EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7767

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

St Otgeruslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Otgeruslaan.

Beschrijving

=== Als titel stond hier eerder (foutief) vermeld "St. Bavostraat".=== (RHCe Beeldbank 0001503)


Geplaatst op

06-12-2006

Reacties:

Datum: 28-03-2007
Naam: Elly Balvers Taphorn  
img

De fotograaf staat in de St. Bavostraat, maar de foto is de St. Otgeruslaan. Die komt uit op de Tivolilaan. Je ziet ook de huizen van deze straat.


Datum: 24-05-2008
Naam: Maurice van den Berge  
img

Dit is inderdaad de Otgeruslaan. Ik heb hier heel veel gelopen vanaf opa en oma Van den Berge, die in de St. Bavostraat woonden, naar opa en oma Luyten in de Tivolilaan.


Datum: 07-12-2010
Naam: Theo Kruidbos  
img

Dit is inderdaad de in al zijn glorie mooie straat van weleer, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht, de St. Otgeruslaan. Op huisnummer 21 opgegroeid met z'n zessen, vader en moeder meegeteld met z'n achten. De St. Jansschool als basis voor mijn verdere carrière. Een heerlijke tijd om niet te vergeten. Wie herinnert zich nog de leuke cafetaria om de hoek van de Tivolilaan van Jan (de Italiaan) met zijn lieve vrouw Annie en zijn lekkere friet en heerlijke ijs? In de hoek de jukebox waar voor een kwartje drie plaatjes afgespeeld konden worden. Wat een lol destijds, die leuke jaren 50/60. Herinnert iemand zich mij nog? Reactie zou zeer leuk zijn om oude dingen op te halen.


Datum: 20-12-2010
Naam: Eef Schuurman  
img

Hoi Theo Kruitbos, leuk om te zien dat jij ook naar deze site kijkt. Jullie met achten en wij, familie Schuurman met zevenen op nr. 29. Waar blijft de tijd? Ik heb tot mijn 23e(1970) in de Otgeruslaan gewoond. Mijn ouders hebben er tot 1995 gewoond en zijn inmiddels overleden. Van de familie Leenaerts zie ik Bart en Tinus nog wel eens. Veertien dagen geleden is Ad Verhoeven overleden. Verder zijn er nog weinig bewoners van die tijd. Doe je broers en zussen de groeten van mij.


Datum: 28-12-2010
Naam: Wil van Egdom  
img

Hoi Theo en Eef. Eef kan ik me niet zo voor de geest halen maar Theo moet me goed kennen. Wij woonden aan de overzijde op nummer 18 tussen De Graaf en Dekkers. Ik vind het geweldig Theo dat ik je op deze manier terugvind. Ik ben vroeger veel bij jullie thuis geweest. Mijn moeder Door was een vriendin van jouw moeder en we hebben in die tijd vele malen gado gado gegeten. Je vader was toen beroepsmilitair en heeft me in die tijd wel eens per bromfiets in Venlo opgehaald. Ook hebben wij samen nogal eens wat kattenkwaad uitgehaald b.v. merelnesten leegmaken bij de stadsschouwburg. Ik hoop dat je reageert.


Datum: 01-01-2011
Naam: Eef Schuurman  
img

Ik heb alle namen van de eerste bewoners (1950) van de Otgeruslaan behalve de nummers 11 en 9. Wie helpt me eraan?


Datum: 28-01-2011
Naam: Idi van Erven  
img

Hallo Eef en Theo, gisteren kreeg ik van Theo Kruidbos een mailtje via schoolbank, waar blijft de tijd, wel heel leuk. Mijn kinderjaren liggen helemaal in de St.Otgeruslaan, een heel vertrouwd prettig gevoel nog steeds. De weilanden waren nog tot de Geldropseweg, het zwarte pad, Torino friet en ijs, de film op het Arnaudinaplein op zondag, het Wirogebouw, de snoepwinkel in de Leeuwenstraat. Eef, jou kan ik me dus nog heel goed herinneren, toen je bij bakkerij Winters werkte in de jaren 80/90 en ik bij de stationsrestauratie. Theo heb ik nooit meer gezien. Alleen herinner ik me Wil van Egdom niet meer. Ik woonde tegenover De Graaf en Dekkers. Met Isa Beernink heb ik ook nog contact gehad via schoolbank. Die woonde naast Martien van Gestel en De Graaf. Ik kan me nog veel herinneren uit die tijd, als een film, maar voor nu laat ik het hier even bij.


Datum: 29-01-2011
Naam: Wil van Egdom  
img

Hoi Idi. De reden dat je mij niet meer voor de geest kunt halen is, denk ik, dat ik daar tot mijn 9-jarige leeftijd gewoond heb. Ik had na mij nog twee broers, Hans en Cor. Als peuter en als kind speelden we dan ook meestal niet met de meisjes, maar kende ik bijvoorbeeld Theo Kruidbos. Zijn moeder was een vriendin van mijn moeder, waar wij dan ook regelmatig kwamen. En ook Thijs de Graaf en Tonnie Dekkers en aan de rij in de Van Ettenstraat in het midden aan het gangetje de fam. Van Hout en aan dezelfde zijde Van Rooy of Van Rooyen. Ik ben ervan overtuigd dat we als peuter elkaar regelmatig in de Otgeruslaan zijn tegengekomen. Ik vond het een fijne tijd omdat we veel op straat waren en kun je je nog herinneren het straattoneel op het veld in de Van Ettenstraat? Ik rij nog wel eens door de straat om te kijken hoe het toen was. Ik heb je foto bekeken op schoolbank maar kan me tot mijn spijt hier niets van herinneren. Ik heb zelf ook op schoolbank ingeschreven en zo ben ik Theo tegengekomen. Idi, ik zie op eindhoven in beeld, dat veel mensen dan ook elkaar weer opzoeken door middel van oude foto's waarop ze zich herkennen. Laat nog wat van je horen; misschien kan ik dan wat verder terug in de tijd. Ik heb op schoolbank enkele foto's staan.


Datum: 30-01-2011
Naam: Idi van Erven  
img

Hallo Wil, het is nog steeds een blinde vlek, ik begrijp het niet zo. Ik ben van 1947, jij toch ook hè? Ik  heb tot mijn 12e jaar in de Otgeruslaan gewoond, dus tot 1959. Wij woonden naast Theo Kruitbos, mijn ouders en 2 broers, Jacques, de oudste, is 5 jaar jonger, mijn jongste broer was pas 2 toen we verhuisd zijn. Met Susan Dekkers, de zus van Tonnie, trok ik ook veel op. Ik herinner me nog dat de famiies Schaap en Cornelissen bij jou in de rij woonden. Op schoolbank herken ik jou ook niet, maar in ieder geval was het een leuke tijd, waaraan ik met plezier terugdenk. We speelden inderdaad veel op straat, dat kon toen nog. De fam. Van Hout herinner ik me ook nog, dat was een groot gezin geloof ik, aan het pad van de Ennettenstraat. Op de zolder van het Wirogebouw heb ik nog eens een instuif georganiseerd, zo rond mijn 17e 18e jaar, toen nog met pater ??. Ik weet zijn naam niet meer, ik geloof Timmermans. Wil, ik hoop dat jij iets meer te weten komt, leuk om wat te horen van jou.


Datum: 31-01-2011
Naam: Eef Schuurman  
img

Hoi Idi, even een reactie op jou en Wil. Wil heb ik nog gekend, maar ik wist dat hij er niet zo lang heeft gewoond. Volgens mij is fam. Muilekom er voor in de plaats gekomen. Hoe is het met jou sinds ik je op de stationsrestauratie ontmoette, maar dat is denk ik wel een jaar of tien geleden? Ik heb altijd gedacht dat jij jonger was dan ik, ik ben ook van 1947. Ik ben al enkele jaren met pré-pensioen. Die pater, was dat niet Gruijters, waar het Wirogebouw naar is genoemd? Zijn voornaam was Wiro, ik heb daar minder prettige herinneringen aan.


Datum: 31-01-2011
Naam: Eef Schuurman  
img

Hoi Idi, ben jij vroeger schoolvriendinnetje geweest met Anja van Zuilen? Zij was nl. het eerste meisje dat ik kuste en volgens mij stond jij erbij. Ik zat toen in de zesde klas. Het was in het gangetje achter de Rector Baptistlaan.


Datum: 31-01-2011
Naam: Idi van Erven  
img

Hallo Eef, Anja van Zuilen was inderdaad mijn schoolvriendinnetje, ik heb haar nog 1 keer gezien, maar dat is zeker 40 jaar geleden, toen woonde ze in de Mathildelaan, was getrouwd en had geloof ik 1 kind. Omdat ik facebook heb, heb ik gezocht en haar zusje Annette gevonden, die was jonger. Er staat ook een Anja van Zuilen op facebook, maar ik weet niet of zij dat is. Ik heb naar allebei een berichtje gestuurd, ben benieuwd, je hoort het wel al ik iets meer weet. Eef, het is 20 jaar geleden dat ik op de stationsrestauratie werkte tot 1991. Toen ben ik weer gaan studeren, een 3-jarige opleiding mbo-sociale dienstverlening. Daarna heb ik o.a. jaren bij allerlei gemeentes gewerkt, ook  Eindhoven. Nu werk ik nog 12 uur per week, iets heel anders, maar wel leuk. Met mijn nieuwe fototoestel ga ik binnenkort foto's maken van de Otgeruslaan en omgeving. Lijkt me wel leuk. Eef ik vind het leuk om weer eens wat van jou te horen.


Datum: 01-02-2011
Naam: Idi van Erven  
img

Hoi Eef, zonet kreeg ik een berichtje op Facebook van Annette van Zuilen, het zusje van Anja, met haar telefoonnummer. Ik ga haar binnenkort bellen, ze woont in Valkenswaard.


Datum: 29-11-2012
Naam: Marjo Cudok-de Graaf  
img

Dit is inderdaad een foto van de St. Otgeruslaan. Ik heb daar gewoond van 1952 tot 1978. Wij woonden op nr. 20. Ik heb laatst contact gehad met Theo Kruidbos (per mail). Dat waren onze overburen.


Datum: 05-05-2013
Naam: Carla van Aken  
img

Wij hebben op de St. Otgeruslaan gewoond op nr. 4 rond 1960 met vader, moeder en 2 jongens en 2 meisjes, een tweeling. Onze poort kwam uit op het speeltuintje. Naast ons woonde op 6 de familie Wolters, met een jongen (Gerard) en meisje (Moniek) en op nr. 2 een ouder echtpaar waarvan de man kanaries fokte. Aan de overkant op nr. 1 woonde de familie Huis. Op de hoek St. Bavostraat/St. Otgeruslaan woonde de familie Spil.


Datum: 08-08-2014
Naam: Dion Roxs  
img

Wij woonden schuin tegenover de Van Akens op nr. 5, op 3 woonde de fam. Van Bakel tot 1975. Het hoekhuis links op de foto werd nog lang bewoond door fam. De Jong. Daarvan zie ik Kees de Jong nog wel eens. Hij is bevriend gebleven met mijn broer Albert Roxs. Verder woonden op nr. 12 Antoon en Erik van Kessel met moeder. Mooie foto is dit, precies zoals ik me de straat herinner.


Datum: 08-08-2014
Naam: Idi van Erven  
img

Hallo Dion, dan moet jij een broer zijn van Jetty, mijn vriendinnetje in de jaren 50. Wij woonden op nummer 19. Hoe is het met Jetty?


Datum: 19-07-2015
Naam: Dion Roxs  
img

Ja dat klopt Idi, ik ben het jongste broertje van Jet, die woont in Tilburg, en geniet van haar pensioen, groeten Dion.
<<< Willen jullie een persoonlijke mail sturen dan kan dat door op de naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>


Datum: 20-02-2016
Naam: Jan van der Zwaag  
img

Wij woonden tegenover het St. Amanduspad op nr. 9. Wij zijn er in 1954 komen wonen, vader, moeder en 3 jongens (ik ben de jongste). Mijn ouders hebben er tot 1975 gewoond. Ik ging niet naar de St. Jansschool, maar in de Hadewychstraat, samen met Paul Huis van nr. 1 en Leendert van Straalen die in 1959 in het huis van Idi van Erven op nr. 19 is komen wonen. Ik heb tot juni 2015 in de Bijenkorf Eindhoven gewerkt (ben nu met pensioen) en daar kwam ik vaak mevrouw Verhoeven met haar dochter Ine tegen. En op mijn laatste werkdag kwam ik Jet Roxs nog tegen. We hebben toen heerlijk over vroeger gekletst.


Datum: 20-02-2016
Naam: Idi van Erven  
img

Jan, ben jij dan een broer van Roel?


Datum: 20-02-2016
Naam: Jan van der Zwaag  
img

Ja, dat klopt.