EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7964

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1950

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Willemstraat in 1950.

Beschrijving

Foto uit 1950 van de herdenking van de bevrijding.


Geplaatst op

15-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-12-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Kijkend in zuidelijke richting. Waar rechts de eerste truck staat geparkeerd, was de spoorwegovergang, naar links toe richting Hasselt. Die militaire truck staat daar precies voor de winkel van de Finis (afgeleid van Sephinus), de groentebooer rechts, de echte naam was Lenaerts. De man links hier met mouwen nog net zichtbaar staat ongeveer waar nu de moskee is.


Datum: 16-12-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Is dat nieuwe zuiden misschien de reden van de klimaatverandering?


Datum: 16-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik denk toch dat deze foto, gemaakt vanuit richting stad, zuid/zuidwest wijst. Maar ja, het is weer zolang geleden dat ik bij Jong Nederland met kompas werkte, dus misschien zit ik er naast.


Datum: 16-12-2006
Naam: Tiny van Dooremolen  
img

Niet twijfelen, mensen, we staan met de rug naar de overweg (waarnaast Serafinus, niet Sephinus) een groentehandel had. Achter de truck rechts is de St. Antoniusstraat.


Datum: 17-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Volgens mij zien we nog net linksonder een stukje rails liggen. De twee stenen kolommen waar toeschouwers op zitten zien we duidelijk staan op foto 2410 met overweg. Als alles klopt, zouden de rechterpanden tussen 1950 en 1953 zijn gesloopt.


Datum: 17-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Momenteel staat alleen het drie etages tellende hoekpand nog overeind.


Datum: 07-02-2007
Naam: Henk Dresseaerts  
img

Rechts bij die zuilen was de woning van Van Lotharingen met daarachter opslagloodsen. In het eerste huis dat naar voren staat, woonde Van de Moosdijk (Leo). Aan de overkant in het eerste huis was een groentenzaak van Van Rooy. Daarnaast was de kapsalon van Bert v.d. Linden. Verder volgde er een kruidenierszaak van Rensen, een slijterij en als laatste voor het Vonderke het café van de grijze Piet. Ter hoogte van het tweede legervoertuig rechts was Jamin. Daartegenover was de melkfabriek van St. Petrus, het hoge dak is op de foto zichtbaar. De groentenzaak van de Finis was vanaf het centrum gezien voor de overweg rechts.


Datum: 10-09-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Waar vroeger de overweg was van het Belgische lijntje, had Finis Lenaerts zijn groenten- en vis- en patatwinkel. Ertegenover aan de andere kant van het spoor knipte Januske van der Linden mijn haar. Deze had een interessant aquarium in zijn zaak, dat alleen haalde mij over om naar de kapper te gaan.


Datum: 17-02-2016
Naam: Johan Vervest  
img

Precies tegenover de truck in een van die hoge panden heeft W. Oppers gewoond totdat hij naar zijn huidige stek verhuisde.