EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7823

Bijdrager:

Jaar:

1914

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Uiverlaan/Ooievaarslaan*

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Sportveld EVV, Villapark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tennis- en voetbalveld nabij treinstation, 1914.

Beschrijving

Tennisveld en voetbalveld in Eindhoven, ca 1914. Dit tennisveld werd gebruikt door Philipsmensen aangezien ik daar een aantal foto's van heb. Ik vermoed dat het ergens in Tongelre is. Zie de treinwagons, het treinstation en de boerderij op achtergrond. Misschien zijn er onder u die de lokatie kunnen bepalen?


Geplaatst op

09-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Jan, kijk eens naar foto 2077 en foto 1939


Datum: 09-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Is hieruit later tennisvereniging ELTV ontstaan? Als we vroeger via Tongelre naar Nuenen reden met de fiets kwamen we altijd langs hun tennispark, lag dat aan de Insulindelaan? "Da's geen sport voor ons soort mensen" zei onze pa altijd, gelukkig is dat nu heel anders.


Datum: 09-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Op de site van ELTV staat "ELTV is opgericht op 4 januari 1929 door ir. P.F.S. Otten". Veel later dus, maar zeker geïnspireerd door deze voorganger. Tussen de Ooievaarslaan en de Kievitlaan.


Datum: 24-03-2007
Naam: Theo van den Bilt  
img

Het tennispark van ELTV ligt op de hoek van de Javalaan en de Koudenhovenseweg.
Vlak na de oorlog jaren 40 en 50 was de beheerder Sjef van Run, oud-speler van PSV en het Nederlands Elftal. Het tennispark vormde samen met de houten gebouwen van de beheerderswoning, de gidsen en de verkenners een afgesloten terrein. Op dit terrein werd later een oud joods kerkhof gevonden.
<<< zie ook foto 8087 (Peter) >>>


Datum: 25-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wat jullie pa zei, is m.i. van alle tijden, Mari. Vorige week ving ik het weer ergens op in een gezelschap: Hoe kleiner de bal, hoe groter de kwal.


Datum: 25-03-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Ben, ik ken er een die met een maatje 5 voetbal werkt en ik toch ook een grote kwal vind, vooral na wat ik gisterenavond gezien heb (0-0).


Datum: 25-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het gezegde van die kleine ballen citeerde ik, Mari. Het is niet uit eigen keuken en ik weet ook niet of het waar is. Ik ken niemand die met echt grote ballen speelt. Ppfff.


Datum: 19-11-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

In aanvulling op wat Theo zegt nog het volgende. Hij verwijst naar gidsen en verkenners, maar ook de vrouwelijke tak van de padvinderij kwam daar bijeen. Mijn zusje was kabouter (tegenhanger v.d. welpjes bij de jongens) en ik herinner me daar een bijeenkomst waar familieleden van de kabouters welkom waren om hulde te brengen aan de Movadedo, dat was koningin Juliana. Movavedo stond voor Moeder Van Vele Dochters. Ik geloof dat het de bedoeling was dat Hare Majesteit ook aanwezig zou zijn, maar dat werd waarschijnlijk gefluisterd om extra aandacht voor de bijeenkomst op te wekken.