EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15570

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

732 Hanevoet

Straat:

Blaarthemseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Langendijk (2)

Beschrijving

Voor toelichting zie het commentaar van Rens Donders.


Geplaatst op

12-04-2008

Reacties:

Datum: 12-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Dit blok van 2 stond achter het voormalige cafe ‘Int Wit Paard’, zie foto 8657, tegenover Wasserij de Vries. Ik meen dat in het rechtse huis een gezin heeft gewoond waarvan ik me de achternaam niet meer kan herinneren, maar een dochter heette Fridi. Dit gezin woonde eerst in een soort noodwoning naast het Afwateringskanaal, achter bakkerij Camps. Fridi heeft ooit bij mij in de klas gezeten (kleuterschool?) en was op dezelfde dag jarig.


Datum: 14-04-2008
Naam: Anne Troost  
img

Ook dit is niet de Langendijk maar de Blaarthemseweg. De Blaarthemseweg liep van de vanaf de splitsing Hoogstraat/Laagstraat tot de eerste bocht na deze huizen zo ongeveer waar vroeger de Gender onder de weg door ging. Onderschrift is dus verkeerd.


Datum: 12-03-2010
Naam: Wim Ottenheijm  
img

Vroeger noemden we die twee huisjes de VAMA (jaren 40). In het rechtse huis heeft ook nog een kleine wasserette gezeten.


Datum: 24-10-2010
Naam: Toine Verhoeven  
img

Hallo Rens Donders, ik ben Toine (Twan) Verhoeven van Blaarthemseweg 141. Degene die in een noodwoning achter bakkerij Camps en daarna (of daarvoor) aan de Langendijk heeft gewoond heette Jo Denissen (uitdeuker). Jo heeft vroeger nog bij ons gewerkt. Hartelijke groeten,Toine (Twan) Verhoeven, Grathem, Limburg.


Datum: 25-10-2010
Naam: Rens Donders  
img

Dag Twan, leuk om iets van je te horen. Ik herinner me jou als de jongste zoon van het gezin Verhoeven. Jouw vader (Kees) had op het terrein achter jullie huis in de jaren 50/60 een autospuiterij, waar DAF-trucks en legervoertuigen werden gespoten. Jouw oudere broers (Adri en Toon?) hadden mede de leiding over het bedrijf. Milieu-eisen bestonden er in die tijd nog niet, vandaar dat de buurt aan de verkeerde kant van de wind regelmatig last had van de verflucht. Ook had ons grasveld en buitenhangende was soms een beetje vreemde kleur. Mijn moeder (Toos) aarzelde dan niet om bij je broers haar beklag te doen. Ik heb gelukkig meer goede herinneringen aan die tijd dan slechte, want we woonden in een heel gezellige buurt. Jullie hadden toen ook een winkel in rookwaren, waar ik bijna elke dag voor mijn vader (Ad) sigaretten moest gaan halen. Ik werd dan meestal geholpen door jouw moeder of een van je zussen (Corrie?). Ik herinner me jouw moeder (Lucie?) als een hele aardige vrouw. Je zus Nellie woonde tussen ons in op 139. Een andere zus (Giel?) had volgens mij een kruidenierszaak op de Blaarthemseweg meer richting stad. Ik ben eigenlijk benieuwd of er nog foto's zijn van jullie bedrijf.
Jullie huis (foto 14889) en ons huis (foto 15584) staan al wel op deze site.
Ik woon ondertussen al meer dan 30 jaar in Bergeijk.