Fotonr.: 8470
Bijdrager G.L. Hagens
Locatie 1.:Gestel |712 Oude Spoorbaan |Baarsstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Baarsstraat. (1)

Beschrijving .
Geplaatst op 09-01-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 10-01-2007
Naam: Matty van de Zanden img

Met op de achtergrond de Stolbergschool, zo genoemd vanwege de toenmalige ingang aan de Juliana v. Stolbergstraat. Al weer meer dan 16 jaar, en waarschijnlijk maar tot deze zomer, ligt de ingang van de school aan de Christinastraat. Het pand waar je recht tegenaan kijkt, is gesloopt. Maar veel panden in deze straat zijn nog authentiek. Het meest linkse pand op de voorgrond is er ook niet meer. De dwarsstraat op de voorgrond is de Hoogstraat.


Datum: 24-03-2007
Naam: Mieke Brands-Verstappen img

Ik herken deze straat nog heel goed. Ik ben daar geboren in 1951 en mijn broer in 1953. Helaas staat het huis(je) er inderdaad niet meer. Het was nummer 36. Mijn opa Willem Verstappen woonde daar. Mijn ouders Piet Verstappen en Marietje Verstappen-Peels en mijn broer Adrie en ik woonden daar tot 1958. Toen zijn wij verhuisd naar de Hagenkampweg. Mijn andere opa, Martinus Peels, woonde op nummer 23. Zijn zoon Tini heeft daar gewoond tot dec. 2005. Helaas is hij ook overleden in januari 2006. Het huis is inmiddels verkocht.


Datum: 17-12-2007
Naam: Els Erkelens-Hoeimans img

Ik herken deze straat wel, ik ben er geboren op nummer 2 en heb er gewoond tot ik trouwde. Naderhand heeft mijn tante er nog gewoond met haar gezin en ik geloof dat ons mam het in 1985 verkocht heeft. Op de hoek had je kruidenier Wouters. Die had een dochter Corrie. Tegenover ons zat op de hoek groenteboer Kees van Alem en daarnaast Jantje Louwers die rondreed met de groentenwagen. Het was er altijd heel gezellig met veel kinderen.


Datum: 23-03-2008
Naam: Frico Hendriks img

In deze straat ben ik op nummer 29 geboren in 1955. We hebben er tot 1959 ingewoond bij mijn opa. Mijn opa en oma en tante hebben hier nog heel lang gewoond (eerst op nummer 14 daarna op nummer 29). Daarna heb ik hier weer gewoond op nummer 10 van 1980 tot 1995. Mijn jongste dochter (Loes) is hier ook weer geboren. Ik weet nog dat er op 27 een heel oude vrouw woonde, die wij tante Nolda noemden. Ik heb dit altijd een heel leuk Gestels straatje gevonden, en dat is het volgens mij nog steeds.


Datum: 20-05-2009
Naam: Harry van den Heuvel img

Wouters van de Hoogstraat had een textielzaak en maakte reclame voor BH's met de slogan "Voor 1,98 kunde ze niet laten hangen". Wouters reed altijd met grote motor rond. Zijn dochter is getrouwd met Harry Heesakkers. Zij hebben jaren in Valkenswaard gewoond, in het Kerkstraatje. Overigens woonden de families V.d. Ven, Koelen, Gevers en Vromans ook in de Baarsstraat. De familie Peels is mij ook bekend. Simon en zijn broer liggen naast elkaar op het kerkhof in Gestel. Christ Vromans was getrouwd met een zus van Wim Sleegers van Veloc. Zoon Roland heeft jaren bij Eindhoven gevoetbald en is nu met Louis Coolen naar het grote Rusland, als jeugdtrainer.


Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen img

Grappig dat de naam Peels zo veel voorkomt in dit verhaal: in de jaren 50/60 is Walter Peels (buurjongen uit de Scheidingstraat ) er met zijn vrouw gaan wonen


Datum: 25-07-2009
Naam: Harry van den Heuvel img

Jullie woonden toch ook in de Scheidingstraat, twee grote huizen naast elkaar. Die staan er volgens mij nog steeds. Boons woonde ook bij jullie. Heb je een broer Ad v.d. Palen (ouders komen uit Heeze)? Mijn moeder komt daar ook vandaan. Versleeuwen van de Oude Molen en daarvoor Heezerenbosch.


Datum: 26-07-2009
Naam: Ger van der Palen img

Alles klopt. Dat huis werd onteigend voor de grootse plannen met de Bayeuxlaan, maar nu zo'n 35 jaar later staat het er nog; mijn ouders gingen daar echt niet graag weg!


Datum: 26-07-2009
Naam: Harry van den Heuvel img

Wij woonden op de Hoogstraat naast apotheek Ridas. Hetzelfde verhaal, onteigend door de gemeente om af te breken. Het staat er nog steeds en is naar ik gehoord heb beschermd dorpsgezicht. In 1964 zijn we verhuisd naar de Pepijnstraat. Noodgewongen, want mijn ouders wilden ook blijven wonen in hun eigen woning. Er zijn nog procedures gevoerd, tot aan de provincie toe. Geen enkele kans.


Datum: 03-04-2011
Naam: Hennie Serrano img

Ik ben geboren in de Baarsstraat nummer 30. Wij woonden naast Vromans en aan de andere kant woonde Prinsen. Op woensdagmiddag gingen we altijd kinderuurtje kijken bij Muller, het café op de hoek Baarsstraat-Hoogstraat. Wij hebben toen brand gehad en zijn toen verhuisd naar de Kruisstraat. In het zijstraatje woonden de families Struik en Oom.


Datum: 11-12-2013
Naam: Paul vander Cingel img

Ik had een lagereschoolvriendje wonen in de Laagstraat, Johan B. Hij woonde in een van de weinige huizen die aan het eind van het ZwartePpad stonden, waar later de Karel de Grotelaan kwam. Hij woonde komende vanaf dat pad rechts. Op weg naar zijn huis kwam ik door deze straat. Vlakbij woonde nog een vriendje van school in de Botstraat en met zijn drieën hebben we vaak gespeeld in de tuin van Johan in de Laagstraat.


Datum: 04-04-2016
Naam: Ad Joosen img

Ik ben geboren in de Regentessenlaan 7 en kan me de Baarsstraat dus goed herinneren. Linksvoor op de hoek is volgens mij de zijgevel van een café en als ik er aan denk, ruik ik het bier nog. Muller was de naam van de eigenaar. Helemaal op het eind aan de linkerkant zat een kruidenierswinkel van Wouters. Werd later Grego of zoiets. Ik weet niet wat er nu in gevestigd is. Mooie foto trouwens.


Datum: 25-08-2017
Naam: Truus Lerch img

Mijn opa en oma woonden ook jaren in deze straat op nr. 35. Later zijn ze naar de Regentessenlaan verhuisd. Ik weet nog dat deze huizen gebouwd zijn. Toen ik klein was, was hier de Zwarte Pad en stuk land waar altijd veel dahlia's stonden. Mijn opa ging elke zondag naar café Muller biljarten. Ook was mijn opa eigenaar of mede-eigenaar van de wielerbaan. Als iemand wat meer weet over mijn opa, graag uw verhaal.


Datum: 25-08-2017
Naam: Truus Lerch img

Weet iemand ook nog waar Anneke Herbst of Herfst heeft gewoond en wat er van haar is geworden? Ze woonde aan de even kant van de straat.