EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9044

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Doorkijkje vanuit het station

Beschrijving

Het jaartal 1970 is een gok.

Voor de 6 bekende doorkijkjes KLIK HIER


Geplaatst op

07-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-02-2007
Naam: Theo van den Dungen  
img

Ik heb hier voor me liggen het fotoboek Eindhoven van Martien Coppens, uitgegeven door Drukkerij-en Uitgeversbedrijf Lecturis NV te Eindhoven en je mag raden wat voor een soort foto op pagina 1; ja juist ditzelfde doorkijkje (althans vanuit dezelfde positie) alleen nu met de oude stadsbussen erop. Met andere woorden als zelfs beroemde fotografen doorkijkjes maken, dan zal er in principe toch niets mis mee zijn (in dat boek staan trouwens ook inkijkjes)


Datum: 16-11-2011
Naam: Rudy Vogels  
img

Bij de diaserie, die bij deze foto hoort, is een 6e exemplaar toegevoegd die door mij is ingestuurd. Het aardige van deze foto is dat er verschillende bussen te zien zijn.
De twee bussen links zijn van Magirus-Deutz, type O 3500. Deze "bolkoppen" reden in de stadsdienst van 1952 tot 1961. Het station is van 1957, dus de foto zal rond 1960 zijn gemaakt. De bus rechts is eveneens van Magirus-Deutz, maar van een ander type. Opvallend is dat het Eindhovense stadsbusbedrijf geen zaken deed met stadgenoot DAF. Dat zal ermee te maken hebben dat autobusbedrijf "De City" tevens dealer was van Magirus-Deutz. De luchtgekoelde bussen stonden bekend om de herrie die ze maakten bij het optrekken.