EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8780

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Eckartseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Eckartseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eckartseweg Zuid 314, wat is er origineel ? (2)

Beschrijving

Toen ik het pand verder dan die muurplaat bekeek schrok ik een beetje. Als het pand uit 1887 is, waarom ga je er dan zo mee om? Veel van wat je ziet (b)lijkt nep. Op de gevel worden steenstrips (van oude gebruikte baksteen) aangebracht. Die lelijke rolluiken passen niet bij het pand. Ik twijfel over de originaliteit van de muurankers. Ik twijfel over de voordeur en het kozijn. En wat te denken van die gele en witte steen in de zijgevel ? De moderne dakpannen, enz. Voort mij is dit teveel imitatie. En ik ga meteen twijfelen aan de authenticiteit van die muurplaat.


Geplaatst op

29-01-2007

Reacties:

Datum: 18-02-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

Het huis heeft geen uitstraling, dat er hier ooit een vergunning voor uitgegeven is. Past helemaal niet in het straatbeeld.


Datum: 18-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het feit dat iemand de luiken dicht mag houden stoor ik mij al aan. Stel dat er brand komt. Dan valt de elektriciteit uit en zitten de mensen als ratten in de val. En het is ook geen gezicht. Wat de bedoeling hier van is weet ik niet, daar de deur niet gebarricadeerd is.


Datum: 18-02-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Aan dit huis is teveel veranderd, zie de dakgoot aan de voorkant, deze dakgoten werden niet gebruikt rond de 1900. Bij de buren kun je zien hoe de dakgoten rond 1900 gemaakt werden. Van deze dakgoten werden de houten delen meegemetseld in de muur, mede daarom is het opknappen van oude huizen ook zo duur. De deur past zeker niet bij deze bouwstijl. En waarom de luiken dicht als de poort openstaat. Jammer jammer, ze hadden beter de oude stijl aan kunnen houden, dan had het huis zijn charme nog.


Datum: 18-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Zo te zien is het een meerjarenplan, want de dakgoot aan de achterkant is wel voorzien van beschot en de afvoerpijp heeft nog geen definitieve plaats.


Datum: 08-08-2007
Naam: Kees Buijs  
img

In dit huis heeft heel lang de familie Scholtze gewoond en in het huis ernaast woonde de Familie Neerijnen.


Datum: 04-08-2008
Naam: Sepha Korsten  
img

In dat huis woonde inderdaad Scholtze en daarnaast Neerijnen en later van Oers want daar was het huis van en daarnaast woonde ons opa en oma, die hadden een autosloperij.


Datum: 22-08-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Wie zegt dat het pand uit 1887 is? Daar ben ik wel benieuwd naar. << zie de gevelsteen op foto 8779 (red.)>> 


Datum: 28-01-2010
Naam: Wim Lodewijks van nr. 284  
img

Als ik me niet vergis was Scholtze familie van Maas op nr. 63. Jan de Greef woonde op nr 310. Achterin woonde volgens mij de familie Glaudemans, dan kwam een blok van 3 huizen. Daarna op nr. 302 familie Smaal, nr.300 familie Neerijnen, nr.298 familie Van Loon, nr. 296 Zadelmakerij Leenhouwers, later omgebouwd tot een cafetaria van Ben v. Ballegooyen en Nel v . Nistelrooy. Zie foto 23012 en 13516.


Datum: 28-01-2010
Naam: Sepha Korsten Gloudemans  
img

Nee bij opa de Greef achter woonde familie Vroenhoven en familie Gloudemans woonde in het café bij de Oude Toren.


Datum: 29-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Nico Gloudemans is met de dochter van Jan de Greef getrouwd en later een garage bedrijf begonnen. Volgen mij leeft Nico nog want ik heb laatst nog met hem gesproken. Hij was vroeger een buurjongen van mij en woonde in de Witte de Withstraat, als zoon van een agent van politie. Deze agent was z.g. doof als er in de oorlog langs de straat een boom om gezaagd werd. De buren moesten toch kunnen koken!.


Datum: 29-01-2010
Naam: Sepha Korsten Gloudemans  
img

Nico Gloudemans is mijn vader en is 2 jaar geleden overleden.Dan heb je mijn broer Nico die heeft een autobedrijf.


Datum: 29-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Dan heb ik je vader net voor zijn overlijden nog gesproken. Wat vliegt de tijd. Nog gecondoleerd met je vader Sepha. Je broer Nico had toch een bedrijf in Heeze of Leende nadat hij langs het Daf museum heeft gezeten?


Datum: 30-01-2010
Naam: Sepha Korsten Gloudemans  
img

Onze Nico heeft na de garage waar nu het daf museum is in Heeze een autobedijf gehad en zit nu in Leende.


Datum: 03-12-2015
Naam: Theo Maas  
img

Eigenlijk moet ik zeggen "op deze plaats stond het huis van mijn opa".
Jan Scholtze werkte rond 1910 mee aan de bouw van de Lambertuskerk in Stratum.
Toen is mijn moeder (Jo Scholtze) geboren. Daarna is Jan Scholtze gaan werken aan de bouw van de slam basins van de staatsmijnen in Terwinselen. Weer daarna, dat zal rond 1920 zijn geweest, heeft hij zelf de huizen op de Eckartseweg gebouwd. 314 werd eerst gebouwd. Dus duidelijk niet in 1887. Mijn moeder vertelde dat zij de spijkers voor de trap allemaal eigenhandig recht heeft gehamerd, alles werd 'gerecycled', ook kromme spijkers!!
Nummer 314 is ook een tijdje café en winkel geweest. Het huis zag er heel anders uit dan wat we hier zien. Het huis van Neerijnen is iets later gebouwd en aan hen verhuurd tot dat mijn opa ziek werd. Hij moest toen het huis, waar Neerijnen in woonde, verkopen (aan van Oers) om de ziektekosten te kunnen betalen.
Dit is echt niet herkenbaar van wat het is geweest......
Misschien moet ik eens wat foto's gaan opzoeken.
<<< Foto's zijn altijd welkom. (Red.) >>>