EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8948

Bijdrager:

Jaar:

1916

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Processies / Bedevaarten

Onderwerp 3.:

Processies, St Antonius Fellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Devotie processie Fellenoord.

Beschrijving

Een Devotieprocessie vanuit de Antoniuskerk aan de Fellenoord rond 1916. Op de baldakijn staat de tekst: "Adore Te Devote!". Betekenis: "Ik aanbid U ingetogen, God zo diep verborgen".


Geplaatst op

04-02-2007

Reacties:

Datum: 05-02-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Sorry Fanny, maar ik denk dat het de Fellenoordkerk niet is, ik vind het metselwerk te uitbundig. Ook het vele natuursteen kan ik niet herinneren. Ook de ingang van de pastorie kan ik niet vinden op de foto.
Of is na het bombardement zowel de binnenkant als de buitenkant aangepast?


Datum: 05-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Antoon, ik denk ook dat dit niet de ingang is van de Fellenoordkerk, kijk naar foto 6833 van de maquette van deze kerk, het lijkt me meer de ingang van een klooster of school, misschien een pastorie,


Datum: 05-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zeker, Mari. M.i. de pastorie die rechts van de kerk lag.


Datum: 05-02-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Zie ook foto atlantis 0007786 uit 1929. De pastorie van de Fellenoordkerk is in een heel andere stijl gebouwd. De foto is aan de achterzijde van de pastorie genomen.


Datum: 06-02-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

De tekst die achter op de foto stond was moeilijk te lezen, het was in potlood en door de jaren wat weggevaagd. Kon herleiden Antoniuskerk Fellenoord. Dus het moet zijn van de Antoniusparochie aan de Fellenoord.


Datum: 06-02-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Meestal trokken de devotieprocessie's ook gedeeltelijk door de pastorietuinen van de kerk, alleen bij onze Pauluskerk was de pastorietuin te klein en ging de processie altijd door de zeer mooi aangelegde fraterstuin aan de Frankrijkstraat met in de tuin natuurlijk de kooien met de opgevangen vogels van frater Simon Deltour, je keek je ogen uit.


Datum: 06-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het was in die tijd verboden de openbare weg te gebruiken voor processies. Er was, wanneer het plaatsvond al een figuur van de kerk onderweg het verbaal te betalen. In Limburg was het anders, maar in Eindhoven was een gedeeltelijk rood bestuur.