EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8070

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Meidoornplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Meidoornplein

Beschrijving

.


Geplaatst op

21-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-12-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Hans, Is dit pleintje zonder naam het pleintje waar de Vuurdoornstraat, de Eikenstraat, de Canadastraat en de Meidoornstraat samenkomen?


Datum: 21-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Inderdaad Meidoornplein. De huizen voor de diverse Philipsbouwondernemingen en voor de Vereeninging Volkshuisvesting hadden in die tijd dezelfde architect, dus er zijn nog genoeg plaatsen om de ETOSwinkel van foto 7985 te zoeken. <<< titel veranderd in Meidoornplein (Peter) >>>


Datum: 12-06-2007
Naam: Andre Ansems  
img

Wij woonden in de Eikenstraat 6. Je kijkt daar zo in. In het punthuis links van de brandgang woonde de Fam.Ansems, Ria, Andre, Dora, Harrie, Ans en Marga. Daarnaast Fam.Koopman met zoon Jan, daarnaast de Fam. v.Hattem met 2 of 3 Kinderen dan ??. Dan Fam. v.d. Einden waarvan de man timmerman was bij het Philips bouwbedrijf (onderhoud woningen). Dan weer een brandgang en daar woonde de Fam.Arends waarvan de vader vrachtwagenchauffeur (en toentertijd ook buschauffeur) was bij Philips. Zoon Broer Arends is het beste bijgebleven want die werkte toen bij Roestenburg als bromfietsmonteur. Verders was er nog een Toon en een Tonnie. Tegenover ons woonde toen de Fam.v.d. Berg (Thea) die veel contact met mijn ouders had. foto 8070 is genomen vanaf het punt waar Willie (Wortel) v.d.Linden woonde, en als ik het me goed herinner was zijn vader portier bij Philips. Met Willie hebben we altijd veel gelachen maar ook veel van geleerd (bevrijdingsverlichting). We hebben o.a. veel lampjes schoongemaakt (verf eraf schuren met staalwol). En fittingen op stroomdraad schroeven. Verdere namen zijn Fam.v.d.Besselaar op de hoek Eikenstraat Plaggenstraat. Eddy Boon Plaggenstraat. Mevr.Santing, andere kant brandgang, die wij maar vreemd vonden omdat ze 's nachts op was en overdag sliep.


Datum: 02-08-2007
Naam: Lenie Ryan van Dijck  
img

Willie v.d.Linden had een zus die Marietje heette en in de jaren 50 woonde tante Toos bij hun in, met men. en mevr. v.d. Linden ze woonde op de hoek


Datum: 23-08-2007
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Ik woonde op Meidoornplein 6 van 1956 tot 1973 en heb hele goede herinneringen van die tijd. Gerda Zondag en Hillie ? woonden toen ook in de Eikenstraat.


Datum: 18-09-2007
Naam: Lenie Ryan van Dijck  
img

Ik woonde van 1952 tot eind 1964 op Meidoornstraat 11. Naast ons woonden hr.en mevr. van Trigt, tegenover ons de fam Hageman. Op het Meidoornplein woonde de fam. Alders, ze hadden verschillende kinderen. Een dochter zat bij mij in de klas, Ans Alders.
Ik kan de gezichten nog zien van de mensen die daar woonden maar ben de namen vergeten.


Datum: 27-11-2008
Naam: Liesbeth van der Schoot - Sanders  
img

Wat leuk om te zien deze foto, hij is genomen vanaf de Vuurdoornstraat. daar heb ik gewoond vanaf 1950 tot 1987 op nummer 1.
Namen bekend zoals, fam.Janssen, van de Linden, van de Hurk, Raad, Pouwelse, Zwaan, de groentewinkel??? vanuit de Canadastraat, fam.Wolf, fam. Vera Janssen, fam.Marechal, fam.Sanders, en ga zo maar door. moet er goed over nadenken maar dan komen er wel meer namen naar boven.


Datum: 17-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Allemaal het gezellige optreden van artiesten vergeten? Eens in de maand stond er een houten podium en daarop Peter Koelewijn en Ria Valk enz:  En dan dansen op het plein en de gezellige mensen met stoelen aan de deur enz. Ik niet hoor, ik ben dat niet vergeten. Een gezellige tijd daar.


Datum: 30-04-2014
Naam: Willy van der LInden  
img

Hallo André Ansems, leuk dat je dit schrijft maar mijn vader was portier in het voormalig Binnenziekenhuis aan de Vestdijk nu catharinaziekenhuis. Tegenover het Binnenziekenhuis staat de leegstaande verpleegstersflat, daar zat mijn vader 's avonds om de verpleegsters in de gaten te houden of ze niet stiekem jongens mee namen naar hun kamer. Ja, die nonnen waren toen erg streng en hoe ik aan die naam Willy Wortel ben gekomen is nog een leuk lang verhaal maar dat is voor later.