EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

9050

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Cyclamenstraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Buurtverenigingen / Buurtactiviteiten

Onderwerp 3.:

Cyclamenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cyclamenstraat, sinterklaasfeest 1945.

Beschrijving

Het Sinterklaasfeest met een aantal buurtkinderen werd gevierd bij de fam. Bakker. Dhr. Bakker staat links achter. De volgende kinderen herken ik nog, Rob van Gestel, John van Gestel, Claartje Baars, Hennie Stroeken, Ria Stroeken, Annie Boogers, Toon Boogers, Henk Boogers, Tonnie Lubbers, Dinie Bakker, Max v. Voorst, Rinette Roijers, Toos Roijers, Thérèse Roijers.


Geplaatst op

07-02-2007

Reacties:

Datum: 03-06-2007
Naam: Henny Vischer-Stroeken  
img

Ik heb nog wat namen gevonden. Rita en Cunera Spoor, Thea Boogers, Hanny van Lieshout, Frits Stroeken, broer en zus Boekholts, Hans Jacobs, Mevr. Mulder, mevr. Zonneveld en mevr. v.d.Nieuwenhof.


Datum: 04-06-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Nog een aanvulling. Tweede van rechts op de eerste rij is Carolien v.d. Berk. Schuin daarachter rechts, tweede rij is Magda v.d. Berk.


Datum: 29-07-2007
Naam: Joke Brouwer- Lubbers  
img

Hier nog een aanvulling; Naast mevrouw v.d.Nieuwenhof staat mevrouw Honig, Mevrouw Zonneveld staat er niet op. Het is niet Boekholts, maar Hanneke Bochholts.


Datum: 20-01-2008
Naam: Albert Bockholts  

Leuk deze foto; ik zelf heb ik 'm ook in m'n album. De plaats is echter bij de familie Van den Nieuwenhof aan huis. Ik ben toen wel binnen geweest, maar was misschien net boven de leeftijd; ik was al 11 jaar. Mijn zus Hannemarie en mijn broer Kees staan er inderdaad op. Kees is in 1958 dodelijk verongelukt. De correcte familienaam is Bockholts en geeft gemakkelijk aanleiding tot vergissingen.


Datum: 21-01-2008
Naam: Diny Nagel  
img

De heer Bakker was vroeger de regio-manager van Jamin. Toen ik in de jaren '50-'60 bij Jamin in de Rechtestraat werkte kwam hij vaak in de winkel. Een heel aardige man, volgens mij was hij een Rotterdammer.


Datum: 21-01-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Klopt allemaal Diny. Hij draaide ook vaak films voor de jeugd uit de straat. Hij deed dat samen met mijn oom, die hiervoor van Philips een projector met scherm ter beschikking kreeg. Ik herinner me nog de films van Spanky, Francis, de sprekende ezel en De Dikke en de Dunne.


Datum: 21-01-2008
Naam: Diny Nagel  
img

De heer Theo? Bakker was een heel sociaal mens. Ik kan me ook nog wel herinneren dat hij destijds veel contact had met pater Mijnsbergen van het Labrehuis. Hij ondersteunde waar hij kon. Een goed mens!


Datum: 25-01-2008
Naam: Lfm. Bockholts  
img

De kinderen Bockholts heetten Albert, Hanne, Kees en Liduine. De schrijfwijze van onze achternaam is wordt geschreven zoals hier boven staat.


Datum: 04-03-2010
Naam: Max van Voorst  
img

Weet niet wat me overkomt bij het vinden van deze website. Wat Google al niet kan. Heb ook mooie herinneringen aan de 9 jaar dat ik er gewoond heb, van geboorte af. Zit nu al sinds 1963 in de USA,  kwam wel vaak in Nederland en ben nog wel eens door de Cyclamenstraat gereden. Dit soort herinneringen wil je echt vasthouden. De oorlogsjaren waren spannend voor de ouders, en ik kan me nog heel goed herinneren hoe sterk de band was tussen de buren. Ook leuk de fotos van de melkboer en de kar (kwam een keer te vallen onder het paard, wat doodstil bleef staan totdat de melkboer me redde). De groenteboer, ik zie nog de snijmachines zo zien staan, de geuren. En daarnaast de fam Boogers, waar m'n beste kameraad (Henkie) woonde. Waar is Henkie terecht gekomen? Heb het me altijd afgevraagd.


Datum: 05-03-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Max, als oud-overbuurmeisje wil ik je graag een beetje helpen. Kijk naar foto 20623 en foto 4347, dan zie je "Henkie". Op foto 20623 staan bovendien nog meerdere buurtgenoten, waarvan je vast nog mensen zult herkennen.


Datum: 25-12-2014
Naam: Leo Versterre  
img

Volgens mij is op de voorste rij 2e van links mijn zus Miep Versterre.