraat. De St. Josephlaan ligt links, zo'n 20 meter verder dan de Kaapseweg. De fam van Laarhoven had inderdaad het snoepwinkeltje. De heer van Laarhoven woont nu nog op de Jan van Riebeecklaan, waar de President Steynstraat weer overgaat in de Generaal Bothastraat.


Datum: 19-09-2011
Naam: Marion Bertens  
img

Ook ik ben daar geboren en probeer het rijtje af te maken. Op 29 Peters (ben ik ), 27 fam. v.d Sande, 25 fam. van Galen, daarna fam . Snoeien. Dat hoekhuis heeft de meeste bewoners gehad, 23 fam Morsman, 21 fam. Janssen, 19 ?,17 winkeltje van fam. van Laarhoven,15 fam. van Litsenburg,13 fam. Goossens,11 ?, 9 fam. Kuiken(Rietje), 7 ?, 5? 3?.en op nr. 1 was de bank, volgens mij was dat in een verbouwde garage.


Datum: 09-05-2012
Naam: Dora Garson- van der Zanden  
img

Om nog completer te maken; nr. 1 was inderdaad De Centrale Volksbank van onze vader en wij zijn Mia, Dora en Elly van der Zanden, dan volgde vroeger het huis van de familie Beijer, zij waren in onze kinderjaren al oudere mensen. Mevrouw Beijer kwam uit Oostenrijk. Daarnaast woonde de familie Beerens, 2 dochters Nellie en ? en nog een nakomertje een zoon, zij zijn verhuisd naar Arnhem, dan volgde de familie Kuiken enz.