EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8283

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Schildersbedrijven

Onderwerp 3.:

Gebr Liebregts

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schildersbedrijf Gebr. Liebregts.

Beschrijving

Genneperweg nr 12 in Gestel. Deze panden zijn in 1963 gesloopt. Op deze plek staat momenteel de Rabobank en het beeldje van de Gestelse Blauwbuik wat ter vervanging van de van de Hurkbank is gekomen. In het meest linkse pand was het schildersbedrijf Gebr. Liebregts gevestigd van 1935 tot 1963. Dit is direct tegenover de vroegere Theresia meisjesschool. Hier stonden paaltjes met kettinkjes om ervoor te zorgen dat de kinderen niet direct de drukke Genneperweg op liepen. Destijds kwam al het verkeer richting Aalst-Waalre over de Genneperweg. Rechts achteraan is de machinefabriek aan de Hoogstraat te zien. Daartussen is later het Franz Leharplein gekomen.


Geplaatst op

02-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-01-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Ook hier op het hoekje richting de Hoogstraat was een snoepwinkeltje Door het geopend raam kon je ook snoep kopen. Zijn er nog meer herinneringen van uit de jaren 1954-55-56?


Datum: 02-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De Fam. Liebregts hadden hierna een schildersbedrijf en verfwinkel op de Hoogstraat, een paar deuren verder als Paul Put de slager. Een van de zonen werkte bij Vialle Autogas en was dus een van mijn collega's.


Datum: 03-01-2007
Naam: Frans Smits  
img

Van de fam. Liebregts had Frans eerst een schildersbedrijf op de Genneperweg. Later zijn ze naar de Hoogstraat verhuisd. Wim Liebregts (een broer van Frans) had ook een schildersbedrijf plus een winkel aan de Hoogstraat 294. Deze zijn later naar de overkant naar Hoogstraat 275 verhuisd.
Wat de zoon van Wim betreft (Henri) die bij Vialle werkte, dat is een neef van mij. Wim en Frans zijn twee ooms van mij van mijn moeders kant.


Datum: 21-10-2007
Naam: Toon Bogaars  
img

Het snoepwinkeltje was naast Liebregts. Dit was het winkeltje van mijn moeder, Liesje Dekkers.


Datum: 05-02-2008
Naam: Elly Buenen V.d. Vorstenbosch  
img

Rechts op de foto op de lege witte plek heeft café v. Sprakel gezeten met voor in de veranda Spaninks met zijn frituur.


Datum: 15-08-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Linksvoor werd de stoep breder, m.a.w. weken de huisjes naar achteren; in een van die huisjes woonde de fam. Keeris; vader was volgens mij huisschilder; hun zoon trok net als ik op met Rene Ros (van de groentewinkel)


Datum: 16-08-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Een echt winters plaatje, gezien de dichtgevroren ramen en de deken over de grille van de Opel Olympia 1952.
Hier wordt gesproken van de Fam. Keeris met vader als huisschilder. Toevallig woonde er in de jaren zestig in de Brederolaan ook een huisschilder Keeris, ongetwijfeld familie.


Datum: 13-07-2011
Naam: Jac.Keeren  
img

Reactie op Ger van der Palen: links van de fam. Liebregts woonde de fam Keeren, mijn vader was timmerman. Ik was inderdaad bevriend met René Ros.


Datum: 13-07-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

De auto komt me zeer bekend voor. Ik heb in 1961 nog in zo'n wagen gereden. Volgens mij is het een Opel Olympia Coach 1951. Het schijnt winter te zijn omdat er een doek/deken over de neus hangt. Tegen de vorst, dat hij beter kan starten.