EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3305

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Eckartseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broek. (1)

Beschrijving

Het einde van de Eckartseweg met rechts de woning van de koster van de kerk van Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende bijstand. De beide lage woningen links stonden op de hoek van de Boomstraat. De drie andere huizen maakten deel uit van een groter blok; deze drie zijn gesloopt en de rest van het blok staat er nog.
Rechts de OLV van Altijddurende Bijstandkerk. Dit is het deel van Broek dat Eckartseweg werd. Op de achtergrond het Broekseweg-deel van foto 3300.


Geplaatst op

03-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2006
Naam: Sepha Korsten  
img

In het huis rechts woonde de fam. Dreesen.


Datum: 23-05-2006
Naam: Elly Ramakers  
img

Ik ken wel een familie Dreesen die verderop op de Broekseweg woonde in het oude huis van de burgemeester van Woensel.


Datum: 03-08-2006
Naam: Ria Tielemans  
img

In de tuin van de kerk werd in de meimaand een soort bedevaart gehouden. Onder het bidden van het Rozenhoedje werd drie maal om de kerk heen gelopen.
Links op de foto in de lage huisjes woonden de fam. Bos en Van Eijk. In de andere huizen woonden de families De Poorter, Kroon, Eversdijk, Tielemans en Schreuder.


Datum: 22-10-2006
Naam: Peter Verhagen  
img

Het kan het ook een processie geweest zijn i.p.v. bedevaart. En stonden er in de tuin ook kruisbessen? Ik heb de pastoor het bidden ooit horen onderbreken met de woorden blijf van die kruisbessen af.


Datum: 07-01-2007
Naam: Ria Tielemans  
img

Nee, het was zeker geen processsie. Er werd geen beeld of iets dergelijks meegedragen, er was alleen een stoet mensen die het rozenhoedje baden. Van die kruisbessen weet ik niet, spannend was het wel om een keer legaal bij de pastoor door de tuin kunnen lopen.


Datum: 08-01-2007
Naam: Theo Hendriks  
img

Tegenover Dreesen woonde Jan en Pietje Bos. Bij pastoor De Vries gingen wij altijd appels weghalen.


Datum: 08-01-2007
Naam: Sepha Korsten  
img

Achter het linkerhuis op de hoek woonde mevr. Verberne. Dat was Broekseweg 310. Ons opa woonde op Eckartseweg 310, de post kwam daardoor wel eens verkeerd aan. Zij heeft ook de bouw van de weg en flat tegengehouden omdat zij niet wilde verhuizen.


Datum: 21-02-2007
Naam: Ria Tielemans  
img

De naam van mevr. Verberne was ik kwijt. Zij heeft de bouw van de rondweg flink tegen kunnen houden. Op het laatst woonde ze zowat midden op de rondweg. De meest noordelijke baan is jaren om haar huis heengeleid. Wanneer dit precies was weet ik niet, maar het moet tussen 1950 en 1960 zijn geweest.


Datum: 21-02-2007
Naam: Corjan van der Peet  
img

Nee het was later. De rondweg werd hier pas in de jaren 1963-'66 doorgetrokken, mogelijk was de opening van de weg pas in 1967. Pas jaren daarna volgde de sloop van het huis.


Datum: 13-04-2007
Naam: Sepha Korsten  
img

De flats aan de Hudsonlaan zijn in 1972-1973 gebouwd. Wij woonden toen nog op de Eckartseweg en zijn eind 1973 verhuisd.


Datum: 22-04-2007
Naam: Jan Schreuder  
img

Mijn oude buurmeisje Ria Tielemans hier op de website. Oude herinneringen komen weer boven. Die processies herinnerde ik me nog goed. Lekker blieken boven uit het raam of meedoen met de processie, al was het maar om legaal in de pastorietuin te komen.


Datum: 06-05-2007
Naam: Ria Tielemans  
img

Hallo Jan, leuk jouw hier ook tegen te komen. Kun jij je nog herinneren dat het daadwerkelijk een processie was met bruidjes e.d.? Zie foto 10425. In mijn herinnering werd er alleen maar rond de kerk gelopen en het rozenhoedje gebeden.


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Schreuder  
img

Hallo Ria, volgens mij was het een noveen (9 dagen) en bij de afsluiting werden alle registers opengetrokken (pastoor de Vries!) en kwamen de bruidjes ten tonele.


Datum: 25-05-2007
Naam: Ria Tielemans  
img

Ik heb alleen de herinnering van de rozenhoedjes, 3x de rozenkrans. Raar dat de processie met bruidjes uit mijn harde schijf is verdwenen.


Datum: 30-05-2007
Naam: Willie Dreesen  
img

Elly Ramakers, dat klopt inderdaad, zij woonde naast de EDAH. Het waren mijn grootouders. Willem Dreesen van de Eckartseweg was een zoon.


Datum: 30-05-2007
Naam: Louis Dreesen  
img

Hallo Jan en Ria. Hier Louis (broer) Dreesen. Of het in mei is geweest weet ik niet, maar er was wel een processie in de tuin van de pastoor. Ik weet dat zo goed omdat ik zelf baldakijndrager ben geweest (echter niet lang).


Datum: 30-05-2007
Naam: Willie Dreesen  
img

Tegenover ons woonde Tinus Bos. Hij had een dochter Anneke en drie zoons: Bertje, Tinie en Pietje.


Datum: 30-05-2007
Naam: Annie de Haas-Klerks  
img

Ik herinner me dat ook nog Lenie Dreesen bij mij in de klas zat en ik was vriendin met Marietje van Eijk. In de meimaand gingen we elke morgen naar de kerk, dan kreeg je miskaartjes en dat stond dan op je rapport. Ik mocht na de mis mijn brood opeten bij fam. Van Eijk en dan gingen we samen naar school op de Kloosterdreef.


Datum: 21-11-2010
Naam: Victor Dreesen  
img

As ik deze foto zie dan ben ik weer een kleine jongen. Wat jullie schrijven klopt. Ria de naam van mevr. Verberne was Betsie. Op dit stukje straat heb ik gebritst, geknikkerd en touwtjegesprongen, wat ik nu niet meer zo goed kan. Tussen haakjes vind ik het heel fijn een contact te vinden met de Eckartseweg.


Datum: 21-11-2010
Naam: Victor Dreesen  
img

Hé Jan, het was een processie in de maanden mei en oktober. Wij konden vanuit het keukenraam alles zien. Of we waren erbij.


Datum: 21-11-2010
Naam: Sepha Korsten-Gloudemans  
img

Ik ben geboren op Eckartseweg 310, dat was bij mijn opa en oma de Greef, zij hadden een autosloperij en benzinepomp. Later zijn wij verhuisd en bij tante Cis beneden gaan wonen op Eckartseweg 318b. Weer later (ik was een jaar of 15) zijn wij in het café bij de ingang van de oude toren gaan wonen. Een dochter van mij woont in het huis van kapper Kuiten.


Datum: 28-08-2011
Naam: Mien Kamminga- Ceelen  
img

Ria, de O.L.Vrouwestraat is later gerealiseerd, ik ben in 1962 verhuisd, toen was alles nog als van ouds.


Datum: 19-09-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Vanaf de Pastoriestraat was begin jaren '50 al een tracé uitgezet dat voorlangs de kerk ging en eindigde op de Eckartseweg/Broekseweg. Omdat onze school, aan de Schoenmakerstraat, geen gymzaal had kregen we, als het weer het toeliet, gymles op het zanderige, maar vlakke eerste stuk van dat tracé. Ook na school voetbalden we er vaak, dan deden ook jongens uit de buurt mee, dat heeft zeker tot de zomer van 1953 geduurd.