EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8657

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Blaarthemseweg*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, Int Wit Paard

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Int Wit Paard.

Beschrijving

Dit cafe Int Wit Paard stond aan de Blaarthemseweg.


Geplaatst op

21-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2007
Naam: Ben Dankers  

Volgens mij stond het café op de hoek van de Ontginningsweg en de Provinciale weg naar Veldhoven, recht tegenover het café van Adje van Zon.
De Blaarthemseweg hield op bij de brug over de Kanaal


Datum: 21-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Niet helemaal goed Ben. Het café lag wel op de hoek van de Ontginnningsweg, maar met de Blaarthemseweg. Het adres was Blaarthemseweg 217 (zie foto 7798). De Blaarthemseweg eindigde ongeveer ter hoogte van de steenoven. Wasserij De Vries was ook Blaarthemseweg.


Datum: 23-10-2007
Naam: Riny Koko-Koppens  
img

Volgens mij was dit het kruispunt van de Kasteelweg en de Meerveldhovenseweg. De Ontginningsweg was aan de overkant. Want in Zeelst had men ook de Blaarthemseweg, die liep van het dorp langs de steenfabriek, daarna aan de rechterkant met grote huizen, daarna liep de weg naar Eindhoven en heette Kasteelweg


Datum: 23-10-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Riny, kijk op foto 12523 en alles word je duidelijk.


Datum: 23-10-2007
Naam: Anne Troost  
img

Nee Riny je bent abuis, kijk maar eens op de foto 7798. Daar staat het adres op. Je hebt gelijk wat de Blaarthemseweg betreft dat die ook in Zeelst was. Maar dit is toch echt zoals ik hierboven al schrijf de hoek met de Ontginningsweg


Datum: 24-10-2007
Naam: Maria Hack  
img

En daar zaten we regelmatig verkeer te tellen als vakantiewerk...


Datum: 20-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik wil hier toch even aanhalen dat Riny Koks gelijk heeft, want als je op foto 12523 kijkt, zie je rechts cafe van Son (in 't Witte Perd) en links dat witte huisje was het Witte Paard hoek Ontginningsweg en Van Son lag aan de Kasteelweg, overgaande in de Blaarthemseweg in Zeelst. Het Witte Paard was een berucht café met animeermeisjes en Van Son was een degelijk boerencafe, en het Witte Paard had geen terras.


Datum: 20-06-2008
Naam: Anne Troost  
img

Beste Ad kijk eens op foto 12523 en zie café "Het Witte Paard" had wel een terras. Maar kijk ook eens op de foto 7798 en foto 8659 en vergelijk de terrasuitbouw eens. De een heeft een nokje en de andere niet. Toen ik op de Kasteelweg woonde, was er op de hoek van de Blaarthemseweg café Van Son en aan de andere zijde op de hoek van de Ontginningsweg café "Het Witte Paard". Het Witte Paard stond met zijn zijgevel aan de Ontginningsweg, zoals jij en ik al eerder omschreven.


Datum: 21-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Anne, ik moet je weer gelijk geven. In het Witte Paard schonk men Dommelsch en bij Van Son Heineken.


Datum: 12-03-2010
Naam: Wim Ottenheijm  
img

Laat in de jaren 40, begin jaren 50 gingen we daar biljarten, en als het dan sluitingstijd was, pakte Nelleke de ballen van het biljart als teken dat het de hoogste tijd was!


Datum: 04-05-2013
Naam: K. Verhees  
img

Bij het café kon je af en toe pastoor Brocken wel treffen.


Datum: 12-02-2015
Naam: Ad van Rossum  
img

Ik praat nu over de jaren eind 50 begin 60. Ik had een vriendin die woonde op de Kasteelweg. In Zeelst begon de Blaarthemseweg die op de grens van Eindhoven veranderde in de naam Kasteelweg. Aan het einde kwam je op de kruising Blaarthemseweg/(Eindh.)Ontginningsweg, Meerveldhovenseweg/Kasteelweg. Op het einde van deze weg lag rechts café Van Son, links lag een tankstation (op die kruising lagen trouwens drie tankstations). Ik herinner mij dit nog goed, want buiten biljarters kwamen er veel vissers die op de zandvang waren gaan vissen en als de vis niet wilde bijten waren die ook al vroeg aanwezig. Mijn hobby was vissen en biljarten en ik heb er daarom ook heel wat uren versleten.