EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8642

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Brucknerplein

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

WEEG

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beatbandje WEEG.

Beschrijving

Dit was het "beatbandje" dat in de kerk van parochie HH Harten Brucknerplein/Mendelsohnlaan speelde. Het zal eind jaren zestig begin jaren zeventig geweest zijn. V.l.n.r.: Peter Kuipers (drums), Rinus Raaijmakers (sologitaar), Joop Melis (slaggitaar) en Frico Hendriks (basgitaar). Hier was ook nog een jongerenkoor bij dat gedirigeerd werd door Jan Kuipers. Het geheel werd WEEG genoemd (Werkgroep Eigentijdse Eucharistieviering Genderdal).


Geplaatst op

20-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mooi plaatje met die Egmond-gitaren en die nep-Hofner-vioolbas. Rinus was toen nog sologitarist maar speelt inmiddels al weer jaaaaren bas(gitaar). O.a. in de begeleidingsgroep van troubadour Gerard van Maasakkers de Vaste Mannen.


Datum: 21-01-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Rinus speelde 1974 in het bandje Snowy Wood. Ik hoor 'm nog George McCrae perfect imi... eh ik bedoel interpreteren: Woman, take me in your arms and Rock me babe.


Datum: 21-01-2007
Naam: Peter Kuipers  
img

Naast Rinus heeft deze 'band' nog een muzikale bekende opgeleverd: Jac van Steen. Bij deze band speelde hij orgel, nu is hij internationaal bekend dirigent. In wikipedia staat een aardige staat van dienst over hem.


Datum: 30-01-2007
Naam: Peter Kuipers  
img

Deze foto is overigens gemaakt bij een trouwerij in de Pius X kerk


Datum: 25-08-2010
Naam: Piet van den Langenberg  
img

Volgens mij heeft deze groep ook de naam "Hoax" gevoerd. Uiteraard zonder dat jongerenkoor. Slaggitarist Joop Melis had daarvoor al gespeeld in "The Mistakes", waarin naast hem de gebroeders Van den Langenberg speelden: Jan op drums, Piet op gitaar en Gerard op bas. En gezongen werd er door Jan Raaijmakers, broer van Rinus. Erg veel furore hebben "The Mistakes" niet gemaakt: een enkele keer een beatmis in de toenmalige Pius-kerk (aan de Petrus Canisiuslaan) en slechts een paar optredens, waar niemand zich nog erg veel van herinnert. Jan van den Langenberg is later gitaar gaan spelen en heeft conservatorium gedaan. Hij is docent aan een aantal regionale muziekscholen en is samen met zijn vrouw Myrna de drijvende kracht achter onder meer Theatergroep Pan te Best.


Datum: 25-08-2010
Naam: Frico Hendriks  
img

Piet, Het klopt precies wat je zegt. Deze groep (maar dan zonder Joop Melis maar met Jack van Steen) heeft ook nog Hoax geheten. Ik kan me herinneren dat de gebr. Van den Langenberg met Jan en Joop ook nog Tally Ho genoemd werd. Rinus en ik hadden toen een band die Shorty Ho heette. Ik moet daar nog ergens foto's van hebben.


Datum: 25-08-2010
Naam: Peter Kuipers  
img

Fameus optreden na de Kerst-dienst: Hoax "Life at the Piepende Plank". Zo noemden wij het houten gebouw naast de kerk dat als gemeenschapshuis in gebruik was.